reklama
85justyna z tego co czytałam na różnych forach, to można powiedzieć, że w każdym szpitalu warunki są dobre, ale tak naprawdę to jaki mamy poród zależy dużo od nas samych (naszego podejścia i przygotowania) i przede wszystkim od tego w jakim humorze są osoby odbierające nasz poród...
Więc cóż pozostaje nam tylko modlić się żeby położna nie miała okresu a ewentualny lekarz i anestezjolog byli wyspani :-)
Więc cóż pozostaje nam tylko modlić się żeby położna nie miała okresu a ewentualny lekarz i anestezjolog byli wyspani :-)
Dziewczynki sorki ze jeszcze nie podałam namiarów na położna,ale ostatnie dni nie mialam czasu zajrzec na forum noi tak sobie pomyślałam ze musze zapytać tej dziewczyny czy tak moge podac jej numer na forum.Bo wieicie ja bym nie chciala zeby tak ogólnie moj numer ktos podał.Zadzwonie do niej i sie dowiem.A ile z Was jest zainteresowanych??
Dziewczyny, powiedzcie mi, czy warto chodzić do szkoły rodzenia? A jeżeli tak, to do której?
Ja będę rodzić w wojewódzkim i z tego, co wiem, nie ma przy nim takowej szkoły.
Nie mogę też wykonywać ćwiczeń, które są na zajęciach w takiej szkole.
Będę wdzięczna za Wasze opinie.
Ja będę rodzić w wojewódzkim i z tego, co wiem, nie ma przy nim takowej szkoły.
Nie mogę też wykonywać ćwiczeń, które są na zajęciach w takiej szkole.
Będę wdzięczna za Wasze opinie.
ania_g21 ja jestem zainteresowana danymi tej położnej.
bety a dlaczego nie możesz wykonywać ćwiczeń?
Mi się wydaje, że jak jest się pierwszy raz w ciąży tak jak np. ja to warto iść do takiej szkoły, tam nie tylko się ćwiczy i "uczy oddychać" ale też uczą zajmować się takim maluszkiem, kąpać (czego się niesamowicie boję) itp. Wydaje mi się, że warto później też inaczej się do porodu podchodzi jest się bardziej spokojną... Tylko nie wiem w którym miesiącu najlepiej się zapisać, ja chyba pójdę w lipcu czyli w 7 miesiącu... szkoła trwa miesiąc, więc przez 4 tygodnie jeszcze nie zdążę zapomnieć tego czego się tam nauczę ;-)
bety a dlaczego nie możesz wykonywać ćwiczeń?
Mi się wydaje, że jak jest się pierwszy raz w ciąży tak jak np. ja to warto iść do takiej szkoły, tam nie tylko się ćwiczy i "uczy oddychać" ale też uczą zajmować się takim maluszkiem, kąpać (czego się niesamowicie boję) itp. Wydaje mi się, że warto później też inaczej się do porodu podchodzi jest się bardziej spokojną... Tylko nie wiem w którym miesiącu najlepiej się zapisać, ja chyba pójdę w lipcu czyli w 7 miesiącu... szkoła trwa miesiąc, więc przez 4 tygodnie jeszcze nie zdążę zapomnieć tego czego się tam nauczę ;-)
YoungLady
Ja nie mogę ćwiczeń wykonywać, gdyż moja ciąża jest ciążą zagrożoną. Prawie od początku leżę. Teraz jest troszkę lepiej i mogę sobie pozwolić na krótkie spacerki, ale to tyle.
Może mamy, które chodziły do szkoły rodzenia by się wypowiedziały. Z pewnością nie tylko ja bym skorzystała z rad, która szkoła jest dobra, która coś daje.
Ja nie mogę ćwiczeń wykonywać, gdyż moja ciąża jest ciążą zagrożoną. Prawie od początku leżę. Teraz jest troszkę lepiej i mogę sobie pozwolić na krótkie spacerki, ale to tyle.
Może mamy, które chodziły do szkoły rodzenia by się wypowiedziały. Z pewnością nie tylko ja bym skorzystała z rad, która szkoła jest dobra, która coś daje.
Ja też chodziłam do szkoły rodzenia.Moja mieściła się w Recholandii.Wiem ze panie szukały nowego lokum bo tam sporo par chodziło a miejsca było mało.Powiem szczerze ze jestm bardzo zadowolona z tej szkoły.Jedna pani to położna u doktora Malarkiewicza,a druga jedyny na nasz region kwalifikowany doradca laktacyjny który ma wszystkie potzrebne do tego papierki (nie wiem jak to wytłumaczyć).O ile pamiętam ta polozna która pracuje u dr Malarkiewicza równiez pracuje w szpitalu dzieciecym zajmujac sie maluszkami.W internecie znajdziecie stronke bez problemu.
reklama
Najlepeij iść pod koniec tak zeby sie wyrobic do samego porodu,bo wtedy mozesz brac udział w ćwiczeniach wszystkich.Ale to zalezy jak zaczyna sie kurs w szkole.U mnie było tak ze ja rodziłam w kwietniu a kurs zaczynał sie w styczniu wiec musiałam isc juz w styczniu.Niestety nie moglam brac udzialu w niektórych ćwiczeniach bo moglabym wywolac przedwczesny poród.Wygladało to tak ze we wtorki były zajecia o dzieciach itp a w czwartki o porodzie.Ale chodzilam i na te i na te.Oto link do tej szkoły gdzie ja chodziłam Pediatryczne Centrum Rehabilitacji REHOLANDIA, Olsztyn - szkoła rodzenia naprawde polecam.