reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Alus konczy dzis 3 miesiace :-D:-D:-D ale to zlecialo
LANDRYNECZKO NAJ NAJ NAJ DLA MALUSZKA:)))

Yoka kochana tak bardzo mi Ciebie szkoda....mam nadzieje,ze wszystko wróci szybko do normy....trzymam mocko kciukasy :)

A u nas po wczorajszej rewolucji żołądkowej zrezygnowaliśmy na jakis czas z jabłuszka i za tydzien spróbujemy marcheweczke..... Marika wczoraj 1,5 godziny zanosiła sie płaczem, krzykiem, wrzaskiem jak kolwiek bardziej opisowo i strasznie mozna to okreslic:eek:...a potem walneła mega kupuchne i spokój,ale co sie sąsiedzi nasluchali to ich:sorry:.. doszlismy do wniosku,ze ja nic nie jadłam,zeby ja bolał brzuszek...i zostało tylko to nieszczesne jabłko...Mamusia chciala przedobrzyc...

A tak poza tym to chyba mi ja kumpele zaczarowały....zachwalały,zachwalały i potem marudziła cały dzien...

reklama
LANDRYNECZKO NAJ NAJ NAJ DLA MALUSZKA:)))

Yoka kochana tak bardzo mi Ciebie szkoda....mam nadzieje,ze wszystko wróci szybko do normy....trzymam mocko kciukasy :)

A u nas po wczorajszej rewolucji żołądkowej zrezygnowaliśmy na jakis czas z jabłuszka i za tydzien spróbujemy marcheweczke..... Marika wczoraj 1,5 godziny zanosiła sie płaczem, krzykiem, wrzaskiem jak kolwiek bardziej opisowo i strasznie mozna to okreslic:eek:...a potem walneła mega kupuchne i spokój,ale co sie sąsiedzi nasluchali to ich:sorry:.. doszlismy do wniosku,ze ja nic nie jadłam,zeby ja bolał brzuszek...i zostało tylko to nieszczesne jabłko...Mamusia chciala przedobrzyc...

A tak poza tym to chyba mi ja kumpele zaczarowały....zachwalały,zachwalały i potem marudziła cały dzien...

Cos te jabłuszka zaszkodziło naszym szkrabom....my też juz go nie jemy:no::no::no:

Dziewczynki moja Zuzka leżąc na boczku przygniata sobie uszko w drugą stronę i to tylko na jednym boku. Sprawdziłam że w tym uszku ma bardziej miękką tą chrząstkę. Jak myślicie mam coś z tym robić?? Czy uszko stwardnieje i przestanie się odginać?
Czy któraś z Was też ma taką sytuację?

Justyna ja tez w sumie daję butlę tylko raz lub dwa razy dziennie i też mi pediatra powiedziała żebym po 4 m-cu wprowadziła już marchewkę czy jabłuszko ale nie jako posiłek tylko pomiędzy.

moja tez przygina sobie uszko, ale tylko jedno lewe uszko, tez się martwię, bo boje się ze będzie miała jedno odstające:-(

Moj Kacper tez ma tak z jednym uszkiem. Zaczyna mu bardziej odstawac niz drugie. Tez mnie to martwi, bo nie chce miec malego urbanka :-) Podobno sa jakies plasterki w aptece do przyklejania, ale nic nie wiem o nich, slyszalam tylko przypadkiem o nich.
Szukam mamusi, ktora podaje swojemu malenstwu nutramigen.
Dziewczyny moja corcia miala ten sam problem, przez jakis czas podklejalam jej uszka specjalna tasma i teraz prawie sie jej nie odginaja:tak:;-)

