reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

nad tymi drożdżakami muszę się zastanowić. kał robiliśmy - czysty oprócz tego że ze śluzem, chorego zeba raczej nie ma a tym Yersinię to raczej nie miał okazji się zarazić. Jedynie ta kandida. Kurcze a nasza lekarka nie chciała dać skierowania na wymaz z gardła ani z nosa. Musze sie tam przejść jeszcze raz tylko ona ma już chyba wysypkę jak nas widzi....

I dobrze! Niech ma wysypkę nawet na d...pie! Dlaczego dziecko ma się męczyć skoro można zrobić te wszystkie badania, żeby wykluczyc bądź potwierdzić jakieś przyczyny.... jesli to jakieś pasożyty to samo nie minie a może być jeszcze gorzej, więc nie ma na co czekać!

Powiem Ci że jak moja Zuzia ma gorączkę i nie ma innych objawów to od razu robię prywatnie badanie moczu a jak się da to i badanie krwi....tylko że ja też jestem przewrażliwiona bo moja Zuzka ma wadę serca więc ja się powikłań bardzo boję.
I często moje podejrzenia się sprawdzały!

reklama
U nas też w kupkach są kawałki marchewki, ale mnie to nie dziwi, bo może jeszcze nie pogryzie tak dobrze jak dorosły człowiek i połyka większe części. Natomiast innych objawów o jakich piszesz nie ma. Najlepiej skonsultuj się prywatnie z innym pediatrą i wtedy będziesz miała pewność.

Mamuśki dziewczynek które pobierały mocz proszę o sprawdzony sposób....

Agatkas z tego co pamietam Ty robilas Zuzi badanie moczu....

Mamuśki dziewczynek które pobierały mocz proszę o sprawdzony sposób....

Agatkas z tego co pamietam Ty robilas Zuzi badanie moczu....

Wiesz co...łapanie do woreczka u nas sie nie sprawdziło bo wynik był niewiarygodny...
Ja robię tak...myję jej pupkę woda z mydłem, spłukuję i osuszam i Grzesiek ją bierze na ręce, tak jak się "wysadza" małe dzieci na siku i czekam, czasem jej daję pić w tym czasie....i łapię do normalnego pojemnika na mocz....ja zwykle do jałowego bo przeważnie chce zeby zrobili posiew jakby wyszły jakieś bakterie w moczu.

ja zupki gotuje dla malego osobno i wtedy bez kostki ale czesto dostaje jedzonko takie jak dla nas z przyprawami typu warzywko ;-)

reklama
Do góry