reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A co do nowych pieluszek - fajne są w dotyku i nie mają tego "pachnącego" paska zielonego. Takie trochę jak Huggies ale mam wrażenie, ze mniej chłonne. No chyba, że mój skarb zaczął więcej sikać :-D

Ania a jak uczyłaś Fabianka siadać na nocniczek?

reklama
Myszqa po prostu sadzaliśmy go na nocnik i zabawialiśmy żeby chciał na nim choć chwilę posiedzieć;-) Na początku się denerwował,bo nie dosięgał nóżkami do ziemi.teraz też za bardzo nie lubi siedzieć,ale raz,dwa zrobi kupkę,siusiu i z głowy:tak:

Kanuś i inne testujące mamuśki jak te nowe pieluszki???zadowolone jestescie???
Ja może w koncu dzisiaj dostane przesyłkę, męczę juz od czwartku kuriera(ma pecha bo zadzwonil do mnie i mam jego numer:-D:-D) a on cos nie moze do mnie dojechać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A ja od tygodnia czekam na przesyłkę i nici. Dzisiaj ktoś u mnie zakręcał pod bramą i obawiam się że to mógł byc kurier a ja za pózno zobaczyłam. No ale żeby nie zadzwonic? Poczekam do środy i chyba napiszę do Streetcomu bo nie będę miała jak raportów wypełniac które już się pojawiły na moim profilu.

Co do nocnika to nam się nie śpieszy:no:

Dziewczyny,a Wy sadzacie dzieci na nocnik?
pare razy sadzałam na nocnik ale Nusi nie za bardzo sie to podoba

Dziewczynki mam pytanie dot. karmienia. Czy 7 miesięczne dziecko nie karmione wcześniej mlekiem modyfikowanym teraz ma zacząć pić mleko 1 czy 2?
mleczko 2, rozmawiała o tym z pediatra ze jakbym straciła pokarm czy chciała Małą odstawić od cycusia, lekarka kazała wtedy podawac mleko 2:tak:

Madziu ,Kokusiu te pieluszki sa super.....rewelacyjnie trzymaja kupki....sa tak przylepione w ta siateczke,ze nic nie "odpada" hahaha... no i bardzo chłonne...tylko wydaje mi sie,ze te zwykłe z zielnym paskiem aloesu ładniej pachna....ale poza tym super...

A no i nadruki maja fajne,ale to nie zdradzam :) niespodzianka;)

co zuy polecacie ?
ja mogę polecić te z Lidla - cena przystępna i porównywalne do pampersów /nieco grubsze ale nie tak jak Hugisy ! nmazywają się toujours czy jakos tak

Dziewczynki mam pytanie dot. karmienia. Czy 7 miesięczne dziecko nie karmione wcześniej mlekiem modyfikowanym teraz ma zacząć pić mleko 1 czy 2?

Mi się wydaje, że raczej od 2 bo ma inny skład niż 1 i ma więcej witaminek :tak::tak:2 jest dostosowana do dzieci powyżej 7 mca tzn. odpowiednio do ich potrzeb ;-)

co zuy polecacie ?
ja mogę polecić te z Lidla - cena przystępna i porównywalne do pampersów /nieco grubsze ale nie tak jak Hugisy ! nmazywają się toujours czy jakos tak
Arlets kochana jestesmy prawie wszystkie zapisane na streetcom.pl tam co jakis czas przysyłaja rózne rzeczy do testowania...teraz wyszla nowa seria pampersów PAMPERSA Premium Care i o nich piszemy...:-):-):-)

Dzisiaj jak mały wstał z popołudniowej drzemni zauwałym , ze przy górnej jedyce co teraz mu wyszła ma na dziąsle takie czerwone, jakby krwiaczek. I nie wiem teraz czy to wyszło coś czy udezył się np. o łózeczko jak wstaje :-(

reklama
A ja od tygodnia czekam na przesyłkę i nici. Dzisiaj ktoś u mnie zakręcał pod bramą i obawiam się że to mógł byc kurier a ja za pózno zobaczyłam. No ale żeby nie zadzwonic? Poczekam do środy i chyba napiszę do Streetcomu bo nie będę miała jak raportów wypełniac które już się pojawiły na moim profilu.

Co do nocnika to nam się nie śpieszy:no:

Kokusia ja mam wrażenie że te piluchy rozwozi jakas firma"krzak", przecież żadna pożądna firma kurierska nie pozwoliłąby soebie na poganianie jej z przesyłką:tak::tak:

U mnie mieli byc kolo 15, zbaczymy czy przyjadą:eek::eek::eek::eek::confused2::confused2::confused2::confused2:

Do góry