reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
A można przepajać wodą przegotowaną np.Żywcem niegaz???:baffled:
Oczywiscie ze mozna:tak::tak: tylko moj Fifus niestety woli aby picie bylo smakowe i musze dawac herbatki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-( a najbardziej uwielbiam jego minke jak wkraplam do pyszczka cebionmulti on ma taki fajny smak i on robie swietna minke jak to dostaje:-D:-D:-D

Wiesz co nie wiem bo czopki nie daję długo a poza tym on się nawet nie rozpuści a ona juz robi kupę razem z czopkiem. Raz jej dałam czopka a ona i tak kupy nie zrobiła bo nie chciała. Więc nie mam pojęcia . Spróbuję jej co 2 dni dawać ale nie moge patrzeć jak się męczy.

Marzycielko bo te czopki się nie rozpuszczaja. Moja mała też raz byla zakorkowana 7 dni i nawet masaż nie pomagał, więc w końcu dałam jej pół czopka i od czwartku jak na razie jest ok. A spróbuj jej tak codziennie nie dawac jak mówisz że nawet kiedyś nie zrobiła po czopku, może tak jak piszesz co 2 dni lub nawet 3. Moja koleżanka pracuje na OIOMie w klinice kardiologi gdzie operuja maluszkom serduszka i mówiła że jak dziecko nie robi 3 dni kupki to dopiero daja im czopki lub robią wlew.

Wiesz co nie wiem bo czopki nie daję długo a poza tym on się nawet nie rozpuści a ona juz robi kupę razem z czopkiem. Raz jej dałam czopka a ona i tak kupy nie zrobiła bo nie chciała. Więc nie mam pojęcia . Spróbuję jej co 2 dni dawać ale nie moge patrzeć jak się męczy.

Marzycielka a może zamiast czopka spróbuj smarować odbyt wazeliną ona tez powoduje poślizg:tak:oczywiście to kolejna rada pediatry...
My próbowalismy juz chyba wszystkiego....:confused:na szczęscie powoli mała daje sobie radę...

Oczywiscie ze mozna:tak::tak: tylko moj Fifus niestety woli aby picie bylo smakowe i musze dawac herbatki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-( a najbardziej uwielbiam jego minke jak wkraplam do pyszczka cebionmulti on ma taki fajny smak i on robie swietna minke jak to dostaje:-D:-D:-D

Tygrysku my dajemy naszej wodę Żywiec przegotowaną z odrobiną glukozy dla smaczka i małą pije :-)
Ale ja to dziecko oszukuję:zawstydzona/y:

Marzycielka a może zamiast czopka spróbuj smarować odbyt wazeliną ona tez powoduje poślizg:tak:oczywiście to kolejna rada pediatry...
My próbowalismy juz chyba wszystkiego....:confused:na szczęscie powoli mała daje sobie radę...

Tygrysku my dajemy naszej wodę Żywiec przegotowaną z odrobiną glukozy dla smaczka i małą pije :-)
Ale ja to dziecko oszukuję:zawstydzona/y:

Madzienka swietny pomysl z ta glukoza:-):-) nie martw sie ja tez tego mojego terroryste musze czasami bajerowac bo inaczej niestety tego mojego urwisa nie da sie przekonac po dobroci:-D:-D:-D

dziewczyny o jakich czopkach mówicie??? o glicerynowych???? bo moje maleństwo od trzech dni nie robi kupki i chyba będę musiała się w coś zaopatrzyć...

reklama
dziewczyny o jakich czopkach mówicie??? o glicerynowych???? bo moje maleństwo od trzech dni nie robi kupki i chyba będę musiała się w coś zaopatrzyć...
jesli sie nie meczy (nie probuje dusic kupki przy czym placze itd.) to nie dawaj zadnych czopkow.moze nie robic nawet tydzien kupy, na cycku to jest ok.
Moj maly codziennie meczy sie z kupa strasznie ale ja daje mu raz dziennie troszke herbatki ulatwiajacej trawienie i to mu pomaga... jak juz naprawde meczy sie i placze i herbatka nie pomoze to daje pol czopka ale to raptem 2 razy dalam

Ja mam aktualnie gorączkę 39,5!! Masakra,mam dreszcze no i nie mogę nawet odciągnąć mleka bo sie cała trzęsę. Nie wiem czy to nie od cycków:( Choć nie mam zadnego zastoju....?? Zastanawiam się własnie czy jechac na pogotowie...
Agatkas ja bym na Twoim miejscu zglosila sie na izbe przyjec poloznicza (jestes jeszcze w pologu, musza cie zbadac) taka temp. moze byc albo od zastoju (ale piszesz ze nie masz) a moja kolezanka 2 tyg po porodzie tez dostala takiej temp. polozna kazala jej jechac do szpitala i okazalo sie ze zostal jej kawalek lozyska i byla lyzeczkowana, lezala 3 dni w szpitalu. Po zabiegu momentalnie temp. spadla.

Do góry