reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie w ciąży i w trakcie karmienia piersią

Śmieszne jest to, że u nas są truskawki przez miesiąc a za granicą cały czas. Jak pracowałam w Szkocji mieli truskawki przez caaaałe lato i można było się objadać do woli, bo moi pracodawcy akurat mieli farmę :D:D

reklama
Drugi dzien z rzedu na obiadek mlode ziemniaczki z mloda kapusta duszona :D a ja szaleje ze szczescia jak wide te smakowite świerze warzywka.... Mniam!

oj jak ja bym zjadła takiej kapustki :)) ale mój nie lubi a dla siebie mi się nie chce robić więc pewnie poczekam do lipca i będe się zajadać u rodziców w pl :)
u mnie za to dzisiaj placki ziemniaczane z pieczarkami :) mój się od tygodnia o nie dopomina :)

A ja nie lubię:sorry2: Ale młode ziemniaczki to owszem:tak:

Coś nadal mi ochota na pichcenie nie wraca,z resztą nie mam czasu,bo jak wracam z pracy to szybko młodego karmie i uciekamy na plac zabaw,więc jemy co dostanę od mamy,albo opróżniamy zamrażarkę,dzisiaj to raczej to drugie wyjście,tym bardziej,że po weselu i naprawie auta w tym miesiący jest ciężko:sorry2:

Takie menu to pomysl mojej mamy. Bo sama bylam niechetna do kupowania ziemniakow z Grecji, wolalabym Polskie, ale z braku laku dobre i to. Byly smaczne. a zachcianke na kapuste miala moja mama a ja sie tylko podlaczylam pod jej pomysl ;)

Cos czuje ze mlode ziemniaczki stana sie stala czescia obiadu :D

Fakt te importowane ziemniaczki nie umywają się do naszych ;)
Ale w porównaniu z tymi zeszłorocznymi to i tak pycha ogromna ;) My już przerzuciliśmy się na młode ;)

Ja na młodą kapustkę czyhałam od 1 kwietnia, aż w poniedziałek siostrunia gotowała i ja skorzystałam;) A była przepyszna;D mmmm;) Chyba kupię wieczorem kapustę i jutro ugotuję... ;)

Ja tutaj w Anglii nie przepadam za ich ziemniakami,sama woda w nich nie ma co ale polskie jest najlepsze :-) A na mloda kapuche tez bym sie z kusila ale moj nie przepada za takimi daniami a dla mnie jednej nie bede gotowac.

reklama
Mój też tego nie lubi, ale dla samej siebie ziemniaczki kupię, chociaż kilka i zrobię sobie sałatkę z ziemniaków, cebuli i majonezu. Po prostu rewelka, będę się tym opychać przez cały dzień, a najlepiej to do mamy zabiorę, ucieszy się, bo też uwielbia, to od niej przepis w końcu :-D
Narobiłyście mi smaka na ziemniaki. Kapusty nie mogę, ze względu na chore jelita, ale sobie do kotlecika ugotuję i z koperkiem i masełkiem zjem. Pychoooota. Ale właściwie zamiast kotlecika wolałabym mojego wymarzonego łososia :-D

Do góry