reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

wiem kochana....u nas tez jakos to dziwacznie wyglada....pediatra powiedziala ze to azs...ale mi sie jakos wydaje ze to moze tylko byc sucha skorka mojego maluszka...a uczulenie od truskawek(w calpolu) przeciez mogl dostac/....moja kolezanka tez jest uczulona na truskawki...:-:)-( juz sama nie wiem co o tym wszytskim myslec....a brak apetytu u Twojego malca to moga byc faktycznie zabki ....waga jest swietna wiec hmmm moze to jednak zebole:tak::tak:;-);-)a mamusia sie niepotrzebnie przejmuje...moze te wszytskie Alexowe biegunki i wymioty sprzed 2 tyg to tez efekt zabkowania...(bo juz ma 1)....;-);-) staram nie dostwac do glowyyy....jak bylam na kontroli u irlandki to mi pow ze to wcale nie musiala byc wina mleczka tylko poprostu sucha skorka...a potem zabkowanie....i ze zabkowanie tez moga wywolywac wysypki....i kazala wprowadzac nowosci ale najwazniejsze to aby ich nie mieszac a zeby bez problemu stwierdzic ktory z nich moze byc tym alergenem i czy taki tez bedzie...:eek::eek: byle do przyszlego tygodnia....bede w POLSCE to mam nadzieje ze ktos mi wkoncu ku....pomoze...:no::no::baffled::baffled:
aha i kazala podac normalne mleczko a nie nutramigen...
a Ty jak masz zamiar zrobic...zmienisz...
ja poczekam do przyszlego tygodnia...bo jesli bym teraz zmienila a potem ktos powiedzialby mi ze to jednak zle mleczko to maly by mial niezly misz masz w brzuszku...;-);-)

reklama
Kana, ja bym jeszcze nie dawała chyba ze wzrosnie.

Villaska, a to badanie moczu to jakie robiliście, takie zwykłe badanie moczu czy jakiś posiew?
Ja chyba w poniedziałek też zrobię Małej wynik, bo już mnie wkurza to jedzenie, trwa to od dłuższego czasu, dzisiaj dużo piła, ale jak próbowałam dać mleko, to juz krzyk ze nie, wiec ciągle tylko herbatka lub sok, a wcześniej herbatek wcale nie uważała, tylko mleczko:baffled:

Biedna Mariczka...śpij sobie słodko maleńka i nie daj się gorączce:tak::tak::tak:

Dziewczyny niższej temperatury niz 38,5 nie powinno się zbijać???nie mam w ogole o tym pojecia oświeccie mnie:-D:-D:-D:-D

My samiutkie, bo tatus na imprezce.....:eek::eek::eek:Julcia już spi, a wiecie moje dziecko ma magiczna godzine...miedzy 21.20 a 21.40 zasypia wcześniej nie da rady...próbowałam dzisiaj połozyc ją trochę wcześniej spać...nie dało rady, mała kopała jak szalona w łóżeczko i czekała na swoja godzinkę o 21.40 smacznie sobie spała...a ja prawie z nią na fotelu obok:laugh2::laugh2::laugh2:

Ok mamuski znikam spac bo przed nami jutro mega wyprawa, tzn. mega pakowanie...chyba zrobię sobie listę żeby nie wracać się po cos....

Aaaaa i jeszcze chciałam Wam napisac że nasza Julcia dzisiaj jadł pierwszy raz ziemniaczki z dynia i nie uwierzycie:laugh2::laugh2::laugh2:jak jej to smakowało:sorry::sorry::sorry:ja jak spróbowałam to myslałam że mi wszystko cofnie sie:confused2::confused2::confused2:

Buźka, spijcie smacznie i maluchy tez:-)

ja mam pytnie ile dajecie kropelek witaminy d3 ?
A co do Postępowanie w napadach afektywnego bezdechu - zarówno sinych, jak i bladych - jest trudne. W przypadku prostych sinych napadów afektywnego bezdechu dziecko należy uspokoić, a czas jest najlepszym lekarstwem. Zapobieganie sytuacjom prowokującym napady jest niemal niemożliwe z uwagi na wiek, w którym najczęściej występuje to zaburzenie. Jeżeli do wystąpienia napadu przyczynia się nieprawidłowe postępowanie ze strony rodziców, należy udzielić im odpowiedniej porady. Nie należy jednak zalecać, aby lekceważyli napady, ponieważ mogą być one wywołane czynnikami biologicznymi, a nie zaburzeniami zachowania. Niektórzy rodzice twierdzą, że napad skutecznie przerywa spryskanie twarzy dziecka zimną wodą.

W leczeniu bladych napadów afektywnego bezdechu zaleca się podawanie atropiny, chociaż nie przeprowadzono dotychczas badań klinicznych potwierdzających słuszności takiego postępowania. Lek podaje się w dawce 0,01 mg/kg/dobę w 2 dawkach podzielonych. Niestety nie ma postaci doustnej atropiny, ale można podać równoważną dawkę alkaloidów pokrzyku (Atropa belladonna). Już 30 lat temu zauważono związek pomiędzy występowaniem niedokrwistości a napadami afektywnego bezdechu. Przeprowadzone niedawno badania kliniczne wykazały, że podawanie preparatów żelaza, zwłaszcza u dzieci, u których występuje jego niedobór, jest skuteczną metodą leczenia napadów afektywnego bezdechuPostępowanie w powikłanych napadach afektywnego bezdechu jest bardzo trudne. Dla większości rodziców prosty napad afektywnego bezdechu jest już wystarczająco przerażającym wydarzeniem, dlatego epizod przypominający drgawki zwykle skutkuje wizytą na oddziale pomocy doraźnej. Jeżeli pierwszy napad wystąpi w żłobku lub przedszkolu, powoduje zwykle wielkie poruszenie. Autor poleca podjęcie próby leczenia przeciwdrgawkowego u dzieci, u których często występują napady powikłane. U niektórych dzieci dobry wynik daje zastosowanie karbamazepiny w dawce 10-20 mg/kg/dobę podawanej w 2 lub 3 porcjach dziennie. Nie ma pewności, czy poprawa wynika z działania przeciwdrgawkowego leku czy jego wpływu na zachowanie. Karbamazepinę stosuje się również w leczeniu napadów furii.

reklama
Landryneczko ja podaję VitaD jest ona w kapsułkach z odmierzoną odpowiednią dzienną dawką dla dzidziusia a ile tam jest nie mam pojęcia,bo jest wymieszana z jakimś olejkiem :sorry:

Do góry