reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Olsztyńskie mamy.

faktycznie majtki jednorazowe to kiepski pomysl, ja rowniez kupilam jakies najzwyklejsze bawelniaki :p Co do rekawiczek niedrapek dla dzidzi, to lepsze sa kaftaniki z rekawkami zawijanymi na raczki, bo lapki wiecznie sa wszedzie tylko nie na raczkach :)) Co do podkladow do przewijania, to akurat w szpitalu wojewodzkim byly - zarowno dla dzidzi jak i dla mam.
Co do rzeczy majacych ulatwic porod silami natury, to nie mam pojecia...ja mialam cc i tylko w tej kwesti wiem co i jak ;/

reklama
To ja dorzucę jeszcze preparat
Tantum Rosa

dobrze jest mieć butelkę, taką z zamykanym dzióbkiem.

Wymądrzam się, a miałam cc :-p

Mi po cc nikt nie był potrzebny do pomocy. O 18 miałam cc, a rano o 5 robiłam już wszystko przy sobie i dziecku. Nawet prysznic zaliczyłam :-)

Moja Amelcia kończy dzisiaj pół roku :-)

Izaa zazdroszcze Ci - ja czulam sie okropnie po cc, szczegolnie 3 pierwsze dni. Tylko, ze ja po 5 min porodzie maluszka, mialam jeszcze swoja 2 h operacje, wiec moze dlatego...poza tym mialam ciecie pionowe ;/

Hejka. Byłam dziś na zajęciach z aqua aerobicu dla ciężarówek i chciałam się z Wami podzielić swoimi wrażeniami :-)
Ćwiczenia bardzo fajne, miła Pani prowadząca, ćwiczenia wcale nie męczą i są bardzo śmieszne, zwłaszcza jak wpychamy piłeczkę pod wodę a ona nagle nam ucieka i skacze ponad wodą :-D Zajęcia odbywają się na ul. Mariańskiej 1 to jest obok szpitala miejskiego na górce, basen nowy i ładny (mówiąc szczerze nie spodziewałam się). Tylko jest jeden problem, było nas "aż" 3... w tym dwie dziewczyny już w zaawansowanej ciąży, martwię się więc, że niedługo zostanę sama... Jeśli macie czas we wtorki o 13:30 to serdecznie zapraszam, naprawdę warto, dobra zabawa i ćwiczenia mięśni nóg, rąk, kręgosłupa itp. Na 100% przyda się zarówno jeszcze w ciąży jak i już po :tak:

do samego porodu sn nie, ale po nim polecana jest poduszka (takie kółko z dziurką) ja nie musiałam używać, ale dziewczyny na oddziale sobie chwaliły

a co do niedrapek - to położna mi odradziła - powiedziała, że hamują naturalną potrzebę dziecka do chwytania, dotykania. Może Julka miała kilka zadrapań ale od czego są nożyczki do obcinania paznokci.

polecam za to kilka pieluch czy to tetrowych czy flanelowych - przy ulewaniu, karmieniu niezbędna

Ja również dziękuję :)
Nie ma za co :)

Izaa - ciecie musialo byc pionowe, bo mialam jeszcze inne babskie problemy i tylko tak dalo sie sprawdzic czy wszystko jest ok - na szczescie nie bylo wiekszych problemow :D Najwazniejsze ze dzidzia zdrowa, a ja czuje sie juz calkiem niezle. Fakt, ze nadal boli i jest spora blizna, ale trudno i tak mam zebre po rozstepach na brzuchu :p

reklama
ja powiem tak.Niedrapki nie przydały sie,majteczki jedne jednorazowe zuzyłam a potem zwykłe bawełniaki uzywałam.Tantum rosa ekstra sie sprawdzilo.Pomaga goić.Chciaz ja to i tak jakos nie cierpiałam.Mało bolało mimo ze mialam naciecie i urodziłam ponad 4kg klocka.Polozna jak wpadła do mnie do domu i zobaczyła ze ja na 3 dzien po porodzie smigam itp to w szoku była.Poduszki z dziurka nie kupywałam bo nawet nie potzrebna by mi była.Słyszałam ze pomaga bardzo.Podobno wystarczy popowane nie duze kółko ratunkowe dla dzieci.:-D
Pieluszki tetra i flanelowe tez przydaja sie.Maty do przewijania tez potrzrebne ale chyba daja.Juz nie pamietam.Coś jeszcze miałam napisać...aaa podkłady dla siebie takie duze podpaski.Tam daja taka ligninke ale lekarz kazał podpaski wkładac.

Do góry