reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Madzienko,ja to mam ale nie uzywalam...
Uzywam za to czopkow viburcol,spytaj w aptece,polecam,wyprobowalam i na moje dziecko dzialaja rewelacyjnie...I to wlasnie homeopatia...w ktora przyznam sie nie do konca wierze,no ale....cel uswieca srodki a moje niedowiarstwo wsadzilam do kieszeni:tak:
ja tez uzywam czopkow viburcol co prawda nie na zabkowanie ale np kiedy fifi mial atak placzu ktory trwal dlugo i w zaden sposob nie moglam go uspoic to po czopku przechodzilo i zasypial sprawdzil sie kilka razy:tak::tak:

reklama
Madzienko,ja to mam ale nie uzywalam...
Uzywam za to czopkow viburcol,spytaj w aptece,polecam,wyprobowalam i na moje dziecko dzialaja rewelacyjnie...I to wlasnie homeopatia...w ktora przyznam sie nie do konca wierze,no ale....cel uswieca srodki a moje niedowiarstwo wsadzilam do kieszeni:tak:

Kaja mam te czopki i dzisiaj na noc włozyłam Julci ale pomógl tylko troche....dzisiaj popytam pediatrę, moze cos mi podpowie:zawstydzona/y:

Dziewczyny pamietacie jeszcze jak na kolki polecalyscie srodek niedostepny w Polsce:tak::tak::tak:a bardzo skuteczny....jest też taki na ząbkowanie i trochę mnie kusi bo w necie jest bardzo chwalony:-p:-pnazywa sie Osanit Zabkowanie - Bliźniaki i więcej - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Witam, mam nadzieję, ze mnie jeszcze pamiętacie.... Trochę zaniedbałam bb. Moja Julka nie chce nic innego tylko cycka, i tu się martwię bo skończyła już 7 miesięcy (ah jak ten czas leci) obiadkami prawie wymiotuje, nie chce wcale owoców zje może z dwie łyżeczki, kaszki 1/4 porcji dodaje do niej owoce których wcześniej nie zjadła, a tak to tylko cyc. Ostatnio w nocy budziałam się co 1-1,5 i czułam się jak zombi, teraz trochę lepiej budzi się 3-4 razy.Tak bardzo zazdroszczę mamą których dzieci wcinają te obiadki

Kochana nie jestes sama. Ja tez mam ten sam problem. Nic a nic nie chce z nowosci. Odruch wymiotny albo trzesie nim jak galareta jak tylko cos poczuje.

A jednak:-):-):-):-):-):-) Nie chce zapeszac ale dalam dzis mojemu szkrabkowi pierwszy raz gruszki Wiliamsa z Hippa i normalnie ze smakiem zjadl pol sloiczka!!!!!!!!!!!! Normalnie az sie poplakalam jak widzialam ze moje dziecko pierwszy raz je cos ze smakiem. Mam nadzieje ze nic sie nie zmieni. Boze ale sie ciesze:tak::tak::tak:Chociaz mamy jedna nowosc ktora akceptuje narazie. Mowie narazie bo moze mu cos strzeli jeszcze do tej malutkiej glowki.:-)

Uffff udało się Jula zasnęła...my niedługo zbieramy sie do pediatry, a mamuska pozniej na pazurki:-D:-D:-D:-D:-D

Julcia na razie nie placze i mam nadzieje ze tak zostanie;-);-);-)

Bo ja po dzisiejeszym ranku jakas nie przytomna jestem, posolilam kompot, zamiast poslodzic:szok::szok::szok::szok::szok:

Mam pytanko. Czy wlaczacie klimatyzacje w samochodzie jak jezdzicie z maluchami?

My włączamy, ale tylko na trochę, żeby nie było chłodno, tylko ciepło normalnie, bo w takim upale to też nie da się jechać. Jak narazie klima mu nie zaszkodziła, a zawsze włączamy na trochę. Pytałam pediatry to mówiła, że można tylko tak żeby trochę schłodzić powietrze, później ją wyłączyć, jak się znowu za bardzo zagrzeje to ponownie na chwilę włączyć...

reklama
A jednak:-):-):-):-):-):-) Nie chce zapeszac ale dalam dzis mojemu szkrabkowi pierwszy raz gruszki Wiliamsa z Hippa i normalnie ze smakiem zjadl pol sloiczka!!!!!!!!!!!! Normalnie az sie poplakalam jak widzialam ze moje dziecko pierwszy raz je cos ze smakiem. Mam nadzieje ze nic sie nie zmieni. Boze ale sie ciesze:tak::tak::tak:Chociaz mamy jedna nowosc ktora akceptuje narazie. Mowie narazie bo moze mu cos strzeli jeszcze do tej malutkiej glowki.:-)

super :tak::tak:

Ja po wizycie u pediatry w związku z naszą pocącą się główką. Niestety, nasza pani doktor jest na urlopie i byliśmy u innej, która jednak też ma opinię świetnego lekarza. Powiedziała mi że ciemiączko ładnie się zrasta i nie wydaje jej się żeby to brak wit D powodował to pocenie, ponieważ tylko dzieciom do 3 miesiąca życia poci się główka, jeśli jest brak tej witaminki.
Powiedziała że dobrze przyjmujemy witaminy i tak ma zostać, czyli
1 krpla wit D3
5 kropli cebionmulti
jeśli będą pochmurne dni, mogę dać małemu 2 krople wit D3.

Do góry