reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Olsztyńskie mamy.

Kachurek rodziłas u malarkiewicza.. a dawno????? I czy porod i pobyt jest płatny czy nie?:nerd:
Czy wszystko w szpitalu opieka, itd sa bezpłatne?
Chciałabym tam rodzić lecz niewiem czy pozniej nie zrobią mi niespodzianki i nie dowiem sie, że np mam do zapłacenia 2tys..:szok:
A no i czy na porodowce dobrze traktuja rodzace? czy dobre sa warunki do rodzenia?
Czy jest duzo osob przy porodzie, bo ja wlasnie nei chce zeby byli jacys studenci, chce tylko najbardziej potrzebnych osob w tym mojego faceta i wystarczy ;-)
A i jesli mozecie, to napiszcie do potrzeba wziasc do kazdego z naszych szpitali.. bo niewiem co mam szykować.. i pewnie w kazdym jest inaczej i sa potrzebne inna rzeczy.. Dziekuje z góry :wink:

reklama
Kass, nic nie płaciłam, z nikim nie byłam umówiona. Rodziłam w kwietniu tamtego roku. Znieczulenie jest za darmo , przy porodzie nie ma studentów. Generalnie przy porodzie jest położna jak wszystko idzie gładko. Ja miałam problemy wiec zrobiło się zbiegowisko : 4 położne- bo przyszła druga zmiana, anestezjolog, ginka i pediatra.
Generalnie możesz wybrać pozycję, nie gola, nie ma lewatywy, starają się nie ciąć krocza. Mąż może być na sali. Właściwie nie ma tam położnej która by była niemiła, dobrze dobierają personel. Lekarze raczej oschli ale taka już uroda lekarzy w każdym szpitalu.
Zabierz ze 3 koszule, 2 reczniki, klapki pod prysznic, ciuszki dla berbecia( chociaż po porodzie ubierają w swoje), becik miękki lub cienki kocyk, pampersy ( chociaż też mają), podkłady są na miejscu. No i dowód osobisty, dowód ubezpieczenia, kartę ciąży, wyniki badań- grupa krwi!

Cześć dziewczyny :-)
Ja również jestem z Olsztyna. Termin porodu mam na październik.
W Olsztynie mieszkam od roku i jestem całkowicie zielona jeżeli chodzi ... o wszystko (zakupy, co potrzebuję dla dziecka i siebie, nie mówiąc już o tym, że jestem przerażona, czy będę umiała zająć się dzieckiem, o szpitalu nawet nie myślałam jeszcze). Dobrze, że chociaż ginekologa znalazłam :-D
Miło mi będzie zaglądać na to forum, będzie to dla mnie na pewno dobre źródło informacji.
Gorąco Was pozdrawiam i Wasze pociechy i fasolki :-)

Do Mariaka, przy Janowicza.
Dobry wybór?
W piątek mam wizytę. Co to jest USG genetyczne? Robione jest standardowo, czy na życzenie?
Chyba i mnie dopadają jakieś czarne myśli... sio!!!!

MAriak to dla mnie gbur, cham i prostak:wściekła/y:, jak byłam raz w szpitalu miejskim to mnie badał, brutalnie jak krowę, potem jeszcze zwrzeszczał po co przychodzę do szpitala z grypa żoładkową, krzyczał na mojego małża że łazi gdzie nie trzeba. Okropny człowiek. Ale Swoje pacjentki traktuje lepiej, ze mną leżała dziewczyna co do niego chodziła to ją wziął poza kolejnością na badanie. Ale ja nie znosze takiej obłudy u lekarzy i nie rozumiem takiego traktowania pacjentów czy to swoich czy obcych. :crazy: No ale przynajmniej nie będziesz miała problemów przy załatwianiu miejsca na porodówce w miejskim.Sorki za takie zjechanie tego lekarza ale mi jakoś wyjątkowo podpadł.:eek:

A badanie genetyczne to badanie przezierności karkowej i obecności kości nosowej- to standardowe badanie które każdej kobiecie w ciąży się robi.

Może dlatego, że chodzę do niego prywatnie, to jest bardzo sympatyczny i miły. Zrobił na mnie dobre wrażenie.
Wcześniej (jeszcze przed ciążą, jak planowaliśmy dziecko) byłam u Majewskiej. Nikomu nie polecam. Miałam przez nią tyle niepotrzebnego stresu, że wrrrrr. Nie mówiąc o tym, że cieżko do niej dostać się na NFZ, a pielęgniarka od razu bardzo chętnie rozdaje numer do gabinetu prywatnego.

A co do szpitala miejskiego, to nie wiem, czy to dobre rozwiązanie. Bardzo różnie piszą na temat porodów w tym szpitalu... Ale to jeszcze duuuuzzzzooo czasu :-)

No właśnie prywatnie może być inny, tak go chwaliła ta dziewczyna co ze mną leżała w szpitalu. Usg jej chyba robił w szpitalu w ramach prywatnej wizyty, a tam mają bardzo dobre, nowoczesne usg. Miałam tam też raz robione podczas tej wizyty w szpitalu.

JA chodzę do romaszko ale bym jej raczej nie polecała komuś wymagającemu, bo wizyty ma krótkie, usg też krótkie ( ale ja nie lubię męczyć dzieciaka ultradźwiękami), badanie delikatne. A ja nie znoszę chodzić do lekarzy więc chcę żeby było krótko i czysto. A i tak w ciążę za dużo się ingerować nie da. Najchętniej bym nigdzie nie chodziła. Przez miesiąc miałam krwawienia, teraz też trochę plamiłam ale jak bym poszła do szpitala to też bym musiała robić to co mogę robić w domu czyli leżeć i brać hormony. Taki już jestem dziwny typ.

reklama
ja rodziłam zarówno pierwsze jak i drugie dziecko w szpitalu miejskim i jestem bardzo zadowolona. Znieczulenie na zyczenie. Przemiłe pielęgniarki...no na noworodkach nie wszystkie ale na trakcie porodowym ok. Lekarze też w porzadku. Doktor Gimeła, Szarejko( chodziłam do niego w ciązy) i dr Perliński( przesympatyczny). Co wiecej chyba nic. I tak czasem mi się wydaje że sporo zależy od nas - od sposobu w jaki przebiegnie poród itp.

Dziewczynki coś ode mnie: chcę sprzedać leżaczek po Antosiu.Firma fisher price model rain forest taki jak tu tylko wiadomo uzywany FISHER-PRICE #70 LEŻACZEK WODOSPAD RAINFOREST (598491648) - Aukcje internetowe Allegro

gdyby któraś przyszła mama miała chototę polecam można umówić się obejrzeć.

Do góry