reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie...jesteście niezastąpione!!

Niestety nie mam nikogo kto mógłby mnie wyręczyć...babcia jest już niesprawna i nawet nie bierze małej na ręce....więc zostaję z tym wszystkim sama...najgorsze że duszę te wszystkie emocje w sobie...:-(

Powiedzcie mi dziewczyny czy te kropelki Sab Simplex są dostępne w Polsce a jeśli tak to czy są na receptę???
Yoka mój Krzysztof kropelki Sab Simplex znalazł na ebay
sab simplex, Dla Dzieci za granicą taniej na eBay, sab simplex największy wybór, niskie ceny.
szukalismy bo chcielismy je kupic ale przeczytałam ze one mają ten sam skład co kropelki bobotic. Wiec zrezygnowałam.

reklama
Yoka mój Krzysztof kropelki Sab Simplex znalazł na ebay
sab simplex, Dla Dzieci za granicą taniej na eBay, sab simplex największy wybór, niskie ceny.
szukalismy bo chcielismy je kupic ale przeczytałam ze one mają ten sam skład co kropelki bobotic. Wiec zrezygnowałam.

Ze składem kropelek przeciwkolkowych to jest tak śmiesznie, ze w zasadzie prawie wszystkie mają ten sam, albo bardzo podobny skład (głównym składnikiem jest zawsze simeticon). Ale różnią się np. proporcjami poszczególnych składników, dlatego jak jedne nie pomagają to warto próbować inne, choć na pierwszy rzut oka może się wydawać, że mają ten sam skład, więc tak samo będą działać. Jaśkowi np. Bobotic w ogóle nie pomagał, a Sab Simplex jednak tak.

witam mamusie. poczytalam w necie ze wiekszosc tych kropelek antykolkowych ma w skladzie simeticon, ktory jest bezpieczny i nie zaobserwowano po nich zadnych skutkow ubocznych. Moja corcia w 2 tygodniu zaczela miec bole brzuszka i polozna polecila mi kropelki infacol, dawkowanie jedna kropelka przed kazdym posilkiem, no i tak robilam........ niestety poprawy nie bylo..... ale..... to z mojej winy, poczytalam ostatnio o tych kropelkach i co sie okazalo, nie podaje sie jednej kropelki ale cala zawartosc zakraplacza jednorazowo!!!! od trzech dni podaje tak jak w instrukcji i poki co jest wspaniale, mala nie placze przy jedzeniu ani po , a i kupki robi bez problemu....
tak wiec z wlasnej glupoty i przez ten moj nieszczesny angielski (zle zrozumialam polozna) dziecina meczyla mi sie tyle dni....
Acha... jeszcze jest tam napisane ze jesli jedna dawka nie pomaga mozna podac podwojnie....
poczytalam instrukcje i sab simplex i infacol to praktycznie to samo...
pozdrawiam

z tego co pamietam Sab Simplex ma duzo wiecej simeticonu niz srodki na kolke dostepne w Pl.

U nas Infacol spowodował okropne bóle brzuszka po kazdym jedzeniu, wiec po 3 dawkach odstawilam go i na razie jest o dziwo dobrze - juz drugi dzien bez kolki.

Ja mojemu Alankowi podaję Sab Simplex (kupiłam w Czechach) od 2 dni, i jak do tej pory mamy spokój, maluszek wcale nie płacze, (zjada mleczko i grzecznie zasypia, nawet rureczki nie musimy używać) więc ja sobie jak narazie bardzo chwalę te kropelki :tak:.
Tylko jak długo mogę je stosować (bez przerwy) :confused: tydzień, miesiąc, dwa :confused: żeby nie używać ich zbyt długo i nie zaszkodzić dzidzi :baffled:.

anoli - z tymi brodawkami u dziewczynek to zupełnie normalne. Podobnie jak z tym bólem podczas karmienia - z czasem wszystko sie unormuje i ból zniknie, im czesciej karmisz bez wspomagaczy tym szybciej minie.

ile kropelek i jak czesto podajecie sab simplex?
Czy moge zamiast tych słodkich granulowanych herbat dawac małemu ziolowe np rumienek z herbapolu?

reklama
Do góry