reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dziewczynki czy wasze maleństwa potrafia leżeć i nie płakać...bo nasza ma miesiąc i 9 dni i nie chce sama leżeć:eek: albo śpi albo je albo płacze...dzisiaj probowałam zostawic ją z karuzelą i nic z tego:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Jest jeszcze za mała??:dry:

Nasza Hania też niechętnie leży sama w łóżeczku, prędzej w leżaczku, bo lepiej jej się ogląda świat, ale i to jest na chwilę. Najszczęśliwsza na rączkach albo przy cycusiu :sorry:

Dziewczyny ja jak Was czytam to się strasznie dziwię...My od samego początku jak mały spał to zostawialiśmy go samego.Zawsze się razem kąpiemy,a takie rzeczy jak obiad czy sprzątanie to już w ogóle standard.Po za tym telewizor i komputer też mamy w drugim pokoju i jak mały śpi to siedzimy w drugim.Jak nie śpi,a sam się sobą zajmuje to też normalnie robię obiad czy sprzątam.A jak nudzi się sam to wkładam go w fotelik i zabieram ze sobą.I tak jest od początku.W nocy jak go karmimy,a po jedzeniu nie zaśnie to też wkładamy go do łóżeczka i głaszczemy albo zasypia sam.Nie usypiamy go nigdy na rękach.

Aniu, problem w tym, że nie wszystkie dzieci to aniołki ;-)Naprawdę każde dziecko jest inne i metody, które sprawdzają się przy jednym, przy drugim zupełnie nie zdają egzaminu. Wiem coś o tym, bo Hania jest całkowicie inna niż Jaś w jej wieku, on np. miał problemy z karmieniem, ale za to niespecjalnie domagał się noszenia i tez od początku spał sam w swoim łóżeczku. Hania z kolei pięknie pije z cycusia, ale bardzo kocha być na rączkach. Poza tym często jak dzieciaczki męczą kolki czy inne dolegliwości brzuszkowe to naturalne jest, że są niespokojne i niechętnie leżą same.

reklama
Pytia oczywiście,że tak.Nasz synek też do aniołków nie należy;-) I też często jest marudny,ostatnio nawet bardzo:dry: Chodzi mi raczej o to,że nie które mamusie boją się zostawić śpiące dziecko same:confused: Ja tam jak mały śpi to zajmuję się sobą.Nawet jak kąpiemy się razem z mężem,a mały zapłacze to po prostu wychodzę z wanny,wycieram się i idę do niego.Nie ma mocnych żeby być z dzieckiem 24 h.

Chciałabym przypomniec mojego posta moze dziewczyny tu zajrzą, bo my ciągle zmagamy sie z wysypką:-(

Semiko a smarowałas tym dexerylem czy samo zaczeło schodzic, bo u nas jakby wiecej ich bylo narazie zmieniłam szampon moze to od niego:-(

eager a długo to trwało u twoich córeczek, bo mi az szkoda ze hania ma taką buśke wysypaną:-(

Ania jestes dzielna ja bym chyba na zawal zeszła.

Nasz Słodziak tez lezy w łózeczku spokojnie i moge wiele rzeczy zrobic w domu. Choc ostatnio zaczyna sie nudzic sama wiec nie wiem czy to sie lada dzien nie zmieni;-) Na rękach jej nigdy nie usypiam wystarczy jak ja poglaskam po główce i cos poopowiadam:tak:

Chciałabym przypomniec mojego posta moze dziewczyny tu zajrzą, bo my ciągle zmagamy sie z wysypką:-(

Semiko a smarowałas tym dexerylem czy samo zaczeło schodzic, bo u nas jakby wiecej ich bylo narazie zmieniłam szampon moze to od niego:-(

eager a długo to trwało u twoich córeczek, bo mi az szkoda ze hania ma taką buśke wysypaną:-(

Moja Nika dostała trądziku niemowlęcego ( zreszta chłopcy w tym wieku tez mieli) i dodatkowo wyszła jej wysypka od oliwki i byłam z nią u dermatologa i zapisała jej taki puder w płynie nazywa się ZINCO SPRAY jest to praeprat na pieluszkowe zapalenie skóry i na zaczerwienioną podrazniona skórę i jak na razie na brzuszko zeszło juz wszystko a na buzi schodzi powoli ( jeszcze troszkę zostało)

Dziewczynki czy wasze maleństwa potrafia leżeć i nie płakać...bo nasza ma miesiąc i 9 dni i nie chce sama leżeć:eek: albo śpi albo je albo płacze...dzisiaj probowałam zostawic ją z karuzelą i nic z tego:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Jest jeszcze za mała??:dry:
Moja też jeszcze nie barzdo sie interesuje, dopiero od przedwczoraj trochę obserwuje i chwilę coś pogada w łóżeczku, a tak to woli być na rękach.

