reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

WolfiA u nas dokłądnie to samo chociaż mamy od prawie roku ciągle 3 pampersy jeden wisi na lampką nad łózkiem i przypomina Szymkowi że jak w nocy zrobi siuku w wyro to zakłądamy na noc papmera a boji się go jak ognia.ale zazwyczaj jak zobi siku przed spaniem to spokojnie śpi do rana- no pewnie kilka wpadek było ale ma jeszcze prawo.

reklama
My już od pewnego czasu też wreszcie bez pieluchy w nocy. Oli jako jedna z pierwszych lutowych maluszków zaczęła kontrolować potrzeby fizjologiczne w dzień, natomiast w nocy chyba skończyła najpóźniej hehe. No, ale odkąd zaczęły się upały, nie zakładamy pieluchy, bo i tak już były długo suche. Wpadek żadnych jak narazie nie ma, nie budzę jej też w nocy na sikanie, robi siusiu przed pójdziem do łóżka i dopiero następne robi jak się obudzi rano, w nocy nawet jak jej się zdarzy obudzić, to do toalety nie chce iść.

ja też musze się pochwalić że Weroniczka od jakiegoś juz czasu nie moczy sie w nocy:-) więc i my żegnamy pieluchy juz na dobre:tak:

Brawa dla Oliwki i Weronisi:tak::tak:
n016.gif

reklama
Witam!
Jestem tu nowa ale podczytuję sobie czasem.

Lilka ma 18 miesięcy i zaczęłyśmy przygode z nocnikiem. Od ok 3 tygodni w dzien chodzi tylko w majteczkach i rajstopach. Potrafi zawołać siusiu i potrafi wstrzymać ale najczęściej robi w majtki. Nie zawsze chce usiąść na nocnik, albo usiądzie, posiedzi po czym wstanie, nałozymy majtki i narobi. Z kupą trochę gorzej. Jak już zrobi na nocnik to ucieka jak oparzona ale zazwyczaj robi w majtki.
Dziś po kolejnym przebieraniu założyłam pieluchę, nie wiem czy dobrze zrobiłam.

I jeszcze zaznaczę, że nie chce siedzieć na nocniku w łazience, tylko w pokoju. Pozwolić jej tak?

jak ją zachęcić bardziej?

Do góry