reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maleństwami

my uszka myjemy przy kapieli razem z głowa, idzie sprawnie:tak:

i chciałam sie pochwalić że juz trzy noce pod rzad mała nie przelała:tak:myślałam że to przez te pieluchu z belli bo doość wielkie są ale wczoraj założyłam z rossmana takie niby super chłonne(zółte) i tez nie przelała:tak:w sumie wytrzymała w jednej 10 godzin:cool2: ale chyba tez mniej wypiła ale nie duzo mniej:-p

reklama
Wama nie pamiętam gdzie, ale pytałaś o odciąganie napletka u chłopaków, nam lekarz mówił żeby nie za często przy kąpieli delikatnie (nic na siłę) odciągać, najlepiej jak się namydli;-) no i problemów z Wojtkiem nie było:tak:
mada brawo dla Ami, a teraz głupie pytanie wkładasz może Ami do łóżka te podkłady z belli albo semi, są nawet takie większe:tak:

Bedyta- Ami spi z nami:zawstydzona/y:i tak lata po całym łózku w nocy że musiałabym podłożyć te pdokłady na całym łóżku, miedzy poszwami a poduszkami i pierzyna, bo jak przeleje to najczesciej akurat zadek ma na poduszce albo pierzynie:baffled: ale mam nadzieje ze z przelewaniem mamy na dłuzszy czas spokój:tak:

Wama nie pamiętam gdzie, ale pytałaś o odciąganie napletka u chłopaków, nam lekarz mówił żeby nie za często przy kąpieli delikatnie (nic na siłę) odciągać, najlepiej jak się namydli;-) no i problemów z Wojtkiem nie było:tak:

Ostatnio mi lekarz o tym przypomniał, bo szczerze mówiąc całkiem zapomniałam i od ok. pół roku nie odciągałam mikiemu napletka a teraz chyba raz przesadziłam bo aż mu pękło. Nie boli go bo by płakał przy siusianiu prawda??? Poczekam aż się zagoi i będę już duuuużo delikatniejsza.

Ostatnio mi lekarz o tym przypomniał, bo szczerze mówiąc całkiem zapomniałam i od ok. pół roku nie odciągałam mikiemu napletka a teraz chyba raz przesadziłam bo aż mu pękło. Nie boli go bo by płakał przy siusianiu prawda??? Poczekam aż się zagoi i będę już duuuużo delikatniejsza.
no trzeba uważać żeby nie przesadzić, przy tym odciąganiu powinno tak delikatnie się przesuwać, jak się Miki nie skarży to chyba w porządku, ale krew nie poleciała?

tak czytam i czytam o tym "przelewaniu" a czy Wasze skarbeczki duzo jeszcze pija po ostatniej (przed noca) zmianie pieluszki??

u nas kurde wrecz przeciwnie powiem Wam.. czesto rano mala wstanie i ma zupelnie sucha pieluszke :szok:
prawie codziennie po zmianie pieluszki wieczorem - przed snem- wypija kubek mleczka i tyle :) a pozniej pieluszka albo troszke zlana albo sucha - i to 10-12h pozniej :)

mada- gratulacje dla ami!!!

domiska- jeśli mała nie wstaje w nocy na piciu, to nie ma co się dziwić... u nas jak juleczka nie pije w nocy, albo przed snem, to pieluszka tez nie jest zasikana:tak:

Domiska nic tylko się cieszyć i rano na nocnik wysadzać, Alka też w nocy "nie sika", pomału dorastają te nasze skarby:-)

reklama
Domiska, Bedytka, to jeszcze chwile i chyba bedziecie bogatsze o troszke kasy ;-) Widze, ze Szantusia i Alutka to juz praiwe "dorosle" dziewczynki :-)

Sara od jakichs 2 dni wypija mi w nocy mniej, tj. ok. 250 ml i nie musze jej przwijac :laugh2::laugh2::laugh2: Mam radoche, bo i spimy mocniej i posciel mam sucha :-);-)

Ale za to dostala kataru przedwczoraj, wiec wierci sie w nocy, bo ma trudnosci z oddychaniem, a zaaplikowanie jej kropli graniczy z cudem - 3 osoby sa do tego potrzebne - do trzymania rak, nog i zakrapiania :-p
Pewnie znowu jej nie zaszczepia w czwartek :baffled:

Do góry