reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

sztucznie...
maly najprawdopodosbiej jest alergikiem...pije nutramigen juz od ponad 2 tyg....tydzien temu dostal passkudnej pokrzywki na ciele przez calpol truskawkowy i nurofen pomaranczowy...dlatego mamy czekac az skorka sie w zupelnosci zagoi...ale tak naprawde to ja czekam az obejrzy malego inny lekarz w POlsce....mam nadzieje ze juz we wtorek bede wiedziec wiecej....
a Wasze dzieciaczki po nowych produktach nie maja jakis wysypek,krostek,badz suchej skorki na lokciach czy kolankach?

ja to się ostatnio śmiałam że moja córcia nie ma kolan i łokci - taka gruba:-D:-D, a tak poważnie pyciolku bardzo mi przykro że malutki tyle przechodzi, mam nadzieję że mały nie jest alergikiem i że ta wysypka to tylko taki mały kaprys:tak:

reklama
to stosujemy....a macie tez kremiki z tej serii?

My stosujemy emulsję do kąpieli, kremik, mydełko i szamponik Oilatum i bardzo sobie chwalimy te produkty:tak:

A my dzisiaj pierwszy dzień w spacerówce i wyobraźcie sobie,że po złożeniu nie chciała nam zmieścić się do bagażnika:baffled:Będę musiała kupić jakąś mniejszą:no:

Ostatnia edycja:
Paola współczuję sytuacji ze spacerówką. My na szczęście zwracaliśmy na to uwagę przy zakupie wózka, ale tylko dzięki przytomności mojego małżona.

Dzisiaj zauważyłam na rączce małego takie malutki wypryski... tylko na jednej i nie mam żadnego pomysłu od czego mu to wyszło. Zastanawiam się, czy mam iść do dermatologa, czy poczekać troszkę i zobaczyć czy samo zniknie...

fajowsko ze reszte dobrze toleruje....zal mi malego jak musi wciagac tylko to paskudztwo....zas irlandka pow ze mam wprowadzac nowe rzeczy i zmienic mleczko na normalne bo alergia nie zostala udowodniona....i badz tu czlowieku madry...:no::no:

To widze, ze Wam tez robia metlik w glowie. Jeden mowi tak a drugi inaczej. Masakra.

Pyciołku moja kolezanka ma corke z azs. Wygladalo to okropnie. Mala wygladala jak poparzona. Nic nie pomagalo. Teraz zaczela smarowac zwykla parafina ciekla. Jest bezbarwna i bezzapachowa i kosztuje grosze w aptece. Sproboj. Poza tym to wogole te kosmetyki z Oilatum robione sa wlasnie na bazie parafiny i sa o wiele drozsze.

Nie bylo mnie dwa dni a tyle sie tu podzialo i to jeszcze z mojego powodu. Az mi glupio. Dziewczyny nie kloccie sie, nie ma sensu. Kazdy mysli sobie jak chce. Dla mnie najwazniejsze zdrowie mojego dziecka.

Pyciolku zapomnialam dodac, ze teraz malutka ma prawie ladniutka skorke> Napisalam prawie bo jakies jescze niedoskonalosci ma, ale w porownaniu do tego co bylo to NIEBO A ZIEMIA

dziewczyny Alexowi na lokciach i kolankach zas pojawily sie suche placki....teraz wyszlo wszytsko ze to nie kwestia mleka...wiec albo to poprostu sucha skorka malca badz tez alergia wziewna...ale gdyby takowa byla to mialby kaszelek i katarek...a u nas to nie wystepuje....modle sie by to faktycznie byla kwestia suchej skorki mojego smyka:tak::tak::tak::tak::tak::tak:i co teraz robicc.........???????????? no jesli to nie mleczko to po co nutramigen....dodam ze maly jest na tym mleku ponad 2 tyg...a teraz zas sie pojawilo:confused::confused:

reklama
dziewczyny Alexowi na lokciach i kolankach zas pojawily sie suche placki....teraz wyszlo wszytsko ze to nie kwestia mleka...wiec albo to poprostu sucha skorka malca badz tez alergia wziewna...ale gdyby takowa byla to mialby kaszelek i katarek...a u nas to nie wystepuje....modle sie by to faktycznie byla kwestia suchej skorki mojego smyka:tak::tak::tak::tak::tak::tak:i co teraz robicc.........???????????? no jesli to nie mleczko to po co nutramigen....dodam ze maly jest na tym mleku ponad 2 tyg...a teraz zas sie pojawilo:confused::confused:

Pyciolku ja Tobie nie pomoge, smaruj poprostu kremikiem cialko i poradz sie pediatry jak tylko przylecisz do Polski;-)
A My wlasnie preszlismy godzinny placz Filipka:-( biedak tak plakunsiał:-:)-(zjadł po kąpieli 180 ml mleczka i bylo ok ale za jakies 10 minut zaczal strasznie plakac zadne raczki bujanie nie pomagaly wreszcie po godzinie dorobilismy jeszcze 60ml mleczka i padl jak stonka :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: byl poprostu glodny:baffled::baffled: aj jacy my niedobrzy rodzice tak glodzic dziecko:baffled::baffled:

Do góry