reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maleństwami

reklama
Piotrek tez co noc jest przesikany. Ale czasem zdarza sie, ze pampers jest suchy, a Piotrus mokry az pod ramie... On spi w dziwnych pozycjach i duz sie wierci, zawsze mu sie ta pielucha poprzesuwa. Pieluchomajtki tez sie u nas nie sprawdzily... :baffled:

Mada, to jak znajdziesz cos bardziej skutecznego to dawaj znac :tak::-)
A rozm. 6 zwyklych Pampersow bylby pewnie na Sare za szeroki w nogach i pasie :baffled: wiec odpada. Moze u Was zdadza egzamin! :tak:

My zostajemy narazie przy Let's Go, bo sa najlepsze ze wszystkich dotychczas sprawdzonych :tak: (rozm.5)

to mój Piotrek odstaje od normy, bo się nie przesikuje :-p czasami pielucha waży z pół kilo a czasami lekko zmoczona. ale ubranko suchutkie a też się kręci w nocy i zmienia pozycje :tak:

Leyna raczej Piotrek nie odstaje:-p to chyba tylko Ami i Sara takie mokre dziewczyny;-) my pull`upa założyłyśmy, żeby się nie gonić po łóżku:-)

uuuu .... widze, ze sie Wam maluchy rozsikaly ;-)))

my let's go tez uzywalismy, jak Mateuszek nie chcial sie na lezaco przewijac, a ja nie mialam wprawy w przewijaniu go na siedzaco/stojaco.
W nocy tez kilka razy uzywalam, ale przesikiwal. Wtedy duzo w nocy pij cyca.

My uzywamy pampersow 4 i jest ok.

W nocy nie pije, wiec nie sika tyle.

Odparzenia tez nigdy nie mial .... odpukac!

Bedyta - ty masz doswiadczenie z chlopcem. Czy to odciaganie napletka, to jakas koniecznosc? Rozne szkoly sa. Ja boje mu sie tam ruszac, ale czytalam,ze dobrze jest dciagac maluchom, zeby nie mialy problemu potem ze stulejka i takie tam.

wama - fajnie,ze z pupcia Pata lepiej. Oby juz sie to nie zdarzylo!;-)

Leyna - no to Mati podobnie jak Piotrus ;-) kreci sie jak pokrecony, ale nie przesikuje.

Pat tez rzadko sie w nocy przesikuje. Jesli juz to po jakiejs ogromnej ilosci sokow na wieczor, ale odolnie malo sie mu zdarza. On sie racze mocno poci, zawsze ma lekko wilgodna pizamke w nocy, ale do rana wysycha.

oj faktycznie dzieciaczki sie rozsikaly :D

u nas mala na szczescie nie przesikuje pieluszek ani w ciagu dnia ani w nocy ;)

teraz mam inne pieluszki - Cruisers (tez z Pampersa) ale wole normalne Pampers Baby Dry.. no nic trzeba zuuzyc te a pozniej mez apodszkolic by tamtych juz nie kupowal ;)

A no i z pupcia juz nieco lepiej ale jeszcze troche do wyleczenia zostalo. Nie zycze zadnemu dziaciaczkowi takich czerwonych malenkich zadkow.

reklama
wama- super, że pupcia pata wraca do normy:tak::tak:

a powracając jeszcze do tematów pieluch- najbardziel zadowolona jestm z huggiesów super flex- pampki (te z zieloną wkładką) podrażniały julci dupkę...

Do góry