Witam dziewczynki

Ostatnio bardzo żadko tu bywam ale brak czasu i sił......Wpadam tylko żeby głosować na Wasze pociechy....U mnie jest masakra....tak jak Oliwka już pięknie przesypiała całe noce....sama zasypiała po kąpieli tak w ciąu jednej doby wszystko się zmieniło....Od dwóch tygodni śpię po 1,5 godz. w nocy...nie wiem co się dzieje....muszę mała kołysać do snu na rękach....jak zaśnie to po godzince się budzi i wierci się i steka i popłakuje,rzuca się...kopie nogami....a ja wiszę na łóżeczku i staram się przytrzymywać jej smoka w buzi bo bez niego ani rusz....z soboty na niedzielę wogóle nie położyłam się spać bo mała całą noc tak się zachowywała a dziś powtórka z rozrywki....jestem nieprzytomna...ledwo patrzę na oczy....Byłam wczoraj z tym u pediatry i usłyszałam że trudno....ale jak dziecko śpi na spacerze to mam z nią cały dzień spacerować......:angry: a co ze mną???? kto posprząta,ugotuje,wypierze,wyprasuje????:angry:kiedy ja mam spać???Nie wiem co mam robić.....jestem u kresu sił.......a do tego jeszcze przeszłam problemy z chrztem....ahhhh....mam już wszystkiego dosyć.....:-(

Pozdrawiam Was wszystkie i przepraszam ,że nie udzielam się tak jak kiedyś.....Buziaki

Yoka kobitko bardzo mi przykro ze corcia nie chce spac, nie wiem co Ci kochana doradzic, moze ma kolki po jakims jedzeniu?

Alus konczy dzis 3 miesiace :-D:-D:-D ale to zlecialo

Landryneczko wszystkiego dobrego dla Alusia:tak::-)

Dzisiaj na 9 jestem umówiona z małym u okulisty.Niestety, lewe oczko nadal ropieje :-( Używaliśmy już czterych różnych rodzajów kropel i robiłam Bartkowi masaż, tak jak zalecił okulista ( to będzie nasza 3 wizyta u niego ), i nic nie pomogło :no: A dzisiaj prawdopodobnie dostaniemy skierowanie na udrożnienie kanalika łzowego :-( Boję się.

Witam!!
Moja malutka od poprzedniego czwartku na antybiotyku... Dorwała jakąś infekcję. Wczoraj wieczorem skończyliśmy dawać antybiotyk. Został jeszcze kaszelek - więc syropki zamierzam jeszcze dawać... No i w czwartek byliśmy u neurologa - bez niego by się nie obyło :-( mała nie trzymała główki i dostała kilka ćwiczeń które wykonuję 4x dziennie.. (wcześniej jej nie męczyłam bo chora na antybiot. no i chrzciny w week w rodzinnym mieście) Stosuję od 2 dni ćwiczonka i zauważyłam suuuper poprawę Mała już zaczyna trzymać sama główkę :tak:No i mąż po kąpieli dodatkowo co dzień masaż robi i widać efekty!!! Za miesiac znów do neurologa na kontrol. I jeszcze USG główki kazała zrobić - u jakiegoś innego specjalisty :tak: Byłyście na tym badaniu ze swoimi małymi???
Miłego dnia!!!

A po co macie robić usg główki?
My nic takiego nie mamy zlecone
Tak na wszelki wypadek czy wszystko jest ok, bo malutka tylko 2100 ważyła przy porodzie. Na wadze ładnie przybiera - juz ponad 5 kg.

Qrcze od kilku dni coś mało je :-( Nie wiem może to przez te syropy - gęste i słodkie i może dlatego. Przed chwilą 50 ml tylko wciagnęła mleczka. Wczoraj po południu tak z 90 a wieczorem też tak z 90:confused2: A jadła wcześniej już po 150ml i wszystko zawsze było ok... No nic poczekam po tej chorobie jak to będzie antybiotyku w płynie też od dziś nie podajemy to może wróci do normy.....

jESLI KTORAS MAMA KARMI SWOJA NIUNIE TYLKO MLEKIEM SZTUSZNYM PROSZE NAPISZCIE ILE WASZE MALUCHY JADAJA W JEDNEJ PORCJI, CO ILE GODZ I ILE TO WYCHODZI NA DOBE? Z GORY DZIEKUJE

reklama
Do góry