reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Okres bez skrzepów???

Test zrobię jutro bo dzis nie mam jak kupic.
Pogadam z lekarzem. Ogólnie kazała mi dietę lekkostrawna , 2l wody.
Nie wiem co zrobilam nie tak ale nawet po lekkostrawnej mialam biegunke.
Wczoraj z kolei zaparcia straszne. No jadłam tylko bułkę i parówki przez cały dzień bo nie wiedziałam za bardzo co mogę.
Jestem sama z dzieckiem nie mam go z kim za bardzo zostawić. Rodzina daleko. Mamie mówiłam że mi leciała krew z odbytu to się smiala a mi nie do śmiechu teraz.
Poza tym śluz też mi z pochwy leci jakiś dziwny jak woda z kranu, nie wiem o co chodzi
No ale parówki i salami nie są lekkostrawne.

reklama
Kiedy bylas u ginekologa?
Musisz coś z tym zrobić jeśli to jest ginekologiczne mogą być zmiany w miednicy małej czyli tam gdzie jest szyjka i macica i może podrażniać jelita .nie chcę nikogo straszyc,ale opisujesz identyczne objawy mojej mamy rak miednicy małej i dawał objawy że non stop ból brzucha .schudła okropnie .
Lekarz I to na sor!!! Bo się wykończysz kobieto

To zle zrozumiałaś. Mam na przemian zaparcia I biegunki, częściej biegunki. Wieczorem to już wodniste że śluzem albo sam sluz z odbytu.
Krwawienie z odbytu miałam 2 razy.

Stres mam dalej. Choć nie jestem pewna czy to ciąża bo testu nie robiłam. Zmyliło mnie te krwawienie.

No to jak masz od 3 tygodni luzne stolceto tez nie jest normalne i objaw jakiejs pstologii.

Nie wiem w jakim jesteś wieku, bo kolonoskopię to już zaleca się od 40+ (nfz swoje, ale wiadomo co innego). Takie usg jamy brzusznej też warto robić, akurat to nie sprawdzi ci jelit, no ale inne zmiany też wykryje. Historia rodzinna powoduje, że lepiej żebyś robiła raz do roku kolonoskopię...
Nie będę niczym straszyć, ale warto mieć świadomość, że warto się badać, bo różne nowotwory w jamie brzusznej dają objawy dopiero gdy już jest za późno leczenie.

Koniecznie idź po skierowanie na pilne badania.

Ba, nawet 30+ jesli w rodzinie byl nowotwor.

Musisz coś z tym zrobić jeśli to jest ginekologiczne mogą być zmiany w miednicy małej czyli tam gdzie jest szyjka i macica i może podrażniać jelita .nie chcę nikogo straszyc,ale opisujesz identyczne objawy mojej mamy rak miednicy małej i dawał objawy że non stop ból brzucha .schudła okropnie .

Masz racje. Wszystko ze soba sasiaduje i jeden narzad moze rzutowac na inne.

Ba, nawet 30+ jesli w rodzinie byl nowotwor.
Tak tak. Ja napisałam tak ogólnie, że od 40+ już warto robić regularnie kolono, jak się jest bez obciążeń. Bo nfz to chyba zaleca od 50 lub 60+... Ale czego się spodziewać, jak cytologia jest co 2 czy 3 lata bezplatna 🙈 (może się mylę, nie robię tego w ramach nfz)

Autorko, współczuję ci bardzo. Nie wiem co tu można jeszcze poradzić. Musisz się zbadać w trybie natychmiastowym. Nie masz nikogo zupełnie, z kim może zostać dziecko? Chodzi o Twoje zdrowie!

Test zrobię jutro bo dzis nie mam jak kupic.
Pogadam z lekarzem. Ogólnie kazała mi dietę lekkostrawna , 2l wody.
Nie wiem co zrobilam nie tak ale nawet po lekkostrawnej mialam biegunke.
Wczoraj z kolei zaparcia straszne. No jadłam tylko bułkę i parówki przez cały dzień bo nie wiedziałam za bardzo co mogę.
Jestem sama z dzieckiem nie mam go z kim za bardzo zostawić. Rodzina daleko. Mamie mówiłam że mi leciała krew z odbytu to się smiala a mi nie do śmiechu teraz.
Poza tym śluz też mi z pochwy leci jakiś dziwny jak woda z kranu, nie wiem o co chodzi
Dieta lekkostrawna, pierwszy z brzegu link Link do: Dieta lekkostrawna - Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej

Ale jeśli nadal po jakimkolwiek jedzeniu masz takie objawy jak opisujesz, to trzeba zrobić badania. Trzeba zrobić też badanie stolca, pogadać z lekarzem co konkretnie tam zbadać. My Ci tu więcej nie pomożemy.

Jak ktoś wyżej pisal, może być powiązane z jakimiś innymi dolegliwościami, chorobami. Nie wiadomo, czy inny charakter miesiączki wynika z tego, co się dzieje w układzie pokarmowym.

Bylam u ginekologa 3 września czy 4.
Mówię że mam ból brzucha podbrzusza częściej to mnie zbadała mówiła że torbiel pękła i sugerowała mi problemy z jelitami to potem było gorzej i poszłam do rodzinnego.
Ogólnie jakoś dlugo ogladala mi jelito na usg ale nic nie mówiła
Schudłam w prawdzie 5kg ale mało jem to wydaje mi się że od tego.
No ale jakie ogólnie twoja mama miała objawy ? Tak szczegółowo..

reklama
Tak tak. Ja napisałam tak ogólnie, że od 40+ już warto robić regularnie kolono, jak się jest bez obciążeń. Bo nfz to chyba zaleca od 50 lub 60+... Ale czego się spodziewać, jak cytologia jest co 2 czy 3 lata bezplatna 🙈 (może się mylę, nie robię tego w ramach nfz)

Autorko, współczuję ci bardzo. Nie wiem co tu można jeszcze poradzić. Musisz się zbadać w trybie natychmiastowym. Nie masz nikogo zupełnie, z kim może zostać dziecko? Chodzi o Twoje zdrowie!
No właśnie lipę mam z tym żeby dziecko zostawić. Będę u lekarza w tym tygodniu albo w następnym zależy kiedy mnie przyjmie

Do góry