reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

reklama
Rosmerta, to u Was juz bardzo ladnie:tak::tak::tak::tak: . Gratuluje. A z siusianiem pod krzaczek to na pewno frajda dla Huberta.:-D

Kupiłam nowy podest i Kuba chce sie załatwiać tylko "na duży nocnik":-)Coś sie ruszyło...:tak:

Kupiłam nowy podest i Kuba chce sie załatwiać tylko "na duży nocnik":-)Coś sie ruszyło...:tak:

Swietnie, to juz duzy krok w przod. :tak::tak::-):-):-)
Milenka tez tylko do ubikacji siusia. Na razie byla tylko jedna wpadka.W nocy tez pielucha sucha, co mnie bardzo zaskakuje. Teraz to i ja znam smak wychodzenia na spacer bez pieluchy i bardzo mnie cieszy to, ze Milenka sama wola gdy chce siusiu. Tylko z kupka jest problem - nie moze jej zrobic:-( Cos sie przyblokowala.

U nas już pielucha całkiem poszła w odstawkę. Spacery bez pieluchy, siku w jakiejś toalecie, a to w centrum handlowym, a to na moim wydziale, ogólnie sucha pupka. nocki suche, drzemki suche. Siku do nocnika.
Tylko coś dziwnego się dzieje. Wczoraj wołła na ręce, jak wzięłam ją na rece, to zaczęła sie trząść i ...zrobiła mi kupe na kolana.... A potem latała po domu i kupkała na podłogę, chyba miała rozwolnienie, zanim się skapnęliśmy, to podłoga była do dezynfekcji. No ale nic, wpadka, chodzi nago, miała rozwolnienie, da się wytłumaczyć.
Dzisiaj też chce na ręce, ale nauczona doświadczeniem, podparłam pupę ręką, gdy wyczułam że cos się święci posadziłam na nocnik. Ale nic nie zrobiła, rozpłakała się i chciała na ręce. Wzięłam ją i znów podparłam pupę ręką. No i zgarnęłam kupę... w rękę... :dry: odłamkowo dostała podloga...

O co kurna biega z tym? Do tej pory robiła albo na nocnik, przychodziła i sie chwaliła, albo do kibelka, a teraz... na mnie...

Co z tym zrobić? Mam nadzieje, że to chwilowe.....
Zdarzyło się którejś z Was, albo jakimś Waszym koleżankom?
Ja nie słyszałam o takich przypadkach, jestem w szoku lekkim.
O a teraz siadla na nocniczek i zrbiła "piękne siusiu"...
No i co mam robić?

Mała zasneła mi dzis w opakowaniu;-) na rekach o 18.50
nie bede meczyc dziecka zeby sie przebrała czy umyła:-p:cool2:
wiec spi bez pieluchy po raz pierwszy:cool2::cool2::tak::tak::baffled::-)
zdazyła juz sie obudzic na qupe i drugi raz na siku
spi nadal ..jest sucho
ciekawe jak bedzie rano:cool2::confused:

i jak Aguś po nocy?

u nas kitowo - od soboty Pyś bez pieluchy - sobota i niedziela zasikane na maxa w poniedziałek 0 wpadek no super było i od wczoraj znów bez sensu...

reklama
Patri ja Ci nic mądrego niestety nie doradzę, moja wciąż jak noworodek wali w pieluchy :no:
I pierwszy raz słyszę żeby dziecko miało takie jazdy z kupką jak opisujesz :surprised:

Do góry