reklama
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
Dziękujemy :-) polecam książeczkę Giny Ford " Jak nauczyc dziecko korzystac z nocniczka w 7 dni" my jedziemy wg niej i dajemy radę;-):-)
agusia9915
Matka wariatka
Brawo dla HUBKA
..nie krytykujetylko wypowiadam własne zdanie choc odmienne
było tylko wyluzuj
a skad nagle kwestia karania
..nie krytykujetylko wypowiadam własne zdanie choc odmienne
było tylko wyluzuj
a skad nagle kwestia karania
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
Dziękujemy :-) polecam książeczkę Giny Ford " Jak nauczyc dziecko korzystac z nocniczka w 7 dni" my jedziemy wg niej i dajemy radę;-):-)
Hmmmm.. Rosmerta a czy rady z tej książeczki będą miały zastosowanie w przypadku kibelka, a nie nocnika Bo my do września chcemy się nauczyć kibelka, nocników w przedszkolu nie ma
agusia9915
Matka wariatka
I w koncu nie kupilam...i pewnie dlatego Kondzio wciąż z pielucha;-);-);-)..
a tak na powarznie nadchodzi lato bedzie czas i pora
Konrada odpieluchowywałam długo"bo wypada""bo presja"
Sara ..poszło szybko....bez stresu......sama zrezygnowała ...czasem mnie nawet drazni jak chce załozyc pampka do auta w razie awari ...nie chce zrobi....
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
Joasiek myslę, że jak najbardziej tak niby pod koniec tego tygodnia nauki dziecko powinno sie dac przekonac równiez do kibelka, a nawet jesli nie to przecież moze dziecku to zając wiecej czasu... nie spinamy sie na siłe przecież;-) uważam, że nie dasz rady przeskoczyc etapu nocnika, no chyba, że wam się uda, ale lepiej zacząc od nocnika niż wcale;-)
Tycia
Mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
Pisalam Wam kiedys,ze Domisis pokazalam co i jak gdy miala 2 lata i wiecej pieluszki nie zalożyła(wydaje mi sie,ze prawdopodobnie mogłam ja "uswiadomic" wczesniej).Bartus miał 2 lat i 3 m i tez od razu załapał.Zdarzalo mu sie jednak w nocy zsiusiac,bo lunatykowal.Potrafil stanac i zrobic na srodku pokoju,kiedys przyszedl od siebie i chcial nasikac na nasze łóżko.Na szczescie wyrósł z tego.Kondzio tylko nie dal sie przekonac od razu.
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
Joasiek myslę, że jak najbardziej tak niby pod koniec tego tygodnia nauki dziecko powinno sie dac przekonac równiez do kibelka, a nawet jesli nie to przecież moze dziecku to zając wiecej czasu... nie spinamy sie na siłe przecież;-) uważam, że nie dasz rady przeskoczyc etapu nocnika, no chyba, że wam się uda, ale lepiej zacząc od nocnika niż wcale;-)
Dzięki za radę :-) W takim razie też ją kupię, może i nam się uda :-)
U nas do tej pory był kilka razy kibelek w użyciu i kilka razy nocnik, ale na zasadzie raczej urozmaicenia dnia niż nauki, babcia niestety jest kompletnie niekonsekwentna w tym temacie, więc będę musiała wziąć sprawy w swoje ręce
reklama