reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Alanowi też się od kilku dni poci główka, ale tylko z tyłu i to zawsze podczas karmienia, i nie wiem czy to normalne :confused:, po domu jest w samym bodziaku, więc raczej go nie przegrzewam :no:
Mojemu malemu tez sie poci glowka. Zawsze przy jedzeniu i na spaniu w nocy. Spi w samym bodziaku i przykryty jest kocykiem albo leciutka kolderka a w ciagu dnia na drzemce przykrywam go tylko pieluszka.

niech te zębole w końcu się wyklują :sorry2::sorry2:

a Alex też się tak poci w nocy? bo Bartek dziś bardzo :-(

Ja Kubunia na noc kłade tylko w body i przykrywam flanelową pieluszką. Okienko uchylone, jak się robi chłodniej to przykrywam cienkim kocykiem.

Myślę, ze te główki maluchom się pocą, bo gorąco jest a jednak przy cycusiu trzeba się napracować. Pediatra też mi kazała się nie przejmować.

Bartek też śpi teraz tylko w bodziaku pod cieniutkim kocykiem.

Wczoraj po tym Ibufenie przeszła mu gorączka, ale dziś o 6 rano znowu miał 38,4. Dałam mu Ibufen i przeszła. Dzwoniłam do lekarza no i prawdopodobnie to na ząbki.

Nie wiem mamusia jak ty do tego podchodzisz, choć widząc po mince chyba nie jesteś zbyt szczęśliwa ale trochę ci wspułczję. Kubuń naszczęście cycusia chce i to bardzo, nawet już sam mamusi bluzkę ściąga i chwyta za biustonosz żeby sie do niego dostać. A czasem zassie, łyknie i się odwraca, bo coś tam a za chwilkę znów się dosuwa i pije i znów robi sobie przerwę tak kilka razy.
U nas jest tak samo;-)
Mam pytanko. Czy wlaczacie klimatyzacje w samochodzie jak jezdzicie z maluchami?
My i w domku i w samochodzie włanczamy:tak:
Co o tym myślicie? Byłam dziś u tego pediatry, obejrzała go sobie i osłuchała przy okazji i powiedziała że wszystko jest ok.
A jakąś godzinkę temu wydał mi się zbyt ciepły, zmierzyłam mu temperaturę i miał 38,5. Dałam mu ibufen dla dzieci i poszedł spać. I tak się zastanawiam skąd nagle taka temperatura?? Od ząbków?? :confused::confused: nie widzę innego wytłumaczenia... jak myślicie? nie wiem czy iść jutro znowu do lekarza?? katarku nie ma.

Bartek też śpi teraz tylko w bodziaku pod cieniutkim kocykiem.

Wczoraj po tym Ibufenie przeszła mu gorączka, ale dziś o 6 rano znowu miał 38,4. Dałam mu Ibufen i przeszła. Dzwoniłam do lekarza no i prawdopodobnie to na ząbki.
Ollcia moja córcia miała przez 4 dni wysoką gorączke i potem dostała takie czerwone plamki na ciele - to była tak zwana gorączka trzydniowa ,Gorączka trzydniowa

Mamy cycusiowe,
ile wprowadziłyście posiłków niecyckowych?
u nas jedzenie wyglada tak:
rano przed 8 cycuś
około 9-10 kaszka
około 12-13 cycuś
około 15-16 zupka
i do końca dnia cycuś, czasami jeszcze Nuśce podaje owoce tak około 18
no i w miedzyczasie dostaje chrupki, biszkopciki lub chlebek

reklama
Do góry