reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dziewczyny ten moj maly len dalej nie siedzi sam i nie chce siedziec. Caly dzien na brzuchu. Czy zostalismy juz sami z tym? Raczkowac tez nie chce. Nauczyl sie czolgac jak zolnierz i tak grasuje po calym domu.
moj tez nie chce raczkowac ale jak cos chce siegnac to wstaje na kolanka a potem na szkirki...ale raczkowac niet i chyba nie bedzie:sorry:
ale siedziec siedzi...ale tez woli spedzaj czas na brzuszku jako czołgista:tak:

reklama
moj tez nie chce raczkowac ale jak cos chce siegnac to wstaje na kolanka a potem na szkirki...ale raczkowac niet i chyba nie bedzie:sorry:
ale siedziec siedzi...ale tez woli spedzaj czas na brzuszku jako czołgista:tak:

Moja mama mowi, ze ja z siostra tez tak czolgalysmy sie i nie raczkowalysmy. Za to wczesniej zaczelysmy chodzic. Moze to i lepiej:-) Ale martwi mnie to siedzenie

Dziewczyny ten moj maly len dalej nie siedzi sam i nie chce siedziec. Caly dzien na brzuchu. Czy zostalismy juz sami z tym? Raczkowac tez nie chce. Nauczyl sie czolgac jak zolnierz i tak grasuje po calym domu.

Bartek też ciągle tylko się czołgał a jakoś w połowie sierpnia dosłownie jednego dnia zaczął sam siadać, a na drugi dzień raczkować

ojoj ile tu nowych tematów:shocked2:

Mamuski czy ktoras z Was używala jakiegoś syropku na kaszelek u szkraba??:-:)-:)-(
Ja używałam DROETUX
I mój eż się czołga jak żołnierz i siedzi ale niestety nieprawidłowo. Jakoś tak z klęku siada i nóżki zostają z tyłu takie rozkraczone jak u żabki.:-(
czy Wasze dzieciaczki uzywaja jeszcze smoki?
moj wciaz i bez niego nie usnie...jak spi twardo to bez smoczka...w dzien w ogole mu nie daje..tylko jak zasypia:tak:a Wy?
Mój nigdy smoka nie używał nawet do zabawy nie chciał.
Fajne te buciko skarpetki ale nie wiem czy to dobry pomysł. Zapytam rehabilitantki nanajbliżzym spotkaniu.
mój Alex smiga po domku w skarpetkach z antyposlizgami:tak: bo inaczej cały zmarzniety i pozatym strasznie mu sie niszcza paznokietki u stóp przez to Jego pełzanie,bo odpycha sie paluszkami do startu:-Dwiec musi miec syrki a zeby calkiem mu sie nie pokruszyły:-D
Mój też już jest w skarpetkach bo chłodno a nawet na spacery zakładam mu takie buciczki nie dochodzenia dla niemowląt ale cwaniak nauczył się podwijać paluszki zebym mu tych kapciuszków nie mogła włożyć a potem tak je śmiesznie ściąga noga onogę. ale wiem że dzieci faktycznie powinny chodzić boso po różnych powierzchniach i tak sobie pomyslałam, żemożna dziecku zrobićtaki tor z różnych faktur do chodzeniai bawić się takpo kilka minut dziennie.
tylko mójdopiero wstawać się uczy więc muszę poczekać z realizacją.

czy Wasze dzieciaczki uzywaja jeszcze smoki?
moj wciaz i bez niego nie usnie...jak spi twardo to bez smoczka...w dzien w ogole mu nie daje..tylko jak zasypia:tak:a Wy?

Nie używamy smoka w ogóle bo moje dziecko ma odruch wymiotny jak jej silikon do buzi wkładam :-D

Mamuski czy ktoras z Was używala jakiegoś syropku na kaszelek u szkraba??:-:)-:)-(
Bardzo polecam LIPOMAL !!!

Moja tylko pełza do tyłu:)wiec jak ma ochotę do czegoś podpełznąć to musimy ją tyłęm odwracać:-D:-D:-D:-D

Czy wśród naszych dzieciaczków są jeszcze jakieś, które same nie siadają? Czy zostaliśmy sami na polu bitwy:eek:?
I pytanie do mamusiek, których dzieciaczki siadają? Ja to wygląda? Czy siadaja z leżenia na pleckach, lekko przekręcaja sie boczek i podpierając jedna ręką siadają? Czy z leżenia na brzuszku, podnoszą pupke podpierająca się nóżkami tak siadaja z pozycji bocznej?
Bo nam babeczka z rechabilitacji kazała ćwiczyć ten pierwszy sposób, ale Filip nie kwapi się do takiego siadania i wczoraj pierwszy raz usiadł tym drugim sposobem. I nie wiem czy tak też jest prawidłowo:eek:

reklama
Czy wśród naszych dzieciaczków są jeszcze jakieś, które same nie siadają? Czy zostaliśmy sami na polu bitwy:eek:?
I pytanie do mamusiek, których dzieciaczki siadają? Ja to wygląda? Czy siadaja z leżenia na pleckach, lekko przekręcaja sie boczek i podpierając jedna ręką siadają? Czy z leżenia na brzuszku, podnoszą pupke podpierająca się nóżkami tak siadaja z pozycji bocznej?
Bo nam babeczka z rechabilitacji kazała ćwiczyć ten pierwszy sposób, ale Filip nie kwapi się do takiego siadania i wczoraj pierwszy raz usiadł tym drugim sposobem. I nie wiem czy tak też jest prawidłowo:eek:
mój Alex też nie siada...ale czesto probuje ale tym 2 sposobem:zawstydzona/y::tak:
nie wiem czemu nie siada bo normalnie siedzi na nozkach ale usiasc nie siada...bo zaraz albo wstaje wlbo kladzie sie na brzuch i spipcza dalej:shocked2:

Do góry