reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Ania pomocy, jak ty dodajesz ten klei że mleko gestnieje....

U mnie było rzadkie:no::no::no: dodałam dwue miarki na 120ml mleczka...miarki te z mleczka.....a teraz męczymy się bo mał ulewa:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

A jaki Wy mleczko pijecie??

Może to od mleczka zależy???

Madziu my dajemy małemu Bebiko i na początku starczały 2 miareczki na 120 ml,bo mleczko gęstniało tylko trochę i było takie akurat.Teraz dajemy już 3.Żeby kleik troszkę zgęstniał trzeba dać dosyć ciepłą wodę i po wymieszaniu poczekać około minutki.A dajesz Julce herbatki???I czy po nich nie ulewa?Bo Fabian po herbatce zawsze ulewa...Jakoś mu to za rzadkie...

Madziu my dajemy małemu Bebiko i na początku starczały 2 miareczki na 120 ml,bo mleczko gęstniało tylko trochę i było takie akurat.Teraz dajemy już 3.Żeby kleik troszkę zgęstniał trzeba dać dosyć ciepłą wodę i po wymieszaniu poczekać około minutki.A dajesz Julce herbatki???I czy po nich nie ulewa?Bo Fabian po herbatce zawsze ulewa...Jakoś mu to za rzadkie...

Tak dajemy...ale herbatki zagęszczamy Nutritonem, od kilku dni próbuje dawac samą herbatkę...

Ale najpierw robisz mleczko i dodajesz kleik do gotowego??sorki ze tak Ciebie męczę ale jakos moje pediatra zapomniala mi powiedziec jak mam to robić:sorry2::sorry2:

Ciebie męcze o kleik....

Marzycielke i YOKE o przeciery i kaszki...

Dziewczynki wybaczcie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Witam kochane koleżanki!!
Mam pytanko - dajecie już kaszki i przeciery - jakie??
Rozpuszczacie kaszkę w mleczku czy takie już na wodę (też są) dajecie??
Moja na razie na samym bebiku. Ale nie wiem co dawać!!! Pomóżcie - bo ja niedoświadczona....:sorry:
I co jaki czas dajecie piciu?? ja próbuję dawać godzinkę po mleczku - ale jeden wielki płacz jest - bo nie chce... To nieraz jak chcę dać to odczekam dłużej tak po 3 godz. jak już mleczko powinna to ja wtedy herbatkę a potem po 20 min woła na mleczko.... Dajcie znać co i jak z tym "piciu".
Miłego dzionka!!!!!!!!

Dostałam książkę "Zdrowy Start" biore się za czytanie...jak już czegos dowiem się podzielę się z Wami wiedzą:tak::tak::tak:

Marzycielko, Yoka przeczytałyście moje pytanka do Was???:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Tak dajemy...ale herbatki zagęszczamy Nutritonem, od kilku dni próbuje dawac samą herbatkę...

Ale najpierw robisz mleczko i dodajesz kleik do gotowego??sorki ze tak Ciebie męczę ale jakos moje pediatra zapomniala mi powiedziec jak mam to robić:sorry2::sorry2:

Ciebie męcze o kleik....

Marzycielke i YOKE o przeciery i kaszki...

Dziewczynki wybaczcie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Już pisałam o kaszce :-)
Daje Młodej Nestle Bananową ( bezglutenową) po 4 miesiącu. Na 150 ml gorącej wody 7 łyżek stołowych kaszki. Mieszam bardzo długo i zostawiam na 1 min aż zgęstnieje.
A potem Oli ją całą pałaszuje.

reklama
Do góry