reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

Karola!! Gratki!! Ekstra!!
Nuśka, rozbawiłaś mnie!! Siet siet!! Pampersy coraz droższe :-D:-D:-D

U nas pierwszy sukces, Bartek miewał już sukcesy na tym polu, ale ja dopiero dziś. Obudziliśmy ją się bardzo wcześnie, bo dzis na wycieczkę samochodem, daleko, daleko :-). Stwerdziłam, że pielucha nie zawiera porannej dawki siku, więc zamiast założyć pieluchę, którą za chwilę zasika spytałam czy chce na kibelek czy na nocnik, zeby zrobić siku. Powiedziała: nie na kibelek. Przyniosłam nocnik, posadziłam ją. Rach ciach ciach i pięknie zrobiła siku.
Wielkie brawa dostała i nagrodę.

Super, cieszę się, że tak wyszło. Myślę, że mogę ją wysadzać rano. To jakiś pierwszy krok ku wyzwoleniu od, siet siet, zbyt drogich pampersów :-D
Nuśka ekstra tekst :-D:-D:-D

reklama
Heh Patrii:-D no taka prawda....
wczoraj poszlam kupic pampki...i zdebialam jak zawsze placilam 46zl...facet zarzyczyl sobie 50.......
I tym sposobem mam mega mobilizacje do oduczania Julki od sikania:-D;-)
Ale dzisiaj wstala z zasikanym pampkiem....siet siet:rolleyes2::evil:

nas jeszcze nocne pożegnanie z pamperem czeka choc muszę powiedzieć że od kilku dni papmper z nocy je suchy.
za to ciągle walczymy z kupą nie może zaskoczyć :baffled:

ale siuku oj opanowane cudnie :-D:-D:-D:-D:-D

Brawo Szymek :tak::-D:tak:
U nas na razie zero postępów, babcia chyba dała za wygraną :no:

Ale w niedzielę ja sama dałam ciała, bo Milenka rano mówi do mnie "Mama kupa!" ja zaglądam jej do pieluszki - kupy nie ma. "Nie masz kupki Milenko". A ona znowu "Mama kupsko!" - "No ale nie masz kupki, nie trzeba przebierać...."
Poszłam coś robić, a ona zaraz nawaliła w pieluchę :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A ona po prostu w ten sposób dawała mi znać, że chce zrobić.... pluję sobie teraz w brode, że nie zrozumiałam o co jej chodzi i nie wysadziłam jej na nocnik, byłaby pierwsza zgłoszona kupa w nocniku :-(
mam nadzieję że jej nie zniechęciłam do wołania.....

napewnio nie będzie dobrze Joasiek masz pewność że potrafi zawołaś zrozumieć że chce kupkę i to się liczy.

Brawa dla Szymcia.....
No Joasiek szkoda, ze nie zalapalas.......ale trudno sie mowi......
pewnie nastepnym razem tez zawola i wtedy juz ja posadzisz:)))

brawo
moja do pieluchy nie chce zrobic.....(czasem zakładm wrzie awarii ,podrózy).przytrzymuje
na dworzu tez problem z siusianiem ...nie za bardzo chce ..powstrzymuje nawet jak sie wysadza nie zrobi:baffled:

brawo Szymcio:tak:
a moja to teraz bardzo chetnie na trawke zrobi gorzej jak jestesmy w gosciach to czasami jej sie odmieni i tam na kibelek nie chce zrobic wiec awaryjnie nocnik ze soba bierzemy
ale w nocy ciągle w pieluche wali

Heh Patrii:-D no taka prawda....
wczoraj poszlam kupic pampki...i zdebialam jak zawsze placilam 46zl...facet zarzyczyl sobie 50.......
I tym sposobem mam mega mobilizacje do oduczania Julki od sikania:-D;-)
Ale dzisiaj wstala z zasikanym pampkiem....siet siet:rolleyes2::evil:

No jasne Nuśka, ja bym wolała małej majty i koszulki kupowć niż kolejny wór pieluch... Więc moilizacja jest, tym bardziej, że niektórzy jużodnoszą sukcesy. :tak:

reklama
Ale w niedzielę ja sama dałam ciała, bo Milenka rano mówi do mnie "Mama kupa!" ja zaglądam jej do pieluszki - kupy nie ma. "Nie masz kupki Milenko". A ona znowu "Mama kupsko!" - "No ale nie masz kupki, nie trzeba przebierać...."
Poszłam coś robić, a ona zaraz nawaliła w pieluchę :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A ona po prostu w ten sposób dawała mi znać, że chce zrobić.... pluję sobie teraz w brode, że nie zrozumiałam o co jej chodzi i nie wysadziłam jej na nocnik, byłaby pierwsza zgłoszona kupa w nocniku :-(
mam nadzieję że jej nie zniechęciłam do wołania.....

Trzymam kciukasy mocno mocno, Milenka jest mądrą dziewczynką, na pewno już wie, że załapałaś o co jej chodziło. :tak::tak::tak:

Do góry