u nas to samo upałów nie ma ale Wiki tez ostatnie je jakby chciał a nie mógł ale tak bardzo się tym nie przejmuje, bo on i tak super przybiera, więc czasem mleczka nie doje, czasem kaszki, obiadku też nieraz tylko połowe, a dzis na przykład nie jadł deserku, bo przespał
reklama
mam do was pytanie...pamietacie jak goi i jak wygladało miejsce po szcepiniu na gruzlice u waszych maluszkow????
My szczepilismy sie we wtorek i juleczka ma taką czerwoną gulę...u was tez tak było??
dziewczyny ponawiam pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Natalkaa
Oskarkowa Mamusia =))
Jesli na gruzlice to jest to, cor robi sie zaraz po urodzeniu, to moj do tej pory ma i tak juz chyba zostanie, taka mala, lekko czerwona gulka.dziewczyny ponawiam pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
renia200
mama Victorki :)
Beciaczek tu są informacje na temat tych bajek
Welcome to Baby Einstein
Welcome to Baby Einstein
kana161
Mama "terrorystek" :P
Madziu nie martw sie....nie wiem czy pamiętasz jak my byłyśmy szczepione to wygląda podobnie..... mi lekarka mówiła,ze jeżeli ta górka nie przekroczy srednicy 1 cm to wszystko ok..i po pewnym okresie ta czerwona grudka peknie....o ile dobrze pamietam...jezeli bedzie inaczej to koniecznie przyjsc do niej.... to moze byc przez jakiś czas twardawe....musisz unikać tego miejsca podczas kąpieli.....zeby za mocno nie zamoczyc to tyle...Spokojnie :*dziewczyny ponawiam pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnia edycja:
kana161
Mama "terrorystek" :P
a to znalazlam w necie :
"Po szczepieniu powstaje na ramieniu kilkumilimetrowe zgrubienie, na którym wytwarza się strupek, a po kilku tygodniach płaska blizna o średnicy 3-5 mm. Gdy zgłosimy się z dzieckiem do drugiego szczepienia BCG (11.-12. mies.) - maluch będzie miał najpierw zmierzoną poprzednią bliznę. Szczepienie trzeba wykonać tylko wtedy, jeśli blizna będzie niewidoczna lub jej średnica nie przekroczy 3 mm."
"Po szczepieniu powstaje na ramieniu kilkumilimetrowe zgrubienie, na którym wytwarza się strupek, a po kilku tygodniach płaska blizna o średnicy 3-5 mm. Gdy zgłosimy się z dzieckiem do drugiego szczepienia BCG (11.-12. mies.) - maluch będzie miał najpierw zmierzoną poprzednią bliznę. Szczepienie trzeba wykonać tylko wtedy, jeśli blizna będzie niewidoczna lub jej średnica nie przekroczy 3 mm."
Agatkas
Mamusia Zuzolka
ojej, a ja ciągle co 3-3,5godz, może dlatego tak przybiera jak szalony
Ja daję małej dopiero jak zgłodnieje No chyba że wogóle nie daje znać że chce jeść to tak po ok 4-5 godz dostaje.
dziewczyny czy Waszw dzieciaczki też w czasie tych upałów odmawiają jedzonka?
mój Bartek zje rano o 6 cycusia, później ok 9-10 znowu cycusia i jak jest tak gorąco to odmawia zjedzenia obiadku, później deserku i dopiero przed 18 zjada kaszkę później mleczko modyfikowane po 19 i tyle. No czasami w nocy zje mleczko z cycusia ale nie zawsze
Moja tez w czasie upałów mniej je
dziewczyny ponawiam pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Najpierw miała czerwoną gulkę, trzeba było na nią uważać przy kąpieli, a otem ta gulka pękła i teraz mamy tylko malutką czerwoną bliznę.
mamusia2008
mamusia Karolinki
i myNajpierw miała czerwoną gulkę, trzeba było na nią uważać przy kąpieli, a otem ta gulka pękła i teraz mamy tylko malutką czerwoną bliznę.
agatkas, a jak zdrowko Zuzi, juz jest oki?dajesz inne mleczko?
Agatkas
Mamusia Zuzolka
Tak! Dałam jej bebilon2 i normalnie dziecko radosne, uśmiechnięte, śpi prawie całą noc, tylko nad ranem wstaje na cycusia Wysypka całkiem zniknęła, siusiu robi normalnie...tylko kupki jeszcze jakies brzydkie..
reklama
my mieliśmy inaczej niż w PL więc żadnych grudek nie madziewczyny ponawiam pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dziękujemyBeciaczek tu są informacje na temat tych bajek
Welcome to Baby Einstein