reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

dziewczyny a jaki obwód glówki mają Wasze pociechy(mój stały problem haha)? czy już nie mierzycie? e
Jeśli chodzi w wzrost to dawno nie mierzyłam Bianki ,ale ma ok 80cm, a i śpi sama w łożeczku ;-)a u ortopedy byłyśmy przy pierwszych kroczkach,ale planuję iść na kontrolę-a co mi tam i tak siedzę w domu:tak:

reklama
dziewczyny dzieci które nie śpiochają w łóżeczkach, macie jeszcze rozłożone je?
tak sobie pomyślałam,że Alex miał by więcej placy na zabawę:laugh2:

u nas łóżeczko stoi, Bartek w ciagu dnia w nim śpi i wieczorem jak zaśnie to też kilka godzin, zanim do nas przyjdzie ;-)

Pytałam wczoraj o szczepionkę przeciw ospie bo chcę przed wrześniem zaszczepić obie dziewczynki. Pani doktor powiedziała mi żeby się na nią zgłosić tak na przełomie czerwca i lipca. Wcześniej nie potrzeba tym bardziej że z Natalką i tak musimy odczekać 6 tygodni z kolejnym szczepieniem. Niestety nie dowiedziałam się ile kosztuje bo w przychodni się nie orientuję ale pod koniec maja idę po receptę to będę już wszystko wiedzieć.

Ja też dzisiaj pytałam o tą szczepionkę, ale u nas pani doktor powiedziała, że jeśli dziecko jest zdrowe i nie ma problemów ze skórą ( typu azs ) to narazie nie jest konieczne i żeby poczekać, jeśli mały złapie ospę w przedszkolu to na pewno przejdzie ją łagodnie, a jeśli nie to przed pójściem do szkoły można zaszczepić.
A szczepionka podobno kosztuje ok 200zł.

dziewczyny a jaki obwód glówki mają Wasze pociechy(mój stały problem haha)? czy już nie mierzycie?

ja mierzyłam ostatnio aby kupic czapeczkę - było 49cm

Ja też dzisiaj pytałam o tą szczepionkę, ale u nas pani doktor powiedziała, że jeśli dziecko jest zdrowe i nie ma problemów ze skórą ( typu azs ) to narazie nie jest konieczne i żeby poczekać, jeśli mały złapie ospę w przedszkolu to na pewno przejdzie ją łagodnie, a jeśli nie to przed pójściem do szkoły można zaszczepić.
A szczepionka podobno kosztuje ok 200zł.

No ja gdyby nie to że boję się że Martyna może przywlec ospę z przedszkola to też bym nie szczepiła.

aaaa, najważniejszego bym zapomniała, mój klocek waży 13 800 :szok::szok::szok::szok:

O to ładnie waży. My się w przychodni nie ważyłyśmy ale niedawno w domu na golasa i bez pieluchy Nati miała 10,5 kg

dziewczyny a jaki obwód glówki mają wasze pociechy(mój stały problem haha)? Czy już nie mierzycie? E
jeśli chodzi w wzrost to dawno nie mierzyłam bianki ,ale ma ok 80cm, a i śpi sama w łożeczku ;-)a u ortopedy byłyśmy przy pierwszych kroczkach,ale planuję iść na kontrolę-a co mi tam i tak siedzę w domu:tak:
48cm
aaaa, najważniejszego bym zapomniała, mój klocek waży 13 800 :szok::szok::szok::szok:
to duzo. A pediatra nie mowie ze za duzo?my zaledwie 10 700
natalka ma 48 w porywach do 49cm
to tak jak karolinka

Iggy głowkę ma ok 48-49
A waży na domowej wadze ok 12,3 kg

W zeszły piątek od jakiegoś faceta usłyszałam że mam dziecko grube i jestem głupią matką, że go tak spasłam... Do teraz robię się agresywna, jak o tym myślę ;/

reklama
to duzo. A pediatra nie mowie ze za duzo?my zaledwie 10 700

nie, mówi że Bartek świetnie się rozwija

Iggy głowkę ma ok 48-49
A waży na domowej wadze ok 12,3 kg

W zeszły piątek od jakiegoś faceta usłyszałam że mam dziecko grube i jestem głupią matką, że go tak spasłam... Do teraz robię się agresywna, jak o tym myślę ;/

:szok::wściekła/y: co za cham :baffled:

Do góry