reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

gratki dla wszytskich robiacych postepy!!!
Joasiek nie zniechecaj się - Milenka napewno zaskoczy i bedzie woła na nocnik:tak:

my od wczoraj bez pieluszki (zakładam tylko na spanko w dzien i na noc) kilka wpadek (jak za mocno sie czymś zajmie a ja nie przypomnę) i kilka sukcesów (czasem nawet bez popuszczenia:tak:) jestem z niego dumna i wierzę, że z dnia na dzień bedzie lepiej:-)
mam tylko kłopot bo nie wiem co zrobic dziś: idziemy na te zajecia w przedszkolu i nei wiem czy mu ząłozyc pampka czy puści go bez i dac na przebranie z dwa komplety ciuszków:confused: ech, niby nie powinno sie wyłamywac i zakładac nagle pampersa, ale juz sama nie wiem, czy to nie bedzie dla niego zbyt duzy stres, bo nie doś że zostaje tam sam to jeszcze może sie posiusiac.... co mam zrobic:confused:

reklama
Rosmerta, może zapytaj Hubka czy chce, by mu na te zajęcia założyć pieluszkę, czy nie chce i będzie wołał :confused: Jak powie, że bez, to zapakuj w razie czego ze 2 kompety ciuszków, a przed wyjściem wysadź.
Gratulacje dla postępów nocnikowych :tak:

mega sukces na całej linii :tak::-D:-)

Od dziś każde siku i kupka zawołana i w zrobione wszystko do nocnika a jak się cieszył, że zrobił kupkę do nocnika o matko jakby wygrałw toto lotka :-D:-):tak:

jutro powinno przyjśc autko to będzie jako nagroda,że mu zależy by się nauczyć.

oby już tak zostało to przejdziemy to nocnego pożegnania pampera.

noc sucha :-)
papmki nie sa az takie drogie bez przesady 12 szt po 6,99 lidlu i sa całkiem dobre....a jak w dzień dziecko robi na nocniczek to mc koszt pampków wynosi az niecałe 18zł:-p

nie rozumiem pewnych rzeczy ..... sory

Ja też kupuję te z Lidla na noc i potwierdzam, są całkiem dobre i chyba najtańsze na rynku z tych oddychających.
Co do nocek, to stwierdziłam, że nic na siłę. Nie będę budzić Oliwki, bo nie o to chodzi, żeby robiła w nocy jak ją obudzę, tylko, żeby wytrzymywała całą noc lub ewentualnie sama się budziła. A nie wytrzymuje i nie budzi się - więc pewnie nie jest gotowa na to. Czasem nocki są suche, ale większość jednak mokra.

Gratulacje dla Szymka za wołanie na nocnik :tak: i dla Sary za suche nocki :tak:

no dla mnie to mega sukces i jestem taka szczęśliwa a racze dumna jak paw.

myślę, że o tym ze pampki drożeją to taki żarcik

o tu sie zgadzam z pania agniesia, tez uwazam ze nic na sile....zreszta juz kiedys o tym pisalam...
ale i tak brawa dla Szymcia!
i dla SArci!

reklama
chodzi o cisnienie na odbutelkownie,odsmoczkowanie,odpieluchowanie...bo inni juz tak maja
nie zrozumiem i zadne argumenty do mnie nie przemawiaja sory:-p

:tak:
Myślałam,że tylko ja mam takiego luza i sie nie przejmuje,że moje dziecie "pieluchowe i butelkowe".
Staram sie jak mogę,ale cóż,taki "typek' z mojego krasnala.

Jeżeli chodzi o smoczki i butelki,to mam luza.Kumpeli synek "bezsmoczkowy i bezbutelkowy',a ma straszną wadę wymowy,a inna kumpela ssała smok do 4 roku życia i ...jest logopedą,ma świetna wymowę,he,he.Z resztą wolałabym smok ,niz palec.Choć Kuba juz nie ssie,bo naturalnie jakos sie pożegnał,to z butli niech se pije,a co tam.
Tak samo jak na jednym wątku dziewczyny mają ciśnienie na przejście z mleka modyfikowane na krowie,bo tańsze:baffled:

Do góry