reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A ja mojego czasem juz wsadzam, ale lacznie nie iwecej niz godzine dziennie, wiem, ze nie powinno sie trzymac dziecka w chodziku za dlugo, bo groi to tym, o czym pisze Pytia, ale nie dajmy sie zwariowac, na pare minut, jak trzeba do toalety czy cos zrobic to chyba nic sid nie stanie, bo moj juz nie ulezy jak go samego zostawie, chce byc ciagle w ruchu

reklama
widze ze tutaj dobre humorki a ja mam dzis mega dola :-(

Rano odebralam wyniki Ksawerka i okazalo sie ze jednak ma anemie (jutro lekarz) pozneij pojechalismy do tesco i Adrianowi cos ciezko zaczely wchodzic biegi wiec podjechalism do mechanika. Okazalo sie ze to linka od sprzegla, facet chcial wyregulowac i pekla (dobrze ze tam a nie w drodze) no i 150zł w d....!!! A jescze nie naprawilismy poprzedniej usterki.
Jakby tego bylo malo to najgorsze stalo sie pozniej...
Mowilam Wam ostatnio ze poprawily sie troszke Cypriana wyniki po miesiacu brania lekow. Morfologia ciut lepsza, ob nizsze ale i tak bardzo wysokie. Dzis odebralam jeszcze zelazo a tam szok!!! Ostatnio mial 11,9 (norma od 13) a teraz 4,9!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jakim cudem jak bierze zelazo od miesiaca? :zawstydzona/y::-(
Cyprysiowa Mateuszkowi tez daje żelazo od ponad miesiaca, juz pewnie minie 2 miesiące i ostatnio na wynikach okazało się, że tez spada. miał 6,78 a po miesiącu brania 6,68.
Agatkas mi ostatnio pisała ze obnizanie sie moze swiadczyc tez o braku wit. B ( chyba) i kwasu foliowego.

Cyprysiowa Mateuszkowi tez daje żelazo od ponad miesiaca, juz pewnie minie 2 miesiące i ostatnio na wynikach okazało się, że tez spada. miał 6,78 a po miesiącu brania 6,68.
Agatkas mi ostatnio pisała ze obnizanie sie moze swiadczyc tez o braku wit. B ( chyba) i kwasu foliowego.
Tak, my teraz bierzemy zelazo i mamy je brac 1,5 godziny przed posilkiem albo 1,5 godziny po posilku i mamy bacznie pilnowac zeby sie tego trzymac,,, natychmiast po wypiciu 4 kropel zelaza mamy wypic wode lub jakis inny napoj z 10 kropelkami witaminy c aby zakwasic organizm:baffled: dodatkowo bierzemy kwas foliowy 2 razy po 1/2 tabletki i 1/2 tabletki witaminki b6.

A czego ma tak malo???????

My bierzemy i witaminy i kwas foliowy i zelazo. W jakis jednostkach macie wyniki?Bo widze ze Mateuszek tez ma malo.
Jutro rano ide z wynikami obu chlopcow do lekarza
Narazie z rozpaczy wtrynilam cala paczke hitów!!!!

Tygrysku my mamy zelazo do picia 5 ml dziennie. Nic mi nie mówiła pediatra ze po posiłku albo przed lub zeby dawac po zelazie od razu witc. Ale i tak zawsze po zelazie dostaje wit c. i reszte leków.

Hemoglobiny ma 6,68 mmol/L.

Tygrysku my mamy zelazo do picia 5 ml dziennie. Nic mi nie mówiła pediatra ze po posiłku albo przed lub zeby dawac po zelazie od razu witc. Ale i tak zawsze po zelazie dostaje wit c. i reszte leków.

Podobniez jak bierze sie po odczekaniu tego czasu to jest najlepsze wchlamnianie do organizmu i dlatego mamy tego bacznie pilnowac:baffled::baffled: a my may hemoglobiny 11,9g/dl:confused::confused::confused: norma od 14 do 18

Ostatnia edycja:

Czy aby napewno nie mylisz hemoglobiny z zelazem?
My mamy zelazo w tych jednostkach.
A zelazo tez pijemy godzine przed i godzine po zelazie nic nie wolno jesc. A 2 godziny przed i po nic mlecznego.

Dziewczyny przeniesmy sie na opieke z tym tematem :zawstydzona/y:

reklama
Do góry