U mnie akurat przed muszlą klozetową jest usytuowany zlew w łazience i Oli się jego trzyma jak siada na ubikację, nie używa do tego żadnego stopnia. Stołeczek używa do mycia rąk lub do zapalenia/zgaszenia światła w łazience. Do toalety nie wpada, trzyma się rękoma deski i siedzi stabilnie, choć raz jej się zdarzyło, że poleciała głebiej, ale jeszcze szybciej wyprysnęła z powrotemDziewczyny jak Waszym bąblom udaje się samym korzystać z kibelka, i to bez pomocy nakładki.... czy używacie jakiegoś stołeczka/stopnia na który dziecko wchodzi żeby usiąść? Ja sobie tego nie mogę wyobrazić u nas szczerze mówiąc, myślę że Milenka to by cała wpadła do kibelka jakby miała sie tam sama wybrać
reklama
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
w końcu jakiś sukces jak dla mnie MEGA ale jestem z Szymcia dumna o matko.w końcu zaczyna wołać że chce siku nim zrobi w majtusie.
no ale niestety musiałam zastosować podstęp jakby z karą. raz zawołał sam ot tak siedział w aucie niby kierował i mu mówiłam że jak bedzie chcial isc do domu lub bedzie chcial siku lub kupkę to tylko wtedy może trąbić i zatrąbił pendem do domu i zrobił siku.- zrobiłam mu w nagrode bal - do końca dnia jadł tylko co uwielbia.
no i to by było na tyle znów załatwiał sie w majty więc ( że wiedzial że potrafi odczuć że chce się załatwić) w piątek podpisaliśmy umowę. Szymek nie załatwia się w majteczki są brawa nagrody smakołyki ale jak zrobi( w sensie że się spytam a on powie że nie a za minutę ciach zrobione - biore pod uwagę wpadki) to zabieram jedną bajkę lub zabawkę.
no i dziś rewelacja żadnej wpadki nic kompletnie jedyne co to kupci nie było dziś.
ale jestem dumna jak paw.oby nie zapeszyć
no ale niestety musiałam zastosować podstęp jakby z karą. raz zawołał sam ot tak siedział w aucie niby kierował i mu mówiłam że jak bedzie chcial isc do domu lub bedzie chcial siku lub kupkę to tylko wtedy może trąbić i zatrąbił pendem do domu i zrobił siku.- zrobiłam mu w nagrode bal - do końca dnia jadł tylko co uwielbia.
no i to by było na tyle znów załatwiał sie w majty więc ( że wiedzial że potrafi odczuć że chce się załatwić) w piątek podpisaliśmy umowę. Szymek nie załatwia się w majteczki są brawa nagrody smakołyki ale jak zrobi( w sensie że się spytam a on powie że nie a za minutę ciach zrobione - biore pod uwagę wpadki) to zabieram jedną bajkę lub zabawkę.
no i dziś rewelacja żadnej wpadki nic kompletnie jedyne co to kupci nie było dziś.
ale jestem dumna jak paw.oby nie zapeszyć
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
Gratki dla Szymka, oby tak dalej:-)
Hubek kupa na nocnik i woła, siku nie woła i pomuje w pampersa
Hubek kupa na nocnik i woła, siku nie woła i pomuje w pampersa
reklama
U nas nadal proba oduczenia sikania w nocy.....
co kilka godzin ide do Julaska i sadzam ja na nocnik.......
Ale nadal sama nie wola i zdarza sie ze budzi sie z mokrym pampkiem...
Choroba ale czas najwyzszyy aby sie nauczyla bo pampersy coraz drozsze....siet siet
co kilka godzin ide do Julaska i sadzam ja na nocnik.......
Ale nadal sama nie wola i zdarza sie ze budzi sie z mokrym pampkiem...
Choroba ale czas najwyzszyy aby sie nauczyla bo pampersy coraz drozsze....siet siet