reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Vive lekarka też mi "pozwala" chodzić z chorym dzieckiem na spacery o ile nie ma gorączki, tylko kazała unikać pobytu na słońcu przy podawaniu antybiotyku ,a my mamy piaskownicę w słońcu i martwiłam się,że jej tym zaszkodziłam;-)

reklama
dziewczyny podajecie dzieciaczkom witaminy czy tylko soczki i owoce?
a i jak jest z bajkami u Was jak często oglądaja Wasze maluszki?

Ja teraz już nie podaję ale cały zimowy okres dziewczyny łykały "Rutinacea junior", "Ali-Baby"- to jest czosnek w tabletkach i sokały witaminki "Zizz"

A co do bajek to Natki przez długi czas nie interesowały w ogóle a teraz codziennie ogląda jedną bajkę z Barbie plus wieczorynkę

U nas Jula również cała zimę piła Rutinacea Junior i syropek z czosnku, miodu i cytryny...aaa i zelki Vibovit i teraz też czasmai dostaje żelka...

a bajki ogląda...czy często to zależy od dnia...

W sezonie letnim owoce+ warzywa i dużo powietrza. W ziemie i w sezonie przejściowym zamiennie tran, wit C, Bioaron C.

Bajki Iggy ogląda, ale różnie, zależnie od pogody i sytuacji ogólnej. Dokładam wszelkich starań, żeby nie dlużej niż 1 h dziennie, ale bywa, że ogląda dłużej, krócej lub wcale :-)

dzięki dziewczyny, mama sugerowała mi,że Bianka powinna dostawać jakieś witaminy, więc pytam a co do bajek to Bianka chwilami oglądała trochę dłużej niż powinna i zapytałam z ciekawości jak jest u Was;-)

Maja nie dostaje żadnych witamin, tyle jest teraz owoców i soków że na lato wystarczy. A bajki oglada prawie codziennie na dobranoc, w weekendy jest troche gorzej bo już dłużej siedzi przed telewizorem, ale na szczęście jak jest ładna pogoda to woli biegać po podwórku.

dziewczyny podajecie dzieciaczkom witaminy czy tylko soczki i owoce?
a i jak jest z bajkami u Was jak często oglądaja Wasze maluszki?

Rutinacea junior jak widzę że się coś może dziać, albo jak ja czuję że mnie coś bierze.
Bajki ogląda - czasem więcej, czasem mniej. Jak jest brzydka pogoda to na pewno wychodzi tego w sumie więcej niż 1h.

A ja się muszę pochwalić że już tylko na noc mamy pieluszkę, bo Zuza dwa tygodnie temu sama z siebie zaczęła ładnie wołać i sama biegać robić siusiu.:-D

Agatkas gratulacje. Widzę że Zuzia tak samo jak moja postanowiła się sama odpieluchować. U nas też pielucha już tylko na noc i to też tak bardziej asekuracyjnie bo zwykle wstaje z suchą a zdarza się że potrafi w nocy wstać na nocnik

reklama
Do góry