reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Ja zużyta pieluszkę nawet z dużą kupą spinam rzepami w kulkę....i nigdy nic nie wylatuje....mało tego moje dziecko jest takie samodzielne ,że musi każdą swoja pieluszkę sama wyrzucić do śmieci:)
No ja też tak robię. Ale pieluchomajtki nie maja tych rzepków i wtedy trzeba sobie radzic inaczej.
Natalka przy przewijaniu zawsze musi miec jedna chusteczkę którą myje sobie brzuszek albo kolanko:tak:

reklama
My używam teraz tylko z lidla, bo pampers i huggis odparza Igusiowi pupcię. Ja jestem z nich bardzo zadowolona:tak:
my tez uzywamy zlidla i sa oki, ale osttanio bardzo nam sie podobaja z tesco "gaga", dla mnie lepsze od tych z lidla
Ja wolę pieluchomajtki z Rossmana bo mają z tyłu taśmę i można spiąc zużytą pieluszkę czego niestety brakuje mi w Pampersach zwłaszcza przy kupce.
ja rowniez z rossmana

A jakie mają opakowanie te z tesco? Bo tych nigdy nie miałam.

A jeśli chodzi o najgorsze z najgorszych to happy:baffled:, nigdy w życiu już ich nie kupię!!!

A my używamy huggiesy i jestem bardzo z nich zadowolona, szczególnie z tego ściagacza z tyłu, a pampersy Majkę odparzają. Czasem jak nie ma promocji na huggiesy to kupuję w biedronce Dada i też są bardzo fajne. są troszkę sztywniejsze, ale w użytkowaniu nie widzę różnicy, a pupcia też dobrze na nie reaguje.

A my używamy huggiesy i jestem bardzo z nich zadowolona, szczególnie z tego ściagacza z tyłu, a pampersy Majkę odparzają. Czasem jak nie ma promocji na huggiesy to kupuję w biedronce Dada i też są bardzo fajne. są troszkę sztywniejsze, ale w użytkowaniu nie widzę różnicy, a pupcia też dobrze na nie reaguje.
i u nas dokładnie tak samo, najbardziej lubimy huggis, jeszcze te fioletowe z tesco są fajne, ale ostatnio cos ich nie mogłam dostac, dada też czasem używamy

Ale nasza maluchy są róźżne:tak::tak::tak:...mojej Julci papmersy nigdy nie odparzyły, z reszta używałam poza pampersami Huggiesow i tych z lidla i żadne jej nie odparzały.....
Ale jestem wierna pampersom, kupilam teraz te pieluchmajteczki i jak dla mnie ok, tylko to prawda nie ma jak ich spiąć....ale ja pieluszki z kupą pakuję w Pakalankę i z glowy

Madziu a Ty kiedys pisałas ze testowałas te lidlowe i jak???

Tygrysku jak dla mnie sa ok, troszkę twardsze niż Pampersy, nie stosowałam ich na noc tylko w dzien wiec o przeciekaniu nie wypowiadam sie....
Co do ceny to wydaja sie konkurencyjna ale w paczce jest 52pieluszki a jak kupuje pampersy w promocjach to wychodza niewiele drożej niż te z lidla patrząc na cenę jednostkową:tak::tak::tak::tak:
Ale napisalam wywód:-D:-D:-D:-D:-D

Co do ceny to wydaja sie konkurencyjna ale w paczce jest 52pieluszki a jak kupuje pampersy w promocjach to wychodza niewiele drożej niż te z lidla patrząc na cenę jednostkową:tak::tak::tak::tak:
Ale napisalam wywód:-D:-D:-D:-D:-D

No właśnie, w Kauflandzie zawsze są Jumbo-packi po 43zł, więc jak policzyć to wcale tak drogo nie wychodzą.

reklama
Dziewczyny macie jakieś patenty na przeziębienie. Iggy jest strasznie zawalony i nie wiem jak mu ulżyć:-(

Ja stosuję euphorbium do noska, lipomal do picia i jak Zuzka idzie spac to wlewam do miski wrzącą wodę i wkrapiam kilka kropel olejku sosnowego i to sobie stawiam na srodku pokoju , to paruje a ona sobie wdycha:)

Do góry