reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

reklama
Dziewczyny jak Waszym bąblom udaje się samym korzystać z kibelka, i to bez pomocy nakładki.... czy używacie jakiegoś stołeczka/stopnia na który dziecko wchodzi żeby usiąść? Ja sobie tego nie mogę wyobrazić u nas szczerze mówiąc, myślę że Milenka to by cała wpadła do kibelka jakby miała sie tam sama wybrać :-D
Na razie czasem łaskawie wysiusia się do nocnika jak się ja wysadzi i długo na nim posiedzi, więc to na razie marny postęp :no:
Na poczatek sierpnia biorę urlop żeby ją nauczyć. A potem poczatek września, żeby ją przyzwyczaić stopniowo do przedszkola :sorry:

no Joasiek w sumie patrząc po moim Szymku miesiąc nauki to mało ale jak widać są inne lepsze przypadki kilka dni i proszę.
dobrze że my nie idziemy teraz do przedszkola bo by nas skreślili na dzień dobry jakoś nie wierzę że do września mał zapomni o pieluszce.

reklama
A ja wierzę :tak: Muszę tylko mieć czas żeby nad tym solidnie popracować. Skupić się przez te 1,5 tygodnia tylko nad tym, usunąć wszelkie pieluchy z zasięgu wzroku, motywować Milenkę do zmiany nawyków, pilnować, przypominać... mam nadzieję że zaskoczy w kilka dni a potem do końca sierpnia już sobie nawyk siusiania tam gdzie trzeba utrwali.
Ja patrzę optymistycznie. Ale jak nie wyjdzie, to tragedii nie bedzie. Nie wiem jak wtedy załatwię z przedszkolem, czy będą czekać aż dorośnie do kibelka, czy będę musiała odroczyć przedszkole o rok... oby nie... ja wierzę w Milenkę bardzo :tak:

Do góry