reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
tak zaczelyśmy od soczku jabłkowego...3-4łyzeczki na poczatek i z dnia na dzien coraz wiecej później jadłyśmy tarte jabłuszko:tak::tak::tak:i zaczynałam od 3 lyzeczek ale nam nie posłuzyło i miałysmy twarde kupki....pediatra polceiła morelki, brzoskwinie i sliweczki i tak je sobie jemy....:-):-)
A marcheweczkę wprowadziłam po jabłuszku a przed morelką...jak okazało się że po marchewce wszystko jest ok to zaczelysmy jesc morelki...i tak za kazdym razem wprowadzajac coś nowego:-p:-p:-p

Teraz bedziemy jesc banany...

A później zaczniemy dwuskladnikowe deserki:-D:-D:-Di dopiero dania:laugh2::laugh2::laugh2:

Tygrysku to zależy ale buteleczke na poczatku dzieliłam na 3 porcje teraz juz na dwie....;-);-);-)
Kaszke daję raz dziennie bo nasza pediatra twierdzi ze mala ladnie przybiera wiec nie ma po co jej tuczyć:-D:-D:-D:-D

Madzienko jeszcze raz dziekuje za informacje jestes wielkaaaaaaaa:tak::tak::tak::tak:

nie wiedziałam, bo my na początku tez byliśmy na nutramigenie, (miesiąc) bo tez tak jak Filipek, moja Karolinka miała brzydkie kupki, czasem z krwią i sluzem, ale jak tylko kupki sie unormalizowaly to przestalysmy brac nutramigen

to super my jeszcze troche popijemy tego mleczka:(:-:)-:)-( musze porozmawiac z lekarka kiedy zaczniemy powoli z niego rezygnowac i przechodzic powoli na normalne mleczko

My dziś pierwszy raz kosztowałyśmy soczek jabłkowy. Hania miętoliła przez cały dzień smoka z butelki i wypiła w sumie niecałe 10 ml... Minę miała dość oburzoną...
Hmmmmmm

Kurcze juz sama nie wiem. Chyba małemu nie smakuje kaszka. Tylko trochę dziwne, bo wypije np. 50 ml i za chwilę taki ryk i nie da sobie włozyć do buźki butelki :zawstydzona/y:. Nie wiem o co chodzi.
Madzienka ja dałam z tego smoka trójprzepływowego, i nie wiem czy czasami za mocno mu nie leci i moze dlatego tak się denerwuje nie chce pić ?

My wprowadzilismyt nowosci dzieki babci. Poprostu nosilo ja zeby hanie czyms nakarmic i chwila nieuwagi a babcia umazala smoczek w czekoladzie. Hania bylo wniebowzieta malo go nie wciągła:-D Dla swietego spokoju wiec pozwolilam babci na jabluszko po trzech dniach dostala jabluszko z bananem potem marcheweczke, pozniej marcheweczke z jabluszkiem a przedwczoraj krem jarzynowy z marchewka. Nie mamy wiekszych klopotów z nowym jedzonkiem kupki sa super tylko po marchewce twarde. Hania je chetnie wszystko i sama otwiera dziubek:tak:

Madzienka a ile dajesz kaszki bo ja na 120 daje 2 miarki i podaje przez smoczek trójke:tak:

Pytia nie martw sie nasza niunka chyba tez najdluzej przyzwyczajala sie do soczku jablkowego ale jak kupilam hipp slodkie jabluszko to od razu jej posmakowal:tak:

Czy ktorejs maluszek mial krew w moczu?

Madzienka a ile dajesz kaszki bo ja na 120 daje 2 miarki i podaje przez smoczek trójke:tak:

anoli my mielismy od zawsze problemy z ulewaniem, więc Julcia piła zawsze gęstsze mleczko...na noc Jula dostaje 150ml mleka modyfikowanego i teraz w zalezności od firmy inna ilośc kaszki
Kaszka ryzowa Bobovity - dajemy pięc miarek takich samych jak do mleczka
Kaszka ryżowa Nestle - dajemy 3,5-4 miarki kaszki

Olcia z przykroscia zawiadamiam iz bylam dzis specjalnie w 2 hurtowniach dzieciecych w bydgoszczy i smoczków brak :zawstydzona/y:

Cyprysiowa to my poszukujemy smoczusiów Tommee Tippee...niestety Jula nie chce innego ale już poratowała nas Karolinka:-):-):-)Ale bardzo serdecznie dziekujemy za chęć pomocy!!!!!

Teraz poszukujemy tych 6+:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry