reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
moj mały tez ma takie syfki, wygladają paskudnie, a do tego teraz doszła zielona luźna kupa i boje się, ze to moze byc alergia:(
Pediatra zapisała masc, ale nie działa, a o kupkach jeszcze nie wie. Ogolnie straszna panikara ze mnie i z byle czym (dla mnie to nie jest byle co) lece do lekarza.Az mi głupio, ale z ta kupą tez bede musiała pojsc.
tak wygladaja te syfki.
dscf2888fb4.jpg

moj mały tez ma takie syfki, wygladają paskudnie, a do tego teraz doszła zielona luźna kupa i boje się, ze to moze byc alergia:(
Pediatra zapisała masc, ale nie działa, a o kupkach jeszcze nie wie. Ogolnie straszna panikara ze mnie i z byle czym (dla mnie to nie jest byle co) lece do lekarza.Az mi głupio, ale z ta kupą tez bede musiała pojsc.
tak wygladaja te syfki.
dscf2888fb4.jpg
Moja Oli ma na nosku takie białe kaszaczki od urodzenia i to sa zmiany hormonalne które z czasem znikną i tego nie wolno ruszać...ale nie są ropne...
Jeśli dostałaś maść na te które ma Twoje maleństwo i do tego doszłą nieładna kupka to może faktycznie poradzić się z pediatra bo to może być alergia.....
I pamiętaj że włąśnie czasami nawet histeryczne podejście do sprawy przez matki bardzo często ratuje dziecku życie ;-)zresztą od tego są pediatrzy żeby rozwiewać nasze wątpliwośći a kiedy trzeba wprowadzać odpowiednie leczenie...;-)

Yoka, ja już z małym byłam 3 razy u lekarza, a gość dziś skonczył dopiero 3tygodnie. Ponoc warto podac na takie kupki probiotyk, ale nie chce nic robic na własna rekę. W poniedziałek bedzie polozna, moze cos doradzi. A co do tych białych kaszaczków, to moj mały tez ma na nosku.

Yoka, ja już z małym byłam 3 razy u lekarza, a gość dziś skonczył dopiero 3tygodnie. Ponoc warto podac na takie kupki probiotyk, ale nie chce nic robic na własna rekę. W poniedziałek bedzie polozna, moze cos doradzi. A co do tych białych kaszaczków, to moj mały tez ma na nosku.
No zapytaj położnej....bo może trzeba zmienić maść skoro nie działa....a dopajasz małego jakimiś herbatkami....?

Jak dla mnie to wygląda to na zmiany alergiczne....może wybierz się do lekarza bo wiem że takie reakcje występuja przy skazie białkowej......a jak Alanek się zachowuje???

W sumie to żadnej kolosalnej różnicy w zachowaniu nie zauważyłam, prócz tego, że ma wzdęcia i pomagamy mu rureczką, żeby zrobił kupkę i pozbył się gazów. 3 dni temu byłiśmy na wizycie u lekarki i powiedziała, że to wygląda na trądzik niemowlęcy i żeby nic z tym nie robić, ale mnie się wydaj, że to wygląda coraz gorzej i chyba faktycznie w poniedziałek zajdziemy z tym jeszcze raz. A z czego jest ta skaza białkowa ??

reklama
Do góry