reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Okres bez skrzepów???

reklama
Krew z jelita to nic normalnego. Moze byc nowotwor, moze byc choroba crohna, moze byc wrzodziejace zapalenie jelita grubego. Na pewno prosi sie to o szybka diagnostyke. Inhibitory pompy protonowej dzialaja na zoladek, a swieza krew w kale to sygnal, ze dzieje sie cos w jelicie. Problemy jelitowe moga rzutowac na miesiaczke, szczegolnie, jesli toczy sie tam jakis proces zapalny.

@paula101095 I na kiedy masz umówione badania obrazowe? Zaraz miną 2 tygodnie od poprzedniej wizyty, więc idź znowu do internisty i powiedz, że Ci nie minęły bóle brzucha i krwawienia z odbytu.

Z miesiączką to nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi, skoro była o czasie - a mogła nie być z powodu biegunki, głodówki i właściwie to już kiedyś Ci się spóźniała. Do tej pory miałaś miesiączki ze skrzepami (podobno to wcale nie najlepiej świadczy o zdrowiu, ale statystycznie jest to normalna miesiączką), teraz była inna. Odpowiadając na Twoje wiodące pytanie: tak, krwawienie z pochwy bez skrzepów w terminie spodziewanej miesiączki to zazwyczaj prawidłowe krwawienie miesięczne.

Czy Twój stres od miesiąca jest związany z obawa, że jesteś w ciąży?

@paula101095 I na kiedy masz umówione badania obrazowe? Zaraz miną 2 tygodnie od poprzedniej wizyty, więc idź znowu do internisty i powiedz, że Ci nie minęły bóle brzucha i krwawienia z odbytu.

Z miesiączką to nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi, skoro była o czasie - a mogła nie być z powodu biegunki, głodówki i właściwie to już kiedyś Ci się spóźniała. Do tej pory miałaś miesiączki ze skrzepami (podobno to wcale nie najlepiej świadczy o zdrowiu, ale statystycznie jest to normalna miesiączką), teraz była inna. Odpowiadając na Twoje wiodące pytanie: tak, krwawienie z pochwy bez skrzepów w terminie spodziewanej miesiączki to zazwyczaj prawidłowe krwawienie miesięczne.

Czy Twój stres od miesiąca jest związany z obawa, że jesteś w ciąży?
Z terminami jest u mnie ciężko. Dzwonilam to gastroskopie mam na 21 listopad . Kolonoskopie na 18 grudnia.
Szybciej nie da rady a prywatnie mnie nie stać.
Bóle brzucha mam , głównie po jedzeniu ale też same występują najgorzej w nocy. Dzis malo jadłam więc obyło się bez nospy.
Krwawienie z odbytu miałam 1 września przy podcieraniu byla to świeża krew.
I teraz niedawno jak miałam ten niby okres to poleciało mi krwi ale takiej ciemnej jakby stara.

Z tymi okresami to mi się wyjaśniło bo bylam u ginekologa , spóźniała mi się i skrzepy bo torbiel mi się zrobila, potem pękła sama.
W sierpniu mialam normalny okres.
A teraz nie wiem co to jest. Siedze i boli mnie w macicy nie wiem czy to od tych jelit czy co.
Myślałam że ciąża stad stres. Ale przyszło te krwawienie. W 1 ciąży nie miałam krwawienia tylko plamienie implantacyjne dokładnie z 3 krople jasnej brązowej krwi.

Do tego jestem już po tym niby okresie, a coś mnie boli w macicy , do tego kłujący ból piersi mam nie wiem czemu ale to trwa kilka minut zanika i wraca i tak kilka razy w ciągu dnia.
Obecnie niby 8dc to nie wiem czy to przed owulacja czy co ? Jajnikow wcale nie czuje. Coś nie tak jest.

Proszę nie straszyć moją babcia zmarła na nowotwór złośliwy odbytnicy 😔

Predyspozycje genetyczne są odpowiedzialne za 20% nowotworów jelita grubego. Bądź czujna. Nie musisz robić gastro i kolo w swojej miejscowości. Możesz pozwolić po okolicznych szpitalach, czy da się coś szybciej. Nikt nie mówi, ze to na 100% nowotwór, ale tym bardziej musisz uważać i się badać

reklama
Ja z Twojego pierwszego posta zrozumiałam, że od 3 tygodni masz biegunki z krwią, a jak znikają, to wtedy masz zaparcia w których widziałaś czarną krew.

Czy Twój stres związany z ciążą już ustąpił, czy nadal wydaje Ci się, że możesz być w ciąży lub że ewentualnie poroniłaś tydzień temu gdy wyleciało Ci coś dziwnego po/podczas krwawienia?

Do góry