reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Nasza Juleczka waży 5440g i ma 62cm...
Kupiłam Huggiesy 3 i na nózkach są za luźne...w przypadku kupy wszystko byłoby na śpioszkach:-D:-D:-D a sięgają Julci prawie po pachy :-D:-D:-D

Może Pampersy sa mniejsze:-(

kurde nie wiem bo nie widzialam 3 huggis. A pampersy mi sie bardziej 3 podobaja niz 2 bo maja takie fajne elastyczne boczki wlasnie na nozkach ze nie uciskaja maluszka faktycznie:tak::tak:

Dziewczynki, ja mam pytanie z innej beczki, moja niunia ma strasznie sucha skore:-(, smarujemy oliwka, kremikiem i nic. Najbardziej ma sucha skórkę, na nóżkach(kolana) brzuszku i pleckach, na nóżkach jak dotykam to taka szorstka jak papier:szok:, a na pleckach to jej aż schodzi skorka.Nie wiem co mam robić :no: Kupiłam dziś Oilatum Soft, zobaczymy czy coś się zmieni. Czy moze ktoras z was miala taki problem, prosze o odpowiedz:confused:

Dziewczynki, ja mam pytanie z innej beczki, moja niunia ma strasznie sucha skore:-(, smarujemy oliwka, kremikiem i nic. Najbardziej ma sucha skórkę, na nóżkach(kolana) brzuszku i pleckach, na nóżkach jak dotykam to taka szorstka jak papier:szok:, a na pleckach to jej aż schodzi skorka.Nie wiem co mam robić :no: Kupiłam dziś Oilatum Soft, zobaczymy czy coś się zmieni. Czy moze ktoras z was miala taki problem, prosze o odpowiedz:confused:
pare dni temu tez zadawalam to samo pytanie....myslalam ze to zwykle wysuszenie ale okazalo sie ze to taka dziecieca grzybica:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wyszla przez wilgotne powietrze w mieszkaniu...mieszkam w Dublinie o suche mieszkanie ciezko:crazy::crazy::crazy::crazy: w kazdym badz razie smaruje 2 razy dziennie mascia na sterydach(oczywiscie przepisana przez lekarza) przez 7 dni....u nas wystepuje na raczkach i nozkach....ale schodzi:tak::tak::tak::tak: ale tak czy siak mieszkanie zmieniamy....2 sprawa moze to byc luszczyca....jesli ktos w rodzinie mial....jesli nic nie pomaga udaj sie do lekarza....pozdrawiam;-)

pare dni temu tez zadawalam to samo pytanie....myslalam ze to zwykle wysuszenie ale okazalo sie ze to taka dziecieca grzybica:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wyszla przez wilgotne powietrze w mieszkaniu...mieszkam w Dublinie o suche mieszkanie ciezko:crazy::crazy::crazy::crazy: w kazdym badz razie smaruje 2 razy dziennie mascia na sterydach(oczywiscie przepisana przez lekarza) przez 7 dni....u nas wystepuje na raczkach i nozkach....ale schodzi:tak::tak::tak::tak: ale tak czy siak mieszkanie zmieniamy....2 sprawa moze to byc luszczyca....jesli ktos w rodzinie mial....jesli nic nie pomaga udaj sie do lekarza....pozdrawiam;-)
no właśnie tez się zastanawiam czy to nie łuszczyca, ale w rodzinie nikt nie miał, mieszkanie nie jest wilgotne, w każdym bądź razie dzięki za odpowiedz, poobserwuje i jak nie przejdzie to w poniedziałek pójdę do dermatologa

Witam dziewczyby

mamusia2008 spróbuj przez dwa tygodnie uzywac oilatum i zobaczysz czy bedzie poprawa. Moja Hania tez miala dlugo sucha skore i oilatum pomoglo. Teraz uzywamy parafiny cieklej na zmiane z oilatum:tak:

reklama
mamusia2008 oilatum na pewno pomoze :-D

Dziewczyny czy wasze malenstwa smieją juz się w głos? Moj mały czsami sie tak smieje az dostaje czkawki :-D.

Do góry