reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Czy któraś z Was stosowała coś na kaszel bądź katar u maluszka? Pilne !!!

nasivin lub otrivin do 5 dni, jak nie ma poprawy to euphorbium - to na katar, na kaszel syrop prawoślaz, rewelacyjny - Bartek kaszel miał raz i przy tym syropku po 2 dniach kaszelek minął. Mieliśmy jeszcze syropek pulneo - ale on był zapobiegawczo, aby nie zeszło na oskrzela.

reklama
Uzywacie pieluchomajteczek Pampersa??? Jestescie zadowolone??
Świat Pampers

My mamy ale używam ich głównie jak idę na basen żeby szybko na dupencje wciągnąc. W dzien to mi się nie chce bo musiałabym rajstopy zdejmować małemu żeby go przebrac. A on zbyt cierpliwy nie jest ja dzięki temu stałam się mistrzem w zmienianiu pieluch na czas :-D

Jakis czas temu przeczytałam że pieluchy z lidla są fantastyczne kupiłam - i są beznadziejne sztywne jakieś, jakby z chusteczek higienicznych były zrobione - czasem ich użyję w dzien teraz aby zużyć do końca. Ale stwierdziłam ze już nie będę niczego testować i zostane przy Pampkach:-)

Jakis czas temu przeczytałam że pieluchy z lidla są fantastyczne kupiłam - i są beznadziejne sztywne jakieś, jakby z chusteczek higienicznych były zrobione - czasem ich użyję w dzien teraz aby zużyć do końca. Ale stwierdziłam ze już nie będę niczego testować i zostane przy Pampkach:-)

u nas było dokładnie tak samo - też kupiliśmy jakiś czas temu na próbę i miałam dokładnie te same odczucia, szybko je zużylam - po prostu dużo częściej zmieniałam pieluszkę. I też już zostaniemy przy pampersach - żadnych eksperymentów.

My mamy ale używam ich głównie jak idę na basen żeby szybko na dupencje wciągnąc. W dzien to mi się nie chce bo musiałabym rajstopy zdejmować małemu żeby go przebrac. A on zbyt cierpliwy nie jest ja dzięki temu stałam się mistrzem w zmienianiu pieluch na czas :-D

Szczerze mówiąc jestem bardzo zaskoczona tym co piszecie o pieluchach z lidla bo ja je używam juz od miesięcy i jak dla mnie są rewelacyjne i absolutnie nie różnią się od pampersa po za kolorystyką i tym że nie mają wkładu z aloesem.....mojemu dziecku w pampersach odparzała się pupa a w tych jeszcze nigdy....przetrzymują całą noc pomimo tego,że młoda pije w nocy minimum dwa razy:tak::confused:

Uzywacie pieluchomajteczek Pampersa??? Jestescie zadowolone??
Świat Pampers
Ja wolę pieluchomajtki z Rossmana bo mają z tyłu taśmę i można spiąc zużytą pieluszkę czego niestety brakuje mi w Pampersach zwłaszcza przy kupce.
Co do takich zwykłych pieluszek to używamy jakich popadnie i na ogół jesteśmy zadowolone. Tych z Lidla już też próbowaliśmy i są bardzo fajne. Pampersy niestety zawsze Natalkę odparzają. A największa porażka jak dla mnie to Huggisy:no:

hm ja tez od urodzenia na Pampersach, zadowolona bardzo, troche mnie kusilo zeby spróbowac tych lidlowych bo tak je chwaliły niektore dziewczyny ale teraz chyba zostane przy Pampkach nie bede eksperymentować.

Madziu a Ty kiedys pisałas ze testowałas te lidlowe i jak???

reklama
Ja wolę pieluchomajtki z Rossmana bo mają z tyłu taśmę i można spiąc zużytą pieluszkę czego niestety brakuje mi w Pampersach zwłaszcza przy kupce.
Co do takich zwykłych pieluszek to używamy jakich popadnie i na ogół jesteśmy zadowolone. Tych z Lidla już też próbowaliśmy i są bardzo fajne. Pampersy niestety zawsze Natalkę odparzają. A największa porażka jak dla mnie to Huggisy:no:
Ja zużyta pieluszkę nawet z dużą kupą spinam rzepami w kulkę....i nigdy nic nie wylatuje....mało tego moje dziecko jest takie samodzielne ,że musi każdą swoja pieluszkę sama wyrzucić do śmieci:)

Do góry