reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Ja mam aktualnie gorączkę 39,5!! Masakra,mam dreszcze no i nie mogę nawet odciągnąć mleka bo sie cała trzęsę. Nie wiem czy to nie od cycków:( Choć nie mam zadnego zastoju....?? Zastanawiam się własnie czy jechac na pogotowie...

Dziewczyny pomóżcie! Czym dopajacie dzieci na butli i jak często i w jakich ilościach?????????????

Herbatka rumiankowa Hipp ( dawalam tez koperkowa ale teraz glownie rumiankowa) wypija dziennie ok 100ml naraty raz np 50 ml innym razem 30 ml roznie ale ogolnie na dobe wychodzi razem ok 100ml

Agacia kurcze faktycznie niefajnie z ta goraczka:-( jedz do lekarza niech cie zbada

Agatkas ja też uważam, że 50 ml to wystarczająco jak na 3-tygodniową dzidzię:) Poza tym jestem zdania, że maluszke je tyle ile potrzebuje, tym bardziej jesli dobrze przybiera na wadze.

Tygrysku a Twój Filipek to rzeczywiście mały obżarciuszek:tak:. Mój Maluszek (również Filipek:tak:) w czwartek skończy 8 tyg, a je wciąż 90ml, czasem 120ml mimo że urodził się z waga ponad 3kg i przybiera ekspresowo na wadze - przez pierwszy miesiąc przybrał 1300g:szok:, więc nie wiem co by było gdyby jadł jeszcze więcej;-)

Ja moją małą niczym nie smaruję. Kąpie ją w oilatum i w tej wodzie z tym oilatum myje jej główkę bez żadnych płynów, mydełek czy szamponów. Po kąpieli ją wycieram i ubieram.

Ja identycznie :tak: I czasem ją całą oliwką po kąpieli nacieram, bo Hania bardzo lubi taki masaż całego ciałka :-)

Agatkas - faktycznie wysoka ta gorączka, jeśli poza nią nic ci nie dolega, to chyba może być od piersi :baffled:

moj maly to dopiero obzarciuszek co 3 godziny wypija 90ml z butli no i dopija z cyca w nocy...
a bedzie dopiero w srode mial 4 tygodnie...
a jak mu dam mniej to w ryk i nie spi wogole

a my Oli kąpiemy w płynie Johnsona i tyle nawet jej nie oliwkujemy i jest ok od urodzenia.

madzienka a ten syrop , który mi podałaś to jak podajesz???

reklama
Hej kobietki,

Ja kąpię Lenusie tylko w oilatum, główki nie nacieram oliwką, bo to wskazane tylko przy ciemieniuszce aczkolwiek nie szkodzi zapewne takie smarowanko... Chyba, że uczula. Moja starsza córcia uczulała się na przykład na oliwki Johnsona a potem używałam jak była starsza zwykłej Bambino i było ok.

A ja mam inny problemik: Lenie od 2 tygodni ciągle się pojawiają na buźce i szyjce brzydkie krosteczki. Jednego dnia sa zaczerwienione, potem znikają i pojawiają się w innym miejscu. Nie są to chyba potówki, ale zaczerwienienie nasila się przy karmieniu, a po spacerkach czy werandowaniu krostki bledną. Ale ciągle są kurde. Zaczęłam od 2 dni kąpiele w nadmanganianie potasu, ale nie widzę poki co poprawy. W czwartek mamy szczepienie i pokażę to lekarce, ale może któraś z Was rozpoznaje takie krostule? Chyba widac je na zdjęciach nawet... Co może pomóc? Nie wiem też czy to od żarcia jakiegoś, bo staram się uważać.

mamy to sam.od dobrych dwoch tygodni. zachowuja sie dokladnie jak opisalas.hania miala cała buzke ramionka klatke piersiowa glowke na czubku. Nie kialam zadnej masci i zaczelam smarowac sudocremem. wysuszyly sie i znikly.jeszcze troszke jest na policzkach. ale to nic w prownaniu z tym co bylo.wyskoczylo ich mnostwo.najgorzej mamy z glowka. zrobila sie jej taka sucha skorupa i nie wiem co z tym robic czy wysuszac czy natluszczac. maz jutro przywiezie olejuszke moze pomoze. dziewczyny kilka stron wstecz polecaly mi dexeryl penaten i zinco puder w kremie. maz mi przywiezie i bede probowac. daj mi prosze znac co lekarka ci na to powie. nie mam pojecia skad to paskudztwo. sorry za forme i tresc ale jedna reka piszu

dobranoc

Do góry