reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Ja byłam u ortopedy niedawno, ale żadnego prześwietlenia nie robilismy, popatrzył tylko jak Mała chodzi i powiedział, ze wszystko ok.
A co do dziwnego chodzenia, to Madzia tez ostatnio robi różne cuda, ale to tak w formie zabawy, chodzi np. jak na szpilkach czyli na samych paluszkach, albo idzie jak kaczka, z tyłu tyłek wypięty, rózne głupotki wymyśla

reklama
Ja byłam u ortopedy niedawno, ale żadnego prześwietlenia nie robilismy, popatrzył tylko jak Mała chodzi i powiedział, ze wszystko ok.
A co do dziwnego chodzenia, to Madzia tez ostatnio robi różne cuda, ale to tak w formie zabawy, chodzi np. jak na szpilkach czyli na samych paluszkach, albo idzie jak kaczka, z tyłu tyłek wypięty, rózne głupotki wymyśla

Zuzia tak samo:) Jak goryl chodzi - ręce wiszą z przodu, głowa do góry a tyłek wypięty:)

U nas to samo, ale właśnie w trakcie takich zabaw zawsze na lewą nogę utyka. Wolę sprawdzić, niż potem sobie wyrzucać.

reklama
dziewczyny dzieci które nie śpiochają w łóżeczkach, macie jeszcze rozłożone je?
tak sobie pomyślałam,że Alex miał by więcej placy na zabawę:laugh2:
U nas łóżeczko nadal stoi rozłożone bo mała lubi się w nim bawić w dzień. Złożymy go i wyniesiemy jak mała dostanie nowe łóżko i będzie wtedy zamiana.

Pytałam wczoraj o szczepionkę przeciw ospie bo chcę przed wrześniem zaszczepić obie dziewczynki. Pani doktor powiedziała mi żeby się na nią zgłosić tak na przełomie czerwca i lipca. Wcześniej nie potrzeba tym bardziej że z Natalką i tak musimy odczekać 6 tygodni z kolejnym szczepieniem. Niestety nie dowiedziałam się ile kosztuje bo w przychodni się nie orientuję ale pod koniec maja idę po receptę to będę już wszystko wiedzieć.

Do góry