Brawa dla Hubka.
reklama
Patri
Mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
W piątek Julcia była ostatni dzień w żłobku. Od dziś zaczęłyśmy więc odstawianie pieluch. Za wygodnie jej w nich, sika i nie ma mokro, nie musi wołać i tracić czasu na siedzenie na nocniku, do tego jeszcze bliskość mamy przy przebieraniu... wiecie jak jest... Inaczej było jak dzieciaki chodziły w tetrze...
Zdjęłam jej dzis pieluszkę, od rana chodzi w majtusiach albo w spodenkach bawełnianych. Na razie mamy 2 sztuki zmoczone i 3 trafienia do nocnika, więc dzień na plus. Położyłam jej ceratkę pod prześcieradło. Jeszcze się zastanowię, czy na noc zakładać czy nie. Budzi się z suchą pieluchą. Drzemkę dziś też miała bez pieluszki.
Do roboty!
W sierpniu idziemy do starszej grupy żłobkowej, tam już zaczyna się trenowanie chodzenia bez pieluszki. Chcemy ją przygotowac, bo ona nawet nie woła, że chce, ani czasem nie woła, że ma! A doskonale wie kiedy jej się chce. Koniec tego dobrego, pieluchy precz!
Buziaki.
Zdjęłam jej dzis pieluszkę, od rana chodzi w majtusiach albo w spodenkach bawełnianych. Na razie mamy 2 sztuki zmoczone i 3 trafienia do nocnika, więc dzień na plus. Położyłam jej ceratkę pod prześcieradło. Jeszcze się zastanowię, czy na noc zakładać czy nie. Budzi się z suchą pieluchą. Drzemkę dziś też miała bez pieluszki.
Do roboty!
W sierpniu idziemy do starszej grupy żłobkowej, tam już zaczyna się trenowanie chodzenia bez pieluszki. Chcemy ją przygotowac, bo ona nawet nie woła, że chce, ani czasem nie woła, że ma! A doskonale wie kiedy jej się chce. Koniec tego dobrego, pieluchy precz!
Buziaki.
Patri
Julcia też mówi nie, ale siada :-)
Słuchajcie sukcesik!
Wczoraj bez pieluchy cały dzień, z trzema wpadkami. Nocka bez pieluchy - sucha. Rano siku do nocnika i następny dzień bez pieluchy.
Nie podskakuję z radości, o nie chcę zapeszyc, wiem, że gorsze dni też będą.
Trzymajcie kciuki. Buziaki :-)
Słuchajcie sukcesik!
Wczoraj bez pieluchy cały dzień, z trzema wpadkami. Nocka bez pieluchy - sucha. Rano siku do nocnika i następny dzień bez pieluchy.
Nie podskakuję z radości, o nie chcę zapeszyc, wiem, że gorsze dni też będą.
Trzymajcie kciuki. Buziaki :-)
Ostatnia edycja:
Patri
Jesteśmy po drzemce. Bez pieluszki. Piżamka sucha.
My siedzieliśmy z Bartem w pokoju i słyszymy szuranie nocnika. Lecę do sypialni a tam nasza dzidzia przykłada się do siedzenia na nocniczku!! Szok!!
Nie zrobiła nic, ale i tak sam fakt nas zaskoczył. Uważam to za sukces.
A przed drzemką miałyśmy 3 trafienia do nocnika i jedno trafienie w spodenki. Mówię o siku.
Kupki do nocnika nie mieliśmy jeszcze, w majtki tez nie.
Przed nami spacer, Julcia chce bez pieluszki, ale chyba nie będę jej słuchac, a może?
My siedzieliśmy z Bartem w pokoju i słyszymy szuranie nocnika. Lecę do sypialni a tam nasza dzidzia przykłada się do siedzenia na nocniczku!! Szok!!
Nie zrobiła nic, ale i tak sam fakt nas zaskoczył. Uważam to za sukces.
A przed drzemką miałyśmy 3 trafienia do nocnika i jedno trafienie w spodenki. Mówię o siku.
Kupki do nocnika nie mieliśmy jeszcze, w majtki tez nie.
Przed nami spacer, Julcia chce bez pieluszki, ale chyba nie będę jej słuchac, a może?
Patri
Gosia, uzgodniłam z Bartem, że jednak założymy pieluszkę, bo nawet w domu zdarzy jej sie, ze nie woła. W sumie nie woła. Nocnik stoi jak potrzebuje to z niego korzysta.
Więc pieluszka była z nami na spacerze. No i kupa była tez...
A w domu już spoko, bez pieluszki, jak jej się chce to idzie na nocnik, sama.
Jest ok. Przed nami druga bezpieluchowa nocka.
Zobaczymy tym razem jak bedzie.
Dzięki dziewczyny za gratki. :-)
Buzia. Pa.
PS. I kurcze, mam wrażenie, ze to ja się bardziej do tych pieluch przyzwyczaiłam niż ona....
Więc pieluszka była z nami na spacerze. No i kupa była tez...
A w domu już spoko, bez pieluszki, jak jej się chce to idzie na nocnik, sama.
Jest ok. Przed nami druga bezpieluchowa nocka.
Zobaczymy tym razem jak bedzie.
Dzięki dziewczyny za gratki. :-)
Buzia. Pa.
PS. I kurcze, mam wrażenie, ze to ja się bardziej do tych pieluch przyzwyczaiłam niż ona....
Ostatnia edycja:
:-).Bardzo madra dziewczynka z Juleczki.
Gratulacje Patri dla Julki:-)
reklama