reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

reklama
W piątek Julcia była ostatni dzień w żłobku. Od dziś zaczęłyśmy więc odstawianie pieluch. Za wygodnie jej w nich, sika i nie ma mokro, nie musi wołać i tracić czasu na siedzenie na nocniku, do tego jeszcze bliskość mamy przy przebieraniu... wiecie jak jest... Inaczej było jak dzieciaki chodziły w tetrze...
Zdjęłam jej dzis pieluszkę, od rana chodzi w majtusiach albo w spodenkach bawełnianych. Na razie mamy 2 sztuki zmoczone i 3 trafienia do nocnika, więc dzień na plus. Położyłam jej ceratkę pod prześcieradło. Jeszcze się zastanowię, czy na noc zakładać czy nie. Budzi się z suchą pieluchą. Drzemkę dziś też miała bez pieluszki.
Do roboty!
W sierpniu idziemy do starszej grupy żłobkowej, tam już zaczyna się trenowanie chodzenia bez pieluszki. Chcemy ją przygotowac, bo ona nawet nie woła, że chce, ani czasem nie woła, że ma! A doskonale wie kiedy jej się chce. Koniec tego dobrego, pieluchy precz!
Buziaki.

Julcia też mówi nie, ale siada :-)

Słuchajcie sukcesik!
Wczoraj bez pieluchy cały dzień, z trzema wpadkami. Nocka bez pieluchy - sucha. Rano siku do nocnika i następny dzień bez pieluchy.
Nie podskakuję z radości, o nie chcę zapeszyc, wiem, że gorsze dni też będą.
Trzymajcie kciuki. Buziaki :-)

Ostatnia edycja:
:) Jesteśmy po drzemce. Bez pieluszki. Piżamka sucha.
My siedzieliśmy z Bartem w pokoju i słyszymy szuranie nocnika. Lecę do sypialni a tam nasza dzidzia przykłada się do siedzenia na nocniczku!! Szok!!
Nie zrobiła nic, ale i tak sam fakt nas zaskoczył. :tak:Uważam to za sukces.
A przed drzemką miałyśmy 3 trafienia do nocnika i jedno trafienie w spodenki. Mówię o siku.
Kupki do nocnika nie mieliśmy jeszcze, w majtki tez nie.

Przed nami spacer, Julcia chce bez pieluszki, ale chyba nie będę jej słuchac, a może? :confused::confused::confused:

Ja bym posluchała,ale wzięła cos na zmiane...:-).Bardzo madra dziewczynka z Juleczki:tak:.

Gosia, uzgodniłam z Bartem, że jednak założymy pieluszkę, bo nawet w domu zdarzy jej sie, ze nie woła. W sumie nie woła. Nocnik stoi jak potrzebuje to z niego korzysta.
Więc pieluszka była z nami na spacerze. No i kupa była tez...
A w domu już spoko, bez pieluszki, jak jej się chce to idzie na nocnik, sama.
Jest ok. Przed nami druga bezpieluchowa nocka.
Zobaczymy tym razem jak bedzie.

Dzięki dziewczyny za gratki. :-)

Buzia. Pa.

PS. I kurcze, mam wrażenie, ze to ja się bardziej do tych pieluch przyzwyczaiłam niż ona....

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry