reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Okres bez skrzepów???

Idź do internisty po skierowanie na izbę przyjęć i jedź do szpitala. Ewentualnie SOR, ale ja bym wzięła skierowanie na IP.
Również miałam kiedyś krwawienia z dolnego odcinka przewodu pokarmowego. Dostałam skierowanie na IP, zgłosiłam się o 10 rano, o 22 położono mnie na oddział i w bodajże 5 dni zrobiono mi wszystkie badania od ręki, łącznie z kolonoskopią i gastroskopią.
Proponuję Ci zadziałać w ten sposób.

reklama
Ja z Twojego pierwszego posta zrozumiałam, że od 3 tygodni masz biegunki z krwią, a jak znikają, to wtedy masz zaparcia w których widziałaś czarną krew.

Czy Twój stres związany z ciążą już ustąpił, czy nadal wydaje Ci się, że możesz być w ciąży lub że ewentualnie poroniłaś tydzień temu gdy wyleciało Ci coś dziwnego po/podczas krwawienia?
To zle zrozumiałaś. Mam na przemian zaparcia I biegunki, częściej biegunki. Wieczorem to już wodniste że śluzem albo sam sluz z odbytu.
Krwawienie z odbytu miałam 2 razy.

Stres mam dalej. Choć nie jestem pewna czy to ciąża bo testu nie robiłam. Zmyliło mnie te krwawienie.

To zle zrozumiałaś. Mam na przemian zaparcia I biegunki, częściej biegunki. Wieczorem to już wodniste że śluzem albo sam sluz z odbytu.

Stres mam dalej. Choć nie jestem pewna czy to ciąża bo testu nie robiłam. Zmyliło mnie te krwawienie.
Jak jeszcze trochę poczekasz, to skończysz z wyłonioną stomią na brzuchu :) Także nie bardzo wiem, na co Ty czekasz.

Jak jeszcze trochę poczekasz, to skończysz z wyłonioną stomią na brzuchu :) Także nie bardzo wiem, na co Ty czekasz.
I tak na dniach wybieram się do lekarza bo mam wyniki syna z krwi do omówienia z lekarzem. To pogadam. Jutro zadzwonię. No co bym zjadla to zle się czuję. Wczoraj mówię coś lekkostrawnego to ugotowałam zupę I zjadłam kromke chleba z salami. Cała noc nie spalam bo biegunki to ja już nie wiem co jesc żeby było ok 😐

I tak na dniach wybieram się do lekarza bo mam wyniki syna z krwi do omówienia z lekarzem. To pogadam. Jutro zadzwonię. No co bym zjadla to zle się czuję. Wczoraj mówię coś lekkostrawnego to ugotowałam zupę I zjadłam kromke chleba z salami. Cała noc nie spalam bo biegunki to ja już nie wiem co jesc żeby było ok 😐
Zamiast rozmyślać, udaj się jutro do lekarza po skierowanie do szpitala, tak jak pisze @blanny . Też bym tak zrobiła.

Czy kiedykolwiek robiłaś usg jamy brzusznej, gastroskopię lub kolonoskopię? Wiedząc zwłaszcza o babci..?

Nigdy nie robiłam bo nie dolegało mi nic. Te badania będę miec 1 raz
Nie wiem w jakim jesteś wieku, bo kolonoskopię to już zaleca się od 40+ (nfz swoje, ale wiadomo co innego). Takie usg jamy brzusznej też warto robić, akurat to nie sprawdzi ci jelit, no ale inne zmiany też wykryje. Historia rodzinna powoduje, że lepiej żebyś robiła raz do roku kolonoskopię...
Nie będę niczym straszyć, ale warto mieć świadomość, że warto się badać, bo różne nowotwory w jamie brzusznej dają objawy dopiero gdy już jest za późno leczenie.

Koniecznie idź po skierowanie na pilne badania.

To zacznij od zrobienia testu ciążowego i zrób przerwę we współżyciu, bo najlepsze leki na choroby układu pokarmowego nie usuną obawy przed ciążą.

Interniscie powiedz, jakie terminy Ci umówili na badania. Może przepisze Ci skierowania na tryb cito albo da to skierowanie do szpitala. Może da jeszcze skierowanie na badanie krwi, kału i moczu. Może przepisze inne leki, powie co masz jeść.

Czy Ty jesteś z dzieckiem sama i nie ma kto z nim zostać, gdybyś była w szpitalu? Bo omijasz temat pojechania na izbę przyjęć.

Moja miała Tak miała co nie zjadla ból brzucha .
Śluz w kupie później przyznała się że też krew.
Okazało się że ma wznowe i jelita się skleiły i stomią na końcu miała 2 stomie .Więc idz do lekarza bo może masz niedrożność jelit

reklama
To zacznij od zrobienia testu ciążowego i zrób przerwę we współżyciu, bo najlepsze leki na choroby układu pokarmowego nie usuną obawy przed ciążą.

Interniscie powiedz, jakie terminy Ci umówili na badania. Może przepisze Ci skierowania na tryb cito albo da to skierowanie do szpitala. Może da jeszcze skierowanie na badanie krwi, kału i moczu. Może przepisze inne leki, powie co masz jeść.

Czy Ty jesteś z dzieckiem sama i nie ma kto z nim zostać, gdybyś była w szpitalu? Bo omijasz temat pojechania na izbę przyjęć.
Test zrobię jutro bo dzis nie mam jak kupic.
Pogadam z lekarzem. Ogólnie kazała mi dietę lekkostrawna , 2l wody.
Nie wiem co zrobilam nie tak ale nawet po lekkostrawnej mialam biegunke.
Wczoraj z kolei zaparcia straszne. No jadłam tylko bułkę i parówki przez cały dzień bo nie wiedziałam za bardzo co mogę.
Jestem sama z dzieckiem nie mam go z kim za bardzo zostawić. Rodzina daleko. Mamie mówiłam że mi leciała krew z odbytu to się smiala a mi nie do śmiechu teraz.
Poza tym śluz też mi z pochwy leci jakiś dziwny jak woda z kranu, nie wiem o co chodzi

Do góry