reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

Dziewczyny jak Waszym bąblom udaje się samym korzystać z kibelka, i to bez pomocy nakładki.... czy używacie jakiegoś stołeczka/stopnia na który dziecko wchodzi żeby usiąść? Ja sobie tego nie mogę wyobrazić u nas szczerze mówiąc, myślę że Milenka to by cała wpadła do kibelka jakby miała sie tam sama wybrać :-D
U mnie akurat przed muszlą klozetową jest usytuowany zlew w łazience i Oli się jego trzyma jak siada na ubikację, nie używa do tego żadnego stopnia. Stołeczek używa do mycia rąk lub do zapalenia/zgaszenia światła w łazience. Do toalety nie wpada, trzyma się rękoma deski i siedzi stabilnie, choć raz jej się zdarzyło, że poleciała głebiej, ale jeszcze szybciej wyprysnęła z powrotem :-D

reklama
Jestesmy na etapie budzenia w nocy na siusiu....na razie pieluszka sucha po nocy.....ale w dzien mokra tak ze szok i to po spaniu raptem 1,5 godz,:sorry:

U nas do nocnika daleko, a co dopiero do ubikacji..rany....a od września idziemy do przedszkola wiec nie wiem jak to będzie..jeszcze miesiąc i mam wolne - wiec ja sie tym zajmę całodniowo to moze sie nauczy w końcu....

Mysia no to będziemy się wspierać w tych trudnych chwilach hehe, bo ja też mam wolny poczatek sierpnia żeby oduczyć sikania w pieluchy Milenkę, bo od wrzesnia też przedszkole :tak:

w końcu jakiś sukces jak dla mnie MEGA ale jestem z Szymcia dumna o matko.w końcu zaczyna wołać że chce siku nim zrobi w majtusie.

no ale niestety musiałam zastosować podstęp jakby z karą. raz zawołał sam ot tak siedział w aucie niby kierował i mu mówiłam że jak bedzie chcial isc do domu lub bedzie chcial siku lub kupkę to tylko wtedy może trąbić i zatrąbił pendem do domu i zrobił siku.- zrobiłam mu w nagrode bal - do końca dnia jadł tylko co uwielbia.

no i to by było na tyle znów załatwiał sie w majty więc ( że wiedzial że potrafi odczuć że chce się załatwić) w piątek podpisaliśmy umowę. Szymek nie załatwia się w majteczki są brawa nagrody smakołyki ale jak zrobi( w sensie że się spytam a on powie że nie a za minutę ciach zrobione - biore pod uwagę wpadki) to zabieram jedną bajkę lub zabawkę.
no i dziś rewelacja żadnej wpadki nic kompletnie jedyne co to kupci nie było dziś.

ale jestem dumna jak paw.:-D:-D:-D:-D:-Doby nie zapeszyć:szok:

reklama
U nas nadal proba oduczenia sikania w nocy.....
co kilka godzin ide do Julaska i sadzam ja na nocnik.......
Ale nadal sama nie wola i zdarza sie ze budzi sie z mokrym pampkiem...
Choroba ale czas najwyzszyy aby sie nauczyla bo pampersy coraz drozsze....siet siet

Do góry