Ja tez podpijam mleczko ale nie codziennie i najczesciej z kakao lub platkami sniadaniowymi. wychodze z zalozenia ze jak sie ma na cos ochote to warto to jest, bo byc moze organizm wysyla sygnal ze tego wlasnie potrzebuje.
reklama
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
Ja to mleczko popijam codziennie nie ze sie zmuszam tylko lubie i chce mi sie go codziennie platki z mleczkiem na sniadanie takie lekkie pierwsze sniadanko sniadanko a raz na jakis czas jakis koktajl mleczno-owocowy wiec zawsze to mleko gdzies tam spozywam :-)
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
Przed ciaza to herbatka z mlekiem u mnie byla na porzadku dziennym a w ciazy mi na samym poczatku biala herbata nie smakowala i teraz nie probuje bo boje sie kontaktu z WC hehehe :-)
A u mnie dzisiaj placuszki ziemniaczanne,wlasnie skonczylam trzec,tylko dla siebie bo mojego A. nie ma wiec szybciutko mi poszlo bo tylko pare ziemniaczkow i juz sie glodna na sama mysl robie ;-)
A u mnie dzisiaj placuszki ziemniaczanne,wlasnie skonczylam trzec,tylko dla siebie bo mojego A. nie ma wiec szybciutko mi poszlo bo tylko pare ziemniaczkow i juz sie glodna na sama mysl robie ;-)
Dziewczyny a mam pytanie odnośnie mleka w ciąży. Jakiś czas temu słyszałam, że jest bardzo wskazane w ciąży, dzieci ładnie rosną gdy się pije go dużo, no i min. 2 szklanki na dzień zmniejsza ryzyko wystąpienia u dziecka SM w późniejszym życiu o 60%, a to dużo więc ja zaczęłam pić, początkowo 2 szklanki dziennie, ale teraz już się tak uzależniłam, że nie mogę się powstrzymać i już jest ponad litr dziennie... czy to aby nie przesada? nadmiar chyba też nie jest zbyt dobry?
Nadmiar białka w diecie generalnie obciąża nerki, ale myślę, że jeśli dobrze się czujesz i Ci smakuje to nie powinno być problemu.
Ja też spijam go sporo
lillydelux
Fanka BB :)
Och to mnie trochę uspokoiłyście strasznie polubiłam to mleko, przed ciążą to tylko symbolicznie do kawki było, a teraz od paru tygodni taki nałóg
Ale czuję się po nim świetnie, i myślę że jednak właściwości ma raczej dobroczynne, szczególnie dla nas teraz w ciąży
Ale czuję się po nim świetnie, i myślę że jednak właściwości ma raczej dobroczynne, szczególnie dla nas teraz w ciąży
reklama
AniaSm
Fanka BB :)
ankusch w linkowni jest np coś takiego https://www.babyboom.pl/forum/listo...istopadowych-bez-komentarzy-50585/index4.html