reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

lilac - z tym, że ten ustnik jest gumowy (z takiego jak smoczek silikonowy) to bez żadnego problemu go się myje :tak::tak::tak:bez żadnych szczoteczek
( ja mimo iż mam w chacie szczoteczkę do mycia smoczków - nie używam jej :tak:)
chodziło mi o kształt butelki, że taka pokrzywiona i ciężkobyłoby ją po mleku domyćale znalazłam takie specjalne sztoczki też zakrzywione więc spoko.

Ja właśnie szukam fajnej butli i smoka takiej dużej dla mojego ssaka co to butli zasmakował. Narazie ssie takim smoczkiem zbliżonym kształtem do sutka, miękki silikonowy z kompletu od laktatora. Ale, że jest szeroki to mi do innych butelek nie pasuje tylko do tej jednej małej:-( my baby i szukam teraz podobnych ale większych.

reklama
lilac a - no rzeczywiście - nie zjarzyłam, że do butelki :baffled::zawstydzona/y:. Masz rację. Ja mam taką szczotkę "na druciku" z "baby ono" to akurat doczyszczę. Chociaż ja ją do napojów raczej kupiłam - i chyba mleczka nie będę podawać.

A zamierzacie potem podawać mleczko w jakichś kubkach niekapkach czy coś w tym stylu??? Jak to potem jest - jak dzieci są większe???

chodziło mi o kształt butelki, że taka pokrzywiona i ciężkobyłoby ją po mleku domyćale znalazłam takie specjalne sztoczki też zakrzywione więc spoko.

Ja właśnie szukam fajnej butli i smoka takiej dużej dla mojego ssaka co to butli zasmakował. Narazie ssie takim smoczkiem zbliżonym kształtem do sutka, miękki silikonowy z kompletu od laktatora. Ale, że jest szeroki to mi do innych butelek nie pasuje tylko do tej jednej małej:-( my baby i szukam teraz podobnych ale większych.
a tommee tippee???? ma smoczki w ksztalcie sutka:tak::tak:

lilac a - no rzeczywiście - nie zjarzyłam, że do butelki :baffled::zawstydzona/y:. Masz rację. Ja mam taką szczotkę "na druciku" z "baby ono" to akurat doczyszczę. Chociaż ja ją do napojów raczej kupiłam - i chyba mleczka nie będę podawać.

A zamierzacie potem podawać mleczko w jakichś kubkach niekapkach czy coś w tym stylu??? Jak to potem jest - jak dzieci są większe???
nowłaśnie widzisz ewelw ja mam podobne dylematy. Bo ja sama nie wiem czy chce zeby moje dziecie ssało z butli bo potem ciężko od niej odzwyczaić a przecież to mleko to i do 3 lat moze sobie pić, z drugiej strony jak zabiorę mu pierś to coś sobie chłopak musi pocyckać. Zaraz tak mu wszystko zabierać. Głowię się i sama nie umiem podjąć racjonalnej decyzji.

Moja mam butlę zachwala i brata do 6 rż karmiła butlą. Dziśoboje mamy zgryz tak pokrzywiony, że szkoda słów. Bratanek 3 lata już od bytli odstawiony i pija mleko z kubka tylko czasem babcia mu butlę podtyka (bleee).
I nawet nie wiem czy się cieszyć, ze Kubuń z butli zaskoczył bo i tak nie umiem go inaczej uśpić jak przy cycu. A w nocy nie mam zamiaru wstawać mleka mu robić bo ja wyrodna matka ale o tym to na innym wątku.

Pomóżcie matki co macie starsze dzieci jak to później rozegrać mądrze.

Lilac z tym zgryzem to raczej sprawa bardziej przekazana w genach, ja i moje siostry piłysmy kasze prawie do 6 roku zycia i zadna oprócz mnie:dry: nie ma krzywych zebów, mojej szwagierki dziecko przestało pić butle jak miało 1,5 roku teraz ma 6 lat i zaczynaja wychodzic mu stałe zęby które sa strasznie krzywe, wiec wydaje mi sie ze picie z butli nie ma ża takiego wpływu na zgryz

ja myśle że jak się nauczy pić z kubka(szklanki) jak normalny człowiek to będzie tak dostawał mleko albo w formie budyń na talerzu ja nie zamierzam dawać mleka w niekapku lub jakiś innych wynalazkach a butle tylko do momentu nauczenia się picia ze szklanki

Lilac z tym zgryzem to raczej sprawa bardziej przekazana w genach, ja i moje siostry piłysmy kasze prawie do 6 roku zycia i zadna oprócz mnie:dry: nie ma krzywych zebów, mojej szwagierki dziecko przestało pić butle jak miało 1,5 roku teraz ma 6 lat i zaczynaja wychodzic mu stałe zęby które sa strasznie krzywe, wiec wydaje mi sie ze picie z butli nie ma ża takiego wpływu na zgryz
No właśnie sawciu: nasze geny nieszczęsne krzywozgryzowe i butla do tego to jak igranie z ogniem. Wolę uważać zawczasu.
ja myśle że jak się nauczy pić z kubka(szklanki) jak normalny człowiek to będzie tak dostawał mleko albo w formie budyń na talerzu ja nie zamierzam dawać mleka w niekapku lub jakiś innych wynalazkach a butle tylko do momentu nauczenia się picia ze szklanki
I to brzmi jakośrozsądnie.

reklama

I to brzmi jakośrozsądnie.
Podpisuję się pod tym.
Też będzie butla do kiedy nie nauczy sie pic z kubeczka.

Koleżanka mi opowiadał ze u niej w rodzinie dziecko 7-letnie pije kaszkę na noc z butli, ble........., umie wszystko jeśc a takie jakies głupie przyzwyczajenie

Do góry