reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dziewczynki powiedzcie mi proszę czy dajecie dzieciom jakieś witaminki?
A jeszcze mam drugie pytanko....czy któreś z dzieci waży około 15 kg???? Jaką długość stópek mają Wasze wielkoludki?:)
My z Zuzią nie mamy problemów z jedzeniem bo ona je wszystko i w takich ilościach jakich jej się da. Nie wiem czy ona nie ma hamulców czy po prostu jej widocznie daję tyle ile trzeba....

witaminek nie dajemy
wcinamy owoce poki sezon
wazymy 11,5 kg, nozka 22-23

reklama
Victoria waży prawie 14 kilo a nóżka 24-25 zależy jakiej firmy buciki, witaminki dostaje od paru miesięcy - zalecenie pediatry

Ostatnia edycja:
Natalka waży tak 11-11,5 kg. Buciki mamy rozmiar 23 a czasem 24.
A co do witaminek to ja podaję tylko jak widzę że któraś jest niewyraźna i miałoby ją rozłożyć. Chociaż pewnie tak od października zacznę im podawać regularnie.

Dziewczynki powiedzcie mi proszę czy dajecie dzieciom jakieś witaminki?
A jeszcze mam drugie pytanko....czy któreś z dzieci waży około 15 kg???? Jaką długość stópek mają Wasze wielkoludki?:)
My z Zuzią nie mamy problemów z jedzeniem bo ona je wszystko i w takich ilościach jakich jej się da. Nie wiem czy ona nie ma hamulców czy po prostu jej widocznie daję tyle ile trzeba....

narazie żadnych witamin nie daję, ale pewnie jak większość wkrótce zacznę podawać.

Co do wagi, to nie mam pojęcia ile teraz waży, 15kg było w czerwcu.
A nóżka 24-25.

no moja ma 14,5cm więc jak butki kupujemy to 23-24. Zuzia waży 14,8kg i martwie się czy nie za dużo.....ale nie wygląda na jakąś grubą.... ehhh sama nie wiem...może ma ciężkie kości...

widziałam Zuzię i spokojnie mogę stwierdzić że nie jest za gruba ani trochę :tak:

Jasiek waży teraz 11-12kg. Ostatnio znowu mało jadł bo się nam pleśniawki przyplątały. Noga 24-25. Też muszę się za bucikami porozglądać na jesien :)
Ja jak mi się przypomni czyli tak 2-3 razy w tygodniu daje tran :)

reklama
Do góry