reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Ja tez nie mam zadnej rewelacyjnej maty, ale zawieszam pałemu na niej wiecej zabawek, chociaz i tak na razie za długo go ona nie ciekawi :baffled:.

reklama
Mam pytanie do mam ktore karmią butlą. Czy wasze maluszki jedzą regularnie co trzy godziny i mniej wiecej po tyle samo? bo moja hania od kilku dni je jakos mało:-(. Wczesniej jadła po 90, 100, a nawet 150 czasami a teraz 50,60,80 max 110. W sumie od 450 do 550 na dobe a wczesniej jadła od 600 do 700. Zaczęło się to gdy miała kolki i teraz zmieniłam mleko. kolek nie ma a ona ciągle je mało:-(. Myslallam ze bedzie jesc więcej bo to mleko jest mniej kaloryczne ale tak nie jest:no:. Moze jej nie smakuje, bo jest gorzkie? Nie wiem jak z przybieraniem dowiem się w czwartek na wizycie:-(

Anoli moja Mała je właśnie co 3 godzinki, czasem domaga się nawet wcześniej i zawsze zjada do końca - czyli 130 ml, wyjątkiem jest nocka bo zawsze przesypia od 20.30 do 3.00:tak:A widzę,że nasze Córy TO RÓWIEŚNICZKI:-)Ale może nowe mleczko jest poprostu bardziej syte?:happy:

A co do papmersów ja używam wyłącznie Pampers-właśnie teraz przeszliśmy już na 2 i bardzo sobie je chwale-co do Huggisów dla mnie są jakieś szorstkie i twarde:baffled::sorry2:

Ja maty narazie też nie mam i musze pomyśleć chyba nad jakąś fajną-bo narazie moja córa zabawia się karuzelą;-)Jak ją włoże to z godzinę może gadać, a raczej krzyczeć na te zwierzaczki a później sobie sama usypia:-)Jak zakupicie jakąś fajną to dajcie znać:tak:

Dziewczyny, które stosują do kąpieli Maluszka Oilatum czy Wy wlewacie wprost do wody emulsje czy nacieracie ją ciałko dziecka,bo ja nacieram, a później poprostu dobrze spłukuje, a jak to u Was wygląda i czy tą emulsją można myć twarz Maluszka czy nie zabardzo:baffled:

A tak wogóle to szkoda, ze ta emulsja jak i szampon Oiltaum są bezzapachowe:-(Bo niemowlaki,które spotykałam wczesniej zawsze tak ładnie pachniały a to oliwką czy też szamponem - przeważnie Nivea lub J&J-poprostu ślicznie-dlatego zawsze sama się wysmarowywuje po kąpieli oliwką Johsona:rofl2:No ale Małą przynajmniej do ok.roku postanowiłam myć w tej emulsji,bo prawie każy sobie chwali:happy:

Ostatnia edycja:
paola - ja wlewam pół nakrętki bezpośrenio do wody.

My tez mamy matę z canpola, jeszcze po Jasku. Na razie włożyłam ją Hanii do łóżeczka, bo na podłodze to za nic nie chce na niej leżeć ;-) I też wieszam jej więcej zabawek, bo te "oryginalne" nie były za ciekawe.

Dziewczyny, które stosują do kąpieli Maluszka Oilatum czy Wy wlewacie wprost do wody emulsje czy nacieracie ją ciałko dziecka,bo ja nacieram, a później poprostu dobrze spłukuje, a jak to u Was wygląda i czy tą emulsją można myć twarz Maluszka czy nie zabardzo:baffled:
J wlewam nakrętkę o wody i małą w tej wodzie myję, a mąż Juleczkę jeszcze 20 min. trzyma w wanience i się z nią bawi. Buzię myję w tej wodzie z oilatum.

A tak wogóle to szkoda, ze ta emulsja jak i szampon Oiltaum są bezzapachowe:-(Bo niemowlaki,które spotykałam wczesniej zawsze tak ładnie pachniały a to oliwką czy też szamponem - przeważnie Nivea lub J&J-poprostu ślicznie-dlatego zawsze sama się wysmarowywuje po kąpieli oliwką Johsona:rofl2:No ale Małą przynajmniej do ok.roku postanowiłam myć w tej emulsji,bo prawie każy sobie chwali:happy:

Ja wlewam nakrętkę do wanienki :tak:

reklama
Do góry