Dziewczyny ja jak Was czytam to się strasznie dziwię...My od samego początku jak mały spał to zostawialiśmy go samego.Zawsze się razem kąpiemy,a takie rzeczy jak obiad czy sprzątanie to już w ogóle standard.Po za tym telewizor i komputer też mamy w drugim pokoju i jak mały śpi to siedzimy w drugim.Jak nie śpi,a sam się sobą zajmuje to też normalnie robię obiad czy sprzątam.A jak nudzi się sam to wkładam go w fotelik i zabieram ze sobą.I tak jest od początku.W nocy jak go karmimy,a po jedzeniu nie zaśnie to też wkładamy go do łóżeczka i głaszczemy albo zasypia sam.Nie usypiamy go nigdy na rękach.
Aniu zazdroszczę. ja też miałam takie załozenia, ze żadnego bujania, usypiania na rękach, ale nie zawsze wychodzi tak jak sie chce. chłopcy sami zasypiali, do szcęscia potrzebowali tylko butli, czystej pieluchy i spali, a Mała księżniczka domaga sie ciągle zainteresowania.
u nas krótko maluszek leży sam bo raczej domaga się zainteresowania! a najbardziej lubi jak się go nosi (niestety - Babcia nauczyła) :-)

byliśmy na wizyie u ortopedy następna za 3 mc - mam nadzieję, że wsyzstko będzie dobrze
imam pytanie - USG to się robi jak ortopeda stwierdzi jakieś nieprawidłowości czy powinno się zrobić niezależnie od opinii lekarza???
U nas usg robi sie standardowo.

Anoli u nas jakoś samo schodzi bez smarowania czymkolwiek, więc nie kupowłam już nic... Przepraszam, że wcześniej nie odpowiadałam, ale brakuje mi nie raz czasu, bo Zosia jest bardzo absorbująca :-( I podziwiam mamy które mogą w domu wszystko zrobić... He he, może raczej powinnam podziwiać grzeczne maluchy :-D

reklama
Moja Nika dostała trądziku niemowlęcego ( zreszta chłopcy w tym wieku tez mieli) i dodatkowo wyszła jej wysypka od oliwki i byłam z nią u dermatologa i zapisała jej taki puder w płynie nazywa się ZINCO SPRAY jest to praeprat na pieluszkowe zapalenie skóry i na zaczerwienioną podrazniona skórę i jak na razie na brzuszko zeszło juz wszystko a na buzi schodzi powoli ( jeszcze troszkę zostało)

Aniu dziekuje za rade, postaram sie o ten preparat. Najgorsze jest to ze na wszystko musze czekac, a poczta polska jak i angielska są siebie warte:dry:

Anoli u nas jakoś samo schodzi bez smarowania czymkolwiek, więc nie kupowłam już nic... Przepraszam, że wcześniej nie odpowiadałam, ale brakuje mi nie raz czasu, bo Zosia jest bardzo absorbująca :-( I podziwiam mamy które mogą w domu wszystko zrobić... He he, może raczej powinnam podziwiać grzeczne maluchy :-D

Semiko nie przepraszaj, nie trzeba. W koncu rozumiemy sie najlepiej:tak:. Ja jednak zaczne cos stosowac, bo strasznie silna ta wysypka. Jutro przychodzi do nas pielegniarka jestem ciekawa co mi poradzi. Obstawiam ze kaze przemywac przegotowaną wodą:sorry:

Co ile zmieniacie pościel w łóżeczku??

Ja juz raz zmieniałam bo Hania ulała leząc na przewijaku tak mocno ze poleciało na pościel:-)

Do góry