Agatkas
Mamusia Zuzolka
Nenedent baby - Stomatologia dziecięca Nenedent baby Pasta do nauki pielęgnacji ząbków.
taka....jka inne dzkiewczynki....min raz dziennie...![]()
No my zawsze wieczorem

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nenedent baby - Stomatologia dziecięca Nenedent baby Pasta do nauki pielęgnacji ząbków.
taka....jka inne dzkiewczynki....min raz dziennie...![]()
nie przejmuj sie bo u nas jest dokladnie tak samo...Alex spija mleko w łóżeczku i najczesciej automatycznie przycina komara;-)jka bym miala Go jeszcze meczyc szczota to chyba by mi nie wybaczyłNo my zawsze wieczoremTylko że moja mysza zasypia przy piciu wieczornego mleka jeszcze....więc jakby to wieczorne mycie zębów ma tak średnio sens u nas
![]()
Semiko przede wszystki dziękuję kochana za szybką reakcję i pomoc!!!:-)
Więc mały w sumie miał już problemy ze skórką od urodzenia, ja przenosiłam ciążę i wody płodowe miałam już zielone:-( i gdzieś czytałam, że dzieci przenoszone mają właśnie suchą skórkę... On miał strasznie... Zaczęły się problemy od buźki, miał kilka dni i dostał jakieś plamki na policzkach. Położna środowiskowa kazała smarowaćalantanem i pomogło. Ale... po jakimś czasie dostał plamki na szyjce, zaczęłam stosować Nan HA, przeszło. Potem przeszłam na zwykły Bebilon którym go karmię do teraz. Pediatra stwierdziła, że mogę...
No i tak, wszytsko było ok. Jednak od listopada zaczęły się problemy. Szyjka... najpierw drobne krosteczki, które przeradzały się pod wpływem wyższej temp. w czerwone plamki, szczególnie po kąpieli i jak był cieplej ubrany. No i trwa o do teraz, do tego strasznie go to swędzi, bo ciągle się po tej szyjce drapie:-( Byłam dwa razy u pediatry, powiedziała że to nic takiego, jakaś alergia, że mam zmienić proszek, nie używać płynów do kąpieli tylko szare mydło i nie mam dawać bananów ani cytrusów. Nie chciała nawet spojrzeć na nóżki bo stwierdziła że ona wie jak to wyglądaNo to się wkurzyłam i na chama jej pokazałam... Wtedy raptem zapisała jakąś maść cholesterolową i Zyrtec miałam podawać 10 dni po 10 kropel. Powiedziała jeszcze że to raczej nie na mleko i żadne AZS, bo to jej podsunęłam... Teraz mały ma to już na szyjce, na wewnęrznej stronie nóżek, w zgięciach pod kolanami, na nadgarstkach i ostatnio zauważyłam że na brzuszku z boków:-( Poszłam do niej poraz kolejny bo chciałam skierowanie do dermatologa. Powiedziała, że skierowania nie potrzebuję i mam bezpośrednio się zgłosić właśnie do niego. Wolę jednak iść prywatnie, bo naczytałam się różnych rzeczy na temat tego jak to trudno znaleźć dobrego dermatologa, bo robią z dzieci tylko króliki doświadczalne...
Aha no zmieniłam proszek (używałam Jepla) na płatki mydlane, przestałam używać płynu do kąpieli Nivea Sensitive i wlewam samo emolium do wody i w tym małego pluskam. Smaruję balsamem emolium... Nic to jednak nie zmieniło, a po tej maści cholesterolowej co mi przepisała wręcz mu się to nasilało po każdym posmarowaniu:-(
Semiko, Zanplo a w czym Wy kąpiecie i pierzecie?
I jeszcze jedno pytanko. Semiko a jak wyłączę z jedzonka mleko to co mam mu dawać zamiast niegoZawsze z rana pije samo, potem z kaszką,potem obiadek, deserek i na wieczór znowu mleczko... Jak Ty rozwiązałaś ten problem z dietą bezmleczną???
My teżJa mam colgate taką zieloną
Natalka uwielbia zjadac swoją pastę i to nietylko podczas mycia ząbków ale i prosto z tubkiTo ja podlącze się pod pytanie Myszqi.....Dzieciaczki wypluwaja ta paste czy lykaja ja...my na razie myjemy tylko wodą i silikonową szczoteczką![]()
Kochana wg mnie to już raczej "bunt dwulatka" a nie skok rozwojowyA i jeszcze jedno pytanko - czy w są skoki rozowjowe 2 -go roku życia? Czy moje dziecię dostaje szału od tak?
Raz dziennie wieczorem. Natalka już potem nie jje ale w nocy pije i picie niestety musi byc słodkieDziewczynki a ile razy dziennie myjecie młodym ząbki?
A one są z fluorem?
To ja podlącze się pod pytanie Myszqi.....Dzieciaczki wypluwaja ta paste czy lykaja ja...my na razie myjemy tylko wodą i silikonową szczoteczką![]()
Dziewczynki a ile razy dziennie myjecie młodym ząbki?
No my zawsze wieczoremTylko że moja mysza zasypia przy piciu wieczornego mleka jeszcze....więc jakby to wieczorne mycie zębów ma tak średnio sens u nas
![]()