reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Olsztyńskie mamy.

Dzięki za odpowiedź na moje pytanie, tak mi się wydawało, że to normalne badanie. Polecę jej zmianę lekarza, ale ona chyba chodzi na NFZ i nie wiem jakiego dobrego lekarza mogłabym jej polecić bo ja chodzę prywatnie, poza tym nie bardzo znam Olsztyńskich lekarzy :sorry:

Ania_g21 niema sprawy czekamy z niecierpliwością na namiary do tej super pani położnej :-D

reklama
Ja mam pytanie do mam, które niedawno rodziły w Olsztynie. Powiedzcie, jak to jest z wizytami położnych środowiskowych. Czy ja muszę sama znaleźć taką położną? Kiedy powinnam się do niej zgłosić? A może macie jakieś sympatyczne i kompetentne położne środowiskowe?

Owieczko (jeśli mogę Cię tak nazwać:) ) jak tam dzieciątko? :)

Oczywiście, ze możesz :) byle nie baranie ;p Synuś ma się świetnie i już daje nam więcej czasu na sen - bardzo grzeczny chłopak :)) Wrzuciłam jego fotki do moich albumów:) Niestety ma jeszcze żółtaczkę, ale za to kikut pępowinowy już mu dziś odpadł - i bardzo dobrze bo się bałam kapać i nakładać pampersy ^^

Bety
nas wczoraj odwiedziła położna środowiskowa. Najpierw do nas zadzwoniła i poinformowała o wizycie. Przyszła obejrzała maluszka, dala kilka cennych rad - jednych bardziej innych mniej ;p wypełniła swoje papiery i w sumie tyle. Ma jeszcze raz do nas przyjść w przyszłym tygodniu bo teraz nie miala wagi, a jej zdaniem mój synek jest trochę chudy :(

OwcaII, a umawiałaś się jakoś z tą położną sama? Czy może szpital wszystko załatwiał?

YoungLady, ja nie wiem, czy jest to konieczne. Pewnie dla mam, które rodzą kolejne dziecko - wręcz zbędne, ale to będzie moje pierwsze dzieciątko i cenne rady doświadczonej położnej mogą się przydać.

bety ja też w pierwszej ciąży jestem. I czytałam coś kiedyś o wniosku wyboru położnej czy coś, ale myślałam, że to chodzi o to samo co wynajęcie położnej do porodu :)
Ale poczytałam sobie dziś o tej położnej środowiskowej i podobno jak się zapisuje dzieciątko do przychodni to tam są położne i one chodzą do rodzin... A jak się wybierze taką położną wcześniej to można się z nią konsultować już w trakcie ciąży i jeszcze opiekuje się przez 6 tygodni po porodzie i można poprosić, żeby przychodziła częściej niż raz na tydzień. Myślę, że jak u nas na Jarotach jest OPIP to tam można się czegoś więcej dowiedzieć, bo na ich stronie to niestety dla zwykłego człowieka nic szczególnego nie ma...

Cześć dziewczyny sorki, ze się troszkę wtrącę.
Ja zostałam mamą w lipcu 2009. Rodziłam u Malarkiewicza i chwalę sobie. Ja chodziłam do szkoły rodzenia którą prowadziła położna ze szpitala w którym chciałam rodzić i rodziłam- uważam, że szkoła rodzenia to świetna sprawa. Naprawde dużo mi to dało.

YoungLady ze szpitalami jak ze wszystkim. Dla tych którzy byli nieuciążliwymi pacjentami personel pomagał więcej i był życzliwszy dlatego tyle różnych opinii o szpitalach. /masz czs żeby sobie to wszystko na spokojnie przemyśleć.
Bety z tego co pamiętam to masz też możliwość wybrać sobie położną środowiskową tylko wcześniej to się jej zgłasza.
Owca gratuluję, życzę aby synek się dobrze chował:tak:

Dziewczyny powodzenia i postaram się tutaj częściej zaglądać:-D

reklama
Do góry