reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

ewelw ja daje kaszkę ryżowa nie smakowa i do tego dodaje pół słoika owocków. Mieszam i już...., a co do obiadków to:ziemniaki ze szpinakiem, ziemniaki z dynią, ziemniaki z marchewką, marchewka, marchewkowa z ryżem...:-)

reklama
Agawar, Twój Bartuś je te wszystkie potrawy łyżeczką?
Moja przy karmieniu łyżeczką strasznie cuduje i pluje, więc troszke jej rozcieńczami daję z butli.

Agaciu, nie płacz, wszsytko będzie dobrze, wiem że to bardzo przykre jak kłują takiego maluszka, ale moze szybciej odpędzicie choróbsko

Ostatnia edycja:
Agacia normalnie az sie serce kroi, ale pamiętaj ze choroba na pewno wkrótce pzrejdzie szczególnie jesli dostał mocny lek, wiec głowa do góry i tzrymaj sie :tak:
Pati czasami ma takiego małego śpioszka w oczku ale nie zawsze i jesli juz to tylko po nocy. Przemywam woda pzregotowaną i sie na razie nie martwie. Moj Tomek czesto walczył z zapaleniem spojówek bo uczulenie na pyłki traw tak sie mu objawia a jak swedzi to zaciera brudnymi rekami i wtedy sie robi zakazenie bakteryjne, miał to praktycznie odkąd skonczył 5 mies, ale zawsze krople i maści szybko pomagały wiec jakos pzretrwalismy do teraz bez wiekszych komplikacji

ewelw ja daje kaszkę ryżowa nie smakowa i do tego dodaje pół słoika owocków. Mieszam i już...., a co do obiadków to:ziemniaki ze szpinakiem, ziemniaki z dynią, ziemniaki z marchewką, marchewka, marchewkowa z ryżem...:-)
Baaaaardzo dzięki za odpowiedź... Super pomysł - bo ja właśnie nie wiedziałam jak z tym jabłuszkiem - bałam się że jak dam to ona ominie wtedy posiłek mleczny - a w nim są "wszystkie" składniki odżywcze - a tak to będzie miała 2w1:-)
Agawar, Twój Bartuś je te wszystkie potrawy łyżeczką?
Moja przy karmieniu łyżeczką strasznie cuduje i pluje, więc troszke jej rozcieńczami daję z butli.

Agaciu, nie płacz, wszsytko będzie dobrze, wiem że to bardzo przykre jak kłują takiego maluszka, ale moze szybciej odpędzicie choróbsko
Ja kupiłam takie "cacko" do karmienia łyżeczką.... Jeszcze nie wypróbowałam, nie mogę się doczekać!!! ale jestem bardzo zadowolona z zakupu:-D
Canpol LOVI Butelka silikonowa 230 wielofunkcyjna (571865131) - Aukcje internetowe Allegro

Ewelw, mojej małej ropiało troszkę oczko, ale to było od katarku, zakrapiałam jej sola fizjologiczną i przeszło.

My juz po szczepieniu, nawet szybko dzisiaj poszło, Mała waży już 5800 g:-), poza tym wszytsko jest ok. Tak sie bidulka wymeczyła, ze teraz śpi w wózeczku na tarasie
no moja też miała katarek - właśnie się skończył - to może to od tego??
bliźniaki - ty wpuszczałaś krople tej soli fizjologicznej do oczka?? Bo ja myślałam, że nią można tylko oczka przemywać... A można zakrapiać też???

Dziewczyny mój mały teraz przy kazdym jedzonku robi wodnista kupę, nie duzo ale zawsze. Są w niej grudki, i jest zółta ale taka wodnista. Nie wiem czy mam sie martwić, czy to moze od antybiotyku który mu dawałam wczoraj i dzisiaj. Jak myslicie?

witajcie wieczorkiem:-)
Sawna napisz koniecznie jak uczyliście małą zasypiania?
tak po prostu kładę ja do łóżeczka i głaszcze po rączce i po buźce, pierwsze trzy dni były ciężkie bo Nunka protestowała i to czasem bardzo mocno zanosząc się płaczem wtedy brałam ja na raczki, tuliłam żeby się uspokoiła i z powrotem do łóżeczka, udało mi się i teraz już od tygodnia zasypia bez noszenia :tak:
mogę powiedzieć że to mój mały-wielki sukces:-)
Witajcie

Mały ma zapalenie oskrzeli. Dostaje dwa razy dziennie zastrzyki :-(. Nie mam siły, płacze razem z nim :-(.
Agacia bądź dzielna, życzę szybkiego powrotu do zdrówka

a my dziś byliśmy na szczepieniu, ciężko było... dobrze że to na razie ostatnie kłucie... następne szczepienie około pierwszego roku życia
Nunka wazy 6.250 i wszystko jest ok:tak: pytałam się pediatry o rozszerzenie diety dla Małej bo za półtora miesiąca wracam już na dobre do pracy i powiedziała ze mogę już wprowadzać kaszkę (poleciła mi Sinlac, ponoć mozna bez problemu łaczyc z mlekiem matki) i warzywka oraz jarzynowe zupki:tak:

reklama
Do góry