reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

czy ktoras kladzie spac swoje dziecko w spiworku chociaz jeszcze moze za cieplo:sorry: bo sie zastanawiam nad kupnem bo maly caly czas odkryty co go przykryje to sie tak wierci i zachwile odkryt tylko sie zastanawiam czy mu bedzie wygodnie sie w tym zmienialo pozycje :sorry:
Moja śpi w śpiworku i nie wyobrazam sobie inaczej, bo nie mogłabym spac, tylo ciągle wstawałabym ja nakrywac, bo też się wierci.
Chłopcy spali w takich śpiworkach do 5 lat:zawstydzona/y: i nawet łazili w nich, wiec można sie w tym ruszyc, a taerz śpią odkryci, a mnie trafia

Tak sa, sa:-) Choc w piatek dopiero tutaj pisalam, ze sie zaczynam martwic, ze Kacperek nie chce siadac a tu PACH! W sobote bylam sama w domu, wiec zostawilam go w lozeczku i poszlam robic mu jesc i zaraz slysze taki smieszek fajny. Lece do pokoju a tu moj model podciagnal sie za szczebelki i sam usiadl:-):-):-):-D:-D:-D Pozniej polozylam go na podusi i nie zdazylam sie obrocic jak ten buch na dupcie a za chwile mu malo i podciagnal sie wyzej i usiadl sobie na kolanach. Na tym zostalo. Narazie tyle, ale caly czas chce podciagnac sie do stania, ale jeszcze jest slaby.
No i jaki byl dumny, ze sobie sam usiadl, ze jeszcze nie slyszlam takiego smiechu:-):-):-):-D:-D:-D
Super, gratulacje, teraz już będzie w kółko siadal i klękał, dopóki nie nabędzie jaiejś nowej umiejętnosci

reklama
my mamy śpiworek ale mały kręci się i budzi w nocy...niestety co raz częściej nawet co godzine :no: a jak sie obudzi to od razu wstaje na nogi więc chyba jednak śpiworek odpada ;/ bo by się prędzej przewrócił i krzywde zrobił :baffled:

dziewczyny jakie macie wymiary łóżeczka.?..my 120/60 ale cos mi sie wydaje ze ono jest za małe dla Alexa...bo sie obija o szczebelki i też często przez to przebudza...:eek::eek:

Pyciolek my też takie mamy i Fabian też się obija:zawstydzona/y: Nie wiem tylko czy przy większym nie byłoby tak samo,bo on jak łazi po łóżku to na nic nie patrzy...A najbardziej przewala się przez sen z zamkniętymi oczkami:sorry: Także przy większym chyba byłoby tak samo...

Pyciolku ja mysle ze w tym wiekszym Alex tak samo szalałby i uderzał w szczebelki...:tak::tak:

Ja nie sadzam, nasza pediatra twierdzi ze to jeszcze za wcześnie:eek::eek::eek:

Kanuś i inne testujące mamuśki jak te nowe pieluszki???zadowolone jestescie???
Ja może w koncu dzisiaj dostane przesyłkę, męczę juz od czwartku kuriera(ma pecha bo zadzwonil do mnie i mam jego numer:-D:-D) a on cos nie moze do mnie dojechać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Madzienka no to widzę,że co lekarz to inna szkoła.Fabian pierwszy raz siedział na nocniku w czerwcu.I rano robi kupkę i siku do nocnika.Zresztą tak samo nosi już sztywne buciki.

My tez mamy takie wymiary lozeczka i jakby bylo wieksze to i tak Kacper mialby za malo miejsca.

Na nocnik jeszcze nie robimy bo musimy nauczyc sie pierw siedziec stabilnie.

reklama
Do góry