reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Czy Wy dziewczyny masujecie ciałka swoich pociech (i kiedy? przed czy po kąpieli?) na oliwkach, tzn. chodzi mi o taki masażyk relaxacyjny .

No ja też tak myślałam, dlatego byłam zdziwiona jak mi to powiedziała, ale może to prawda, bo na główce właśnie też walczymy teraz z ciemieniuchą. I jakoś nie możemy się jej pozbyć,:wściekła/y: a smarujemy główkę oliwką codziennie, i czeszemy włoski:baffled:
też od dwóch dni walczę z ciemieniuchą :dry: smaruje i wyczesuję główkę główkę codziennie ale na razie nie ma efektu:no:

Fifi znow mi kupe zrobil:-:)-( to juz 3 od 5 rano:-:)-( robi takiej konsystencji jak Twarozek wiejski z Piatnicy z takim domkem na opakowaniu tzn takie zageszczone mleczko z grutkami:-:)-( juz sama nie wiem cholera no nasile go przepajam ale zabardzo nie chce herbatki:-:)-( i wogule jakis taki marudny od wczoraj i sie prezy i placze teraz usnal po dlugich godzinach meki:-:)-(

Fifi znow mi kupe zrobil:-:)-( to juz 3 od 5 rano:-:)-( robi takiej konsystencji jak Twarozek wiejski z Piatnicy z takim domkem na opakowaniu tzn takie zageszczone mleczko z grutkami:-:)-( juz sama nie wiem cholera no nasile go przepajam ale zabardzo nie chce herbatki:-:)-( i wogule jakis taki marudny od wczoraj i sie prezy i placze teraz usnal po dlugich godzinach meki:-:)-(
Mi się wydaje, że konsystencja jest dobra z tego co piszesz, to ma przypominać jajeczniczkę :nerd:, tzn. taką gładką masę z grudkami ;-), u nas takie były i położna mówiła, że są ok. :tak:

no moja malutka w końcu zrobiła kupkę, po 4 dniach i bez dawania czopka :tak:

Czy Wy dziewczyny masujecie ciałka swoich pociech (i kiedy? przed czy po kąpieli?) na oliwkach, tzn. chodzi mi o taki masażyk relaxacyjny .
ja masuje Lenkę czasami nawet parę razy dziennie, rano jak ja przebieram ale przede wszystkim to po kąpieli przy smarowaniu oliwką :tak:

też od dwóch dni walczę z ciemieniuchą :dry: smaruje i wyczesuję główkę główkę codziennie ale na razie nie ma efektu:no:

Sawka na ciemieniuchę polecam szampon Mustela, kosztuje ok.30zl w aptece ale jest naprawde skuteczny, sprawdzone u znajomych...;-)

My stosujemy go juz od miesiąca zapobiegawczo!!!:tak:

Madzienka, to u nas wręcz przeciwnie. Pani doktor opowiadała, że rodzice którzy zdecydowali się zaszczepić swoje starsze dzieci, zawsze szczepią te młodsze, bo są zadowoleni z działania szczepionki. Podobno zna przypadki, gdzie cała rodzina chorowała, a zaszczepione dziecko nie. Mówiła też, że szczepionka nie wywołuje powikłań. My się zdecydowaliśmy i Olek dostał już pierwszą dawkę. Nie wybaczyłabym sobie, gdyby trafił do szpitala odwodniony po biegunce-no ale mój G mówi, że ja jestem taka przewrażliwiona mamusia...
Na pneumokoki też szczepimy.
Patrysia a kiedy bedziesz szczepiła na pneumokoki?
Ile kosztuje ta na rotawirusa?
Mi tez pediatra jedna powiedziała, że była sceptycznie nastawiona do tych szczepionek dopóki jej wnuczek nie dostał biegunki rotawirusowej. Mówiła że to strasznie wyniszcza dziecko...

Dziewczynki kiedyś już pytałam, ale troche bez echa przeszło:) Czy któraś z Was szczepiła albo będzie szczepić na rotawirusa i pneumokoki?? Jaką szczepionkę skojarzoną wybieracie?

My nie szczepimy, a szczepionke mielismy 5 w1

Dziewczyny karmiące, mam głupie pytanie, jakiego koloru macie mleczko???
bo moje jest jaksie przezroczyste jak woda, gdyby to było na początku karmienia to ok, ale to było po 10 minutach, jak zaczeła jesc i teraz sie martwie, ze moze ona pije tylko sama wode i jest głodna

Ostatnia edycja:
reklama
Patrysia a kiedy bedziesz szczepiła na pneumokoki?
Ile kosztuje ta na rotawirusa?
Mi tez pediatra jedna powiedziała, że była sceptycznie nastawiona do tych szczepionek dopóki jej wnuczek nie dostał biegunki rotawirusowej. Mówiła że to strasznie wyniszcza dziecko...

Ja to już mam taki mętlik w głowie :szok::szok::szok:szczepić czy nie szczepić....
Nasza pediatra była w składzie lekarzy opracowujących tą szczepionkę i powiedziała że swojego dziecka nie zaszczepiłaby:szok::wściekła/y::szok::wściekła/y::szok::wściekła/y: stąd też nasza decyzja....
Ja też widziałam jak chorowało dziecko naszych przyjaciół - masakra :no::no::no:i nikomu tego nie życzyłabym no ale kogo teraz słuchać...
Rotawirus kosztuje całość ok.620zl dwie dawki...

A z pneumokoki tak jak pisalam musimy poczekac, ze wszystkimi szczepionkami musimy poczekać:sorry2::blink::sorry2::blink:

Do góry