reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

A co sądzisz o tej porze roku?
No trochę ryzykowna ta pora roku :-(Ale z drugiej strony jak się dzieciaczka ciepło ubierze i wysuszy włoski i czapę założy a potem szybciutko do samochodu to powinno być ok. A nawet jak nie samochodem to można odczekać te 30 minut i ziuuuu do domu. Albo zmówić się jakoś w 1 czy 2 samochody i razem pojechać pod warunkiem ze gdzieś niedaleko siebie mieszkamy :-)

reklama
Pewnie że będziemy okupować :-) tylko miejmy nadzieję że go zrobią...

stoi pod wielkim znakiem zapytania. Artykuł z Wyborczej. Plac zabaw dla dzieci nagle strasznie podrożał

Kochane tak sie wczytuje i widze że chodzcie na basen z maluszkami. Dośc głeboko sie nad tym zastanawiam. Dostałam namiary na Pływalnie Bąbelki. Jakie macie opinie o tej pływalni? o zajeciach ? podzielcie sie opiniami... z góry dziekuje.
Powiem szczerze mam mieszane uczucia chodzi o tę pore roku:-( boje się że przeziebie malucha oczywiście zdaje sobie sprawe że nie wyjde od razu z pływalni z Nel ale sam fakt czy to nie jest za zimno... sama nie wiem jestem w kropce:baffled: . Mąż mi odradza a ja chciałabym pobawic się z Maluchem w wodzie - zawsze to coś innego. Mysle tez nad wypadami do Małpiego Gaju. ale sama nie wiem czy roczne dziecko może tam chodzić... pozdrawiam

ja byłam z Antosiem w Mikołajkach. Antoś nie bał się wody , był zadowolony, nie zachorował. Na moim czerwcowym wątku sporo mam chodzi / chodziło ze swoimi dziećmi na basen i są zadowolone. Myslę, że pora roku nie gra tu roli. Nawet normalnie można się przyziębic w czerwcu! Wybierałam się na basen do Plusek ale tam ciągle brodzik był nieczynny. na nasz mały basen też można się wybrać indywidualnie, tylko czy będziemy wiedziały co robic z maluszkiem - zeby nauczyc go pływać. jedyne co to mozna chodzić, żeby go z wodą oswajać, żeby się nie bał.

Co do małpiego gaju. Roczne dziecko może iść jak najbardziej. U nas na Nagórkach jest figlolandia i jak idę z 7 letnim synem to zabieram też Antosia. Jest tam sporo bujaczek, zabawek na biegunach, stolików interaktywnych, więc spokojnie.

Witam wszystkie mamuśki :) Jestem z Olsztyna, mam na imie Natalia i mam 7 miesięcznego synka, można dołączyc do waszego grona ? :happy2:

Zapraszamy i witamy

Także ja póki co muszę wybrać się na basen i dowiedzieć się czy jest możliwość pływania z dzieckiem w małym basenie indywidualnie. Może wszystkie razem się wybierzemy na taki basen.
Madziara już była ze swoim prawie pół rocznym Antkiem , :-)
Liwia pewnie można pływać tylko ciekawe jak policzą normalnie jest 8 zł za pół godziny i jak policzą za dziecko czyli 16 to tez nie jest jakiś super tani bilet.

A Antoś pół roku za 4 dni!!

Ostatnia edycja:
Liwia pewnie można pływać tylko ciekawe jak policzą normalnie jest 8 zł za pół godziny i jak policzą za dziecko czyli 16 to tez nie jest jakiś super tani bilet.

A Antoś pół roku za 4 dni!!

No właśnie dlatego muszę się dowiedzieć :-) W poniedziałek jak będę na spacerze z Adasiem to zajdę na basen i się dowiem. A jak mi policzą 16zł to wtedy pójdę na duży basen bo podobno dziecko do 4r.ż ma bezpłatny basen( gdzieś to przeczytałam tylko nie pamiętam gdzie)

No a Antoś baaaaaaaaardzo duży chłop już:happy: jak pisałam poprzedniego posta i liczyłam ile on już ma to aż nie mogłam uwierzyć że to już 6 miesięcy :-)

A czy będziemy umiały je nauczyć pływać:confused: No pewnie :happy: Na poczatku to i tak jest na zasadzie zabawy oswajania się z wodą , a potem same dziecko załapie że trzeba ruszać rączkami i nogami :-) a poza tym podpytamy się dziewczyn które już chodzą co tam robią z maluszkami i już :-) Teraz nawet moja koleżanka się zapisała do Bąbelków ze swoją 9 miesięczna córką to się jej zapytam co się tam robi :happy: Damy radę :-)
Kucia może też przekonam koleżankę żeby pochodziła na ten basen z nami to będziesz miała dla swojej córki równolatka bo jej Szymek ma 1 rok i 3 miesiące :happy:

Dziewczyny , a jak tam prezenty mikołajkowe dla Maluszków:confused: Dzieci zadowolone:confused:

Wiecie co, a ja sie zastanawiam, czy z moją małą nie za wcześnie jest na basenik - 4m-ce. Wiecie jaka jest woda w naszych basenach, szczególnie dla dorosłych chociaż i ta dla dzieci nie jest odpowiednio oczyszczana....:-( a zaznaczam, że bardzo bym chciała już popluskać się ze swoim szkrabem :-) tylko czy nie lepiej poczekać do 6 m-cy??

Dziewczyny , a jak tam prezenty mikołajkowe dla Maluszków:confused: Dzieci zadowolone:confused:
Moi chłopcy wczoraj pojechali na noc do babci. Chciałam się w końcu wyspać. Rano mąż do nich pojechał i niedługo mają wrócić. Bo ja sprzątam porządnie kuchnię. Jak wrócą to zobaczymy co dostali u babci no i dopiero otworzą te prezenty co w domu. A dodatkowo Olek ma bilet na 18 do kina na bajkę Piorun.A Adaśko bawi sięnową zabawką.?

liwus jak masz możliwośc zadziałaj im nas wiecej tym lepiej;-);-);-) a co do ceny zobaczymy co powiedzą.

tosika ja mam koleżanke która z 3 miesieczną córeczka biegała na basen i chodzi do tej pory. Jej Hania znakomicie sie rozwija to ona przekonała mnie o pozytywnym wpływie działania wody na maluszka. Moja Nel ma napiecie mieśniowe wprawdzie niewielkie ale zawsze to napiecie. Woda znakomicie rozluźnia poza tym Laski chciałabym sie wybrac z mała nie tylko na spacer:rofl2: ale poszlaeć na basenik tez fajnie. Ja mieszkam na Popieluszki gdzie najbliżej jest Małpi Gaj ? Albo figolandia?
magdziara mówisz że na Nagórkach powiesz mi koło czego żebym trafiła;-) Kochana zazdroszcze spokoju w domu. Ja osatanio nie dosypiam. Budze się do małej dwa razy w nocy.

Neluszka dostała dzisiaj od Mikołajka płyte - ostatnio lubuje się w piosenkach. Czekaja nas jutro ostre TANY-TANY. Dodatkowo Mikołaj wyposazył ją w Miska i kamizelke:happy2: Och naszym dzieciom to dobrze.
Dobra uciekam czas powoli zrelaksowac sie wyrku.

A co u Was???? Jak minał dzionek?

Wiecie co, a ja sie zastanawiam, czy z moją małą nie za wcześnie jest na basenik - 4m-ce. Wiecie jaka jest woda w naszych basenach, szczególnie dla dorosłych chociaż i ta dla dzieci nie jest odpowiednio oczyszczana....:-( a zaznaczam, że bardzo bym chciała już popluskać się ze swoim szkrabem :-) tylko czy nie lepiej poczekać do 6 m-cy??

Tosika tak jak już pisałam to następny kurs piątkowy zaczyna się 9.01 albo w marcu no i czy w styczniu czy w marcu to już Twoja maleńka będzie miała 6 miesięcy:-)

A Adaśko bawi się nową zabawką.?

Dostał kulkę - grzechotkę i reniferka pluszaka no i był zadowolony ( prezenty są są umieszone na blogu : www.adamo.mlody.pl) . Od Babci mikołajkowej dostał łyżeczki do jedzonka :-) No i od Cioci i Wujka mikołajkowego niebieskie skarpetki z misiowymi grzechotkami:happy:

U nas dobrze. Adaś była z Tatą na spacerze a poza tym ze względu na pogodę byliśmy w domu :)

Ostatnia edycja:
magdziara mówisz że na Nagórkach powiesz mi koło czego żebym trafiła;-)

Fglolandia na Barcza za pocztą i bankiem PKO, w stronę dawnego kubu Red night, obecnie Avocado, salon zabaw na Dworcowej Małpi Gaj w stronę Tesco, Fiku - Miku na Jarotach na Wilczyńskiego.

Któraś może wybiera siędo Abecadła w środę:
Spotkania Klubu Kangura
kangur.jpg

Klub Kangura to inicjatywa mam zebranych w różnych miejscach w internecie. Celem Klubu jest szerzenie wiedzy o zaletach płynących z noszenia, o rodzajach chust i nosideł ergonomicznych, o sposobie ich użytkowania. Mamy z Klubów Kangura spotykają się raz w miesiącu.Od września 2008 spotkania Klubu Kangura odbywają się raz w miesiącu w Abecadle. Zapraszamy wszystkich chętnych.
Koordynator Klubu Kangura w Olsztynie: Majka tel. 693117717

Zapraszamy na kolejne spotkania Olsztyńskiego Klubu Kangura

10 grudnia 2008 (środa) godz. 10 00

Klub Kangura w Abecadle - 25.X.2008

Ostatnia edycja:
magdziara - nawet niewiedziałam że jest taki klub. Napewno pójdę :-)

liwus - też mamay takie skarpetki :-) biało niebieskie paseczki i na końcu grzechotka tylko u nas pisek :-D

kucia - figlolandia tańsza ma więcej zabawek. Chdziłam tam ze swoim siostrzeńcem :-)

reklama
Ja też bym się wybrała. Kiedyś w przychodni spotkałam dziewczynę, która miała maluszka w chuście i mówiła że w Klubie mam( też w abecadle) no właśnie nie wiem czy w klubie mam czy kangura można wypożyczyć chustę. Jeśli to prawda, to ja chętnie bym spróbowała ponosić Antosia .
To co dziewczyny wybieramy się????

czy któraś z Was nosi w chuście????

Polecam: http://www.babyradio.pl/pages/lista-przebojow-bobasa.php

Ostatnia edycja:
Do góry