reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie w ciąży i w trakcie karmienia piersią

Ja tez podpijam mleczko ale nie codziennie i najczesciej z kakao lub platkami sniadaniowymi. wychodze z zalozenia ze jak sie ma na cos ochote to warto to jest, bo byc moze organizm wysyla sygnal ze tego wlasnie potrzebuje.

reklama
Ja to mleczko popijam codziennie nie ze sie zmuszam tylko lubie i chce mi sie go :tak: codziennie platki z mleczkiem na sniadanie takie lekkie pierwsze sniadanko sniadanko :tak: a raz na jakis czas jakis koktajl mleczno-owocowy wiec zawsze to mleko gdzies tam spozywam :-)

Przed ciaza to herbatka z mlekiem u mnie byla na porzadku dziennym a w ciazy mi na samym poczatku biala herbata nie smakowala i teraz nie probuje bo boje sie kontaktu z WC hehehe :-)

A u mnie dzisiaj placuszki ziemniaczanne,wlasnie skonczylam trzec,tylko dla siebie bo mojego A. nie ma wiec szybciutko mi poszlo bo tylko pare ziemniaczkow :-D i juz sie glodna na sama mysl robie ;-):zawstydzona/y:

Zaczynam każdy dzień od mleka z płatkami kukurydzianymi i odrębami a wieczorem czasem kakao sobie robię. Strasznie lubię mleko, dodatkowo pomaga mi na zgagę bardzo więc się nie oszczędzam :)

Dziewczyny a mam pytanie odnośnie mleka w ciąży. Jakiś czas temu słyszałam, że jest bardzo wskazane w ciąży, dzieci ładnie rosną gdy się pije go dużo, no i min. 2 szklanki na dzień zmniejsza ryzyko wystąpienia u dziecka SM w późniejszym życiu o 60%, a to dużo :) więc ja zaczęłam pić, początkowo 2 szklanki dziennie, ale teraz już się tak uzależniłam, że nie mogę się powstrzymać i już jest ponad litr dziennie... czy to aby nie przesada? nadmiar chyba też nie jest zbyt dobry?

Nadmiar białka w diecie generalnie obciąża nerki, ale myślę, że jeśli dobrze się czujesz i Ci smakuje to nie powinno być problemu.

Ja też spijam go sporo :)

Och to mnie trochę uspokoiłyście :) strasznie polubiłam to mleko, przed ciążą to tylko symbolicznie do kawki było, a teraz od paru tygodni taki nałóg :p
Ale czuję się po nim świetnie, i myślę że jednak właściwości ma raczej dobroczynne, szczególnie dla nas teraz w ciąży :)

Dziewczyny napiszcie mi co ogólnie jecie karmiąc piersią?? nie wiem co mogę jeść aby potem mój ssak nie płakał i tak czasem mam z nią urwanie głowy...:-) Nie wiem co na obiad spokojnie mogę zjeść no i pomiędzy porą obiadową...

reklama
Do góry