reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Ja byłam u ortopedy niedawno, ale żadnego prześwietlenia nie robilismy, popatrzył tylko jak Mała chodzi i powiedział, ze wszystko ok.
A co do dziwnego chodzenia, to Madzia tez ostatnio robi różne cuda, ale to tak w formie zabawy, chodzi np. jak na szpilkach czyli na samych paluszkach, albo idzie jak kaczka, z tyłu tyłek wypięty, rózne głupotki wymyśla

reklama
Ja byłam u ortopedy niedawno, ale żadnego prześwietlenia nie robilismy, popatrzył tylko jak Mała chodzi i powiedział, ze wszystko ok.
A co do dziwnego chodzenia, to Madzia tez ostatnio robi różne cuda, ale to tak w formie zabawy, chodzi np. jak na szpilkach czyli na samych paluszkach, albo idzie jak kaczka, z tyłu tyłek wypięty, rózne głupotki wymyśla

Zuzia tak samo:) Jak goryl chodzi - ręce wiszą z przodu, głowa do góry a tyłek wypięty:)

U nas to samo, ale właśnie w trakcie takich zabaw zawsze na lewą nogę utyka. Wolę sprawdzić, niż potem sobie wyrzucać.

reklama
dziewczyny dzieci które nie śpiochają w łóżeczkach, macie jeszcze rozłożone je?
tak sobie pomyślałam,że Alex miał by więcej placy na zabawę:laugh2:
U nas łóżeczko nadal stoi rozłożone bo mała lubi się w nim bawić w dzień. Złożymy go i wyniesiemy jak mała dostanie nowe łóżko i będzie wtedy zamiana.

Pytałam wczoraj o szczepionkę przeciw ospie bo chcę przed wrześniem zaszczepić obie dziewczynki. Pani doktor powiedziała mi żeby się na nią zgłosić tak na przełomie czerwca i lipca. Wcześniej nie potrzeba tym bardziej że z Natalką i tak musimy odczekać 6 tygodni z kolejnym szczepieniem. Niestety nie dowiedziałam się ile kosztuje bo w przychodni się nie orientuję ale pod koniec maja idę po receptę to będę już wszystko wiedzieć.

Do